Hava Durumu

İğneyi kime, çuvaldızları kimlere batırdı, neyin tehlikesini uyardı?

Yazının Giriş Tarihi: 29.02.2012 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.02.2012 08:59
Son dönemlerin en hararetli Grup konuşmaları yaşandı dün TBMM'de.
Önce, Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na.
Sonrasında da Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a yüklendi.
Ankara'da;
Bu sert söz düellosu yaşanıyordu ki, CHP'nin Parti Meclisi eski üyesi Ali Nihat Irkörücü aradı.
Partisinde yaşananlar nedeniyle bir süre önce aktif siyaseti bıraktığını açıklayan Irkörücü, son iki tüzük kurultayına ve sonuçlarına dair bir bilgilendirme de yaptı.
Irkörücü de, kurultaylarla partinin ikiye bölündüğü düşüncesinde.
Önce;
Bu noktaya nasıl gelindiğine dair iki tespitte bulundu.
"Sayın Kılıçdaroğlu, tüzük değişikliği yapmamakta ısrar ediyordu ancak toplanan imzalarla mecbur kaldı ama bunu da bir hülle ile arkadan dolanarak yaptı ve partiyi iki ayrı kurultaya götürdü, yani partide bir güç gösterisine dönüştürdü bu işi. Bunun için de iki temel hedefi vardı"
İlkini anlattı:
"Sayın Kılıçdaroğlu bana göre tüzük değişikliği ile gerçek bir demokratik tüzük oluşturmak istemedi, bu nedenle kendisi bile bir önerge vermedi"
İkincisi de şuydu:
"Sayın Kılıçdaroğlu aslında kamuoyunun ve medyanın desteğini arkasına alarak bu kurultaylardan güçlü bir lider çıkma izlenimi vermek istiyordu, bunu başardı ama parti örgütünü ortadan ikiye böldü"
CHP'ye dair;
Ali Nihat Irkörücü'nün bir başka tespiti de, Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına ilk kez bu kadar yoğun bir muhalif düşüncenin çıkması.
Keza;
Kurultayda gerginlik yaşanmasına neden olarak Irkörücü de Divan Başkanı Adnan Keskin'i sorumlu görüyor.
Hatta;
Keskin'in özel olarak görevlendirildiğini düşünüyor ki, Keskin'in geçmişteki Genel Sekreterlik görevindeki olumsuz uygulamalarından yola çıkarak, bu işin önceden planlandığına inanıyor.
Peki bundan sonra CHP'de neler yaşanır?
Net cevap verdi.
"Bundan sonra CHP'de ciddi bir tasfiye süreci başlayacaktır"
Hemen ardından şu ilaveyi de yaptı.
"İstifaların yaşanacağını ya da yeni bir parti süreci başlayacağını sanmıyorum ama iki büyük tehlike baş gösterecektir artık CHP'de"
Bunları da saydı.
"Bir" dedi;
"Bir yandan mezhepsel birlikteliği parti içinde etkin kılmaya çalışan bir yapı, bir yandan da cemaatler ve Sorosçular'la parti yönetimi oluşturmaya çalışan diğer yapı, daha da güçlenecektir"
Sonrasında da;
"İki" dedi "Hem ulusalcı hem de gelenekçi kadrolar tamamen uzaklaştırılarak birilerinin istediği yeni CHP modelinin önü daha da açılacak"
Partinin;
Bursa'daki eski etkin isimlerinden Ali Nihat Irkörücü'nün bir tespiti de, "yeni CHP"ye ilişkin eski liderleri Deniz Baykal'ın tüm endişelerinin açıkça ortaya çıktığına dair.
Bu noktada;
İki kurultaya da katılmayarak Genel Merkez'le arası açılan Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan'a da destek veren ve "Bence kendisi ve yönetimi dürüst bir tavır sergiledi, takıyye yapmadılar ve kurultay öncesi ne diyorlarsa onu yaptılar" diyerek, Ankara'ya karşı olan duruşunu da yineledi.
Irkörücü;
İğneyi Kılıçdaroğlu'na batırırken, çuvaldızı da Baykal ve Sav'a batırdı.
"Eğer" dedi "Sayın Baykal ve Sav kişisel hesaplaşmalarını bir kenara bırakıp, genel başkan seçimli kurultay için toplanmaya çalışılan imzalarda ortak hareket etselerdi, bugün bunların hiçbiri yaşanmaz, bu kadar da kaygı duymazdık"



Bakan’a kutsal ve kinayeli bir soru

Konu;
Basına da yansıdı ve tarihi eserlerle ilgili yönetmeliğin değişmesiyle devlet müzelerinde artık eserlerin satılabileceği öne sürüldü.
İşte;
Bu iddiadan da hareketle MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman dün TBMM'de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a yönelik bir soru önergesi verdi ki hayli ilginç.
Müzelerden;
Gerçekten eser satılıp satılmayacağını soran Büyakataman, bu soru içine "kutsal emanetler"in de satılmasının düşünülüp düşünülmediğini de ilave etti.
Yine;
Büyükataman'ın önergesindeki "Bu tarihi eserlerin satışı bittikten sonra Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı gibi yerlerin de satılması gündeme gelecek mi" sorusu da bir hayli kinayeliydi.



Erbakan gecesinde barış sağlanacak!

Eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın ölüm yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen anma törenleri Bursa'da da yapılıyor.
Geçen hafta;
Aynı zamanda Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı olan kızı Zeynep Erbakan'ın da Bursa'daki törenlere katılmasının ardından yarın da Fatih Erbakan geliyor Bursa'ya.
Partinin, Osmangazi Gençlik Kolları'nın organizasyonuyla Çağrı Düğün Salonu'nda saat 19.30'da gerçekleştirilecek anma programına katılacak olan Fatih Erbakan, gecenin de konuşmacısı olacak.
Bu programa;
Kestel'de yaşananlar nedeniyle Fatih Erbakan'la arası açılan SP İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu'nun da katılması bekleniyor.


AKP’deki şûrayı, Yalçın anlatacak

Merinos'ta hafta sonunda Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla yapılan "AKP il yerel yönetimler şûrası"nda alınan kararları bugün saat 17.30'dan itibaren AS TV'de "Satırbaşı" programında aktaracağız. Stüdyo konuğumuz AKP İl Başkanı Sedat Yalçın olacak ve kamuoyuna yansımayan detayları anlatacak.



GÜNÜN SÖZÜ

"Sayın Kılıçdaroğlu'ndan ziyadesiyle memnunuz. CHP'den bu haliyle fazlasıyla memnunuz. Böyle bir genel başkan, bize güç katmaya devam edecektir"
Tayyip Erdoğan
(Başbakan)           


TARİHTE  BUGÜN

Türkiye'de, kamu tesislerinin sat›labilmesine olanak veren yasa, TBMM'de kabul edildi.
(29 Şubat 1984)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.