Hava Durumu

Hızlı trenin güzergahına ve istasyona karşı açlık grevi

Yazının Giriş Tarihi: 13.04.2012 08:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.04.2012 08:46
Hayli ilginç karar dün Gürsu'da alındı.
İlçedeki 10 köyün muhtarıyla birlikte toplanan İlçe Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, bugün Gürsu Belediyesi önünde açlık grevine başlıyor.
Aynı zamanda çiftçi ve ziraatçı olan yönetim kademesinin amacı belli.
Dönmez ve kurmayları ile beraber hareket ettikleri muhtarlar, hızlı tren hattının Gürsu'dan geçmemesini ve de istasyonun kesinlikle Gürsu'da kurulmamasını istiyorlar.
Bugüne değin bu yönde hükümetin Bursa yönetimine çağrı yapan Gürsu'nın tarım kurmayları, sonuç alamadıklarını düşünmüş olmalılar ki şimdi de seslerini bugün başlatacakları açlık grevi ile duyurmayı amaçlıyorlar.
Bu yönde;
Dönmez ve arkadaşları, hızlı tren güzergahının değiştirilmesini isterlerken nedenlerini de sıralıyorlar.
Türkiye'de üretilen armutun yüzde 30'unun Gürsu Ovası'ndaki 8 köyle yetiştirildiğini, hasat döneminde 2500 civarında dışarıdan kişi çalıştırıldığını anlatan Dönmez'e göre ilçedeki seracılık faaliyetlerinin de Gürsu'ya yıllık katkısı 9 milyon lira. Keza ovanın armuttan geliri de yıllık 80 milyon lira.
İşte;
Gürsu'nun tarım kurmaylarının endişesi de hızlı tren ve kurulması öngörülen istasyonu ile tarım topraklarının azalacağı, çevresinin yapılaşacağı ve ovanın elden gideceği.
Dönmez'le birlikte Adaköy muhtarı Abbas Erdem, Ağaköy muhtarı Ali Kocaefe, Cambazlar köyü muhtarı İsmail İyisever, Dışkaya muhtarı Recep Çelik, Ericek köyü muhtarı Recep Tuna, Hasanköy muhtarı Ertuğrul Türe, İğdir köyü muhtarı Halil Oğuş, Karahıdır köyü muhtarı Mustafa Güzelce, Kazıklı köyü muhtarı Yılmaz Uysal  ve Kumlukalan köyü muhtarı Bahattin Göleç de hareket eden diğer isimler.
Bildiğimiz kadarıyla tarım toprağı için açlık grevi yapma kararı alan ve bunu da bugün belediye önünde uygulayacak olan Gürsulu tarım kurmayları Bursa'da bir ilke de imza atacak ki nasıl bir sonuç alacaklarını hep birlikte göreceğiz.


Yıldırım’da Başkan'a tarım alanı uyarısı

Yıldırım'ın çehresini değiştirecek açıklamayı dün Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin yapmış, bunu da geniş bir şekilde dün sizlerle paylaşmıştık.
İlçedeki Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı, Çınarönü, Hacivat ve Şirinevler mahallelerini işaret ederek toplam 50 bin konutu kentsel dönüşüm kapsamında yıkacaklarını ve yerine lüks konutlar yapacaklarını açıklayan Keskin'e Has Parti'den önemli bir uyarı geldi.
Dün;
Söz konusu bölgeyi gezen Has Parti İl Başkanı Ali Mollasalih, yaklaşık 50 bin yeni konutun inşa edilmesinin planlandığı bu bölgedeki tarım arazilerinin durumunun belirlenmesini istedi.
Mollasalih'e göre, yeni Yıldırım yaratırken ilçenin hava almasının da sağlanması gerekiyor ki, daha da önemlisi ovanın korunabilmesi için de artık önlem alınmalı. Keskin'in bu uyarıyı dikkate alacağını düşünüyoruz, ancak Keskin zaten yapılaşma ile ova arasına bir yeşil hat oluşturmayı planlıyor.



Başbakan Yardımcısı Arınç 2 gün Bursa’da

AKP Bursa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, iki günlük yoğun bir program için bugün Bursa'ya geliyor.
Planlamaya göre;
Arınç bugün Bursa programına Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altında bulunan Ertuğrul Yalçınbayır'ı ziyaret ederek başlayacak. Ardından Beşevler'de cuma namazını kılacak olan Arınç, "Kamu Diplomasisi" programına katıldıktan sonra İnegöl'e geçecek ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin temel atımını gerçekleştirecek.
Arınç akşam da İnegöl'de partisinin "siyaset akademisi"nde ders verecek.
Başbakan Yardımcısı yarın da güne Tahtakale'de Dağ-Der'in konuğu olarak başlayacak ve akabinde Emek'te bin yeni partilinin rozet takım törenine katılacak.
Ardından ilçe başkanlarıyla yemek yiyecek olan Arınç, sonrasında Yıldırım Belediyesi'nin huzur sarayı açılışını yapacak ve sonrasında İzmir'e hareket edecek. Arınç'ın aynı zamanda, 22 Nisan'daki il kongresi öncesi, partisinin Bursa kurmaylarından da brifing alması bekleniyor.



Osmangazi'nin töreni CHP'lileri şaşırttı
Galiba;
CHP'nin pazar günü yapılan 3 adaylı Osmangazi ilçe kongresinin sonuçları ve medyada yer alan yorumlar CHP'lileri yormuş olmalı ki dün yapılan devir teslim töreninde farklı bir tablo yaşandı.
Kongre sonrasında;
Çoğu partili, devir-teslim törenine eski başkan Yücel Akgün'ün gelmeyebileceğini düşünürken tam tersi oldu ve Akgün, parti mührünü yeni başkan İsmet Karaca'ya bizzat kendi eliyle teslim etti dünkü törende.
Yanı sıra; Bir sürpriz daha yaşandı ve törene 3. aday Mehmet Ali Yılmaz da katıldı ve o da birlik beraberlik mesajı verdi ki dünkü bu tablonun uzun vadeli olmasını dileyenler de çoğunluktaydı.



TARİHTE BUGÜN

RP Lideri Erbakan'ın "İktidara gelmemiz kanlı kansız mı olacak, buna 60 milyon karar verecek" sözü infial yarattı. (13 Nisan 1994)


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.