Hava Durumu

Hızlı tren için yapılan 9 saatlik grev sonuç verdi!

Yazının Giriş Tarihi: 15.04.2012 09:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2012 09:57
İlginç gelişmeyi önceki gün bu sütunlardan aktarmıştık.
Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez ve Gürsu Ovası'nın 10 köyünün muhtarı, hızlı tren hattındaki istasyonun Gürsu'ya kurulmaması için, söylediklerini yaptılar ve cuma günü belediye önünde açlık grevine başladılar.
Gürsu'da kurulması öngörülen hızlı tren istasyonu ile tarım topraklarının azalacağını ve çevresinin yapılaşacağı, bu şekilde ovanın elden gideceğini ileri süren Gürsu'nun tarım kurmayları, tam 9 saat sürdürdükleri açlık grevini, AKP İl Başkanı Sedat Yalçın ile AKP Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk'ün ilçeye gelip söz vermesiyle aynı gece yarısı sonlandırdılar.
Geceyarısı açlık grevi çadırına gelen Yalçın ve Öztürk, Gürsulular'a rağmen bu bölgeye istasyon kurulmayacağı sözü verip, açlık grevini sona erdirmelerini rica edince tarım kurmayları da bu sözleri not edip, eylemlerine son verdiler.
Adaköy Muhtarı Abbas Erdem, Ağaköy Muhtarı Ali Kocaefe, Cambazlar Köyü Muhtarı İsmail İyisever, Dışkaya Muhtarı Recep Çelik, Ericek Köyü Muhtarı Recep Tuna, Hasanköy Muhtarı Ertuğrul Türe, İğdir Köyü Muhtarı Halil Oğuş, Karahıdır Köyü Muhtarı Mustafa Güzelce, Kazıklı Köyü Muhtarı Yılmaz Uysal ve Kumlukalan Möyü Muhtarı Bahattin Göleç'in de katıldığı açlık grevini kırmak için Gürsu Belediyesi'nin önüne iş makineleri konulması, oturulmasın diye belediye girişindeki merdivenlere çok sayıda saksı yerleştirilmesi de Gürsulu çiftçilerin tepkisine neden olan bir başka gelişmeydi.


Köy enstitüleri için buluşacaklar

Bugün;
Kapatılan köy enstitüleri'nin kuruluşunun 72. yıldönümü.
Aslında 17 Nisan ancak hafta içine geldiği için bu kuruluş yıldönümü bugün Nilüfer Belediyesi'nin etkinliğiyle Misi'de kutlanacak. Başkan Mustafa Bozbey'in yanı sıra Türkiye Gazeteciler Cemiyeti eski başkanlarından Nail Güreli ile 80 öncesinin CHP'li içişleri bakanlarından Hasan Fehmi Güneş'in de birer sunum yapacağı etkinlikte, Uludağ Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu da gösteri yapacak. Eski bir mezunun da anılarını anlatacağı etkinlik, saat 14.00 ile 17.00 arasında gerçekleştirilecek.



Ülkücü kadro sinema kapattı

Halen sinemalarda gösterimde olan belgesel niteliğinde bir film var, adı da Ülkücüler. 12 Eylül'ü anlatan yapım için Bursalı ülkücü kadro da yarın akşam toplu halde bu filmi izleyecekler. MHP il yönetimi, Ülkü Ocakları, Aydınlar Ocağı ve Kamu Çalışanları Vakfı yöneticileri yarın akşam için As Merkez'de 19.30 seansını kapatıp, belgesel filmi topluca izleme kararı aldılar.


MHP adayları ilçe turunda

Haftaya gerçekleştirilecek AKP il kongresinin yanı sıra 15 Mayıs'ta Devlet Bahçeli'nin katılımıyla yapılacak MHP il kongresine yönelik de heyecan yavaş yavaş artıyor. Mevcut il başkanı ve adayı Tevfik Topçu bir taraftan çalışmalarını hızlandırırken rakibi Hasan Toktaş da taşra ilçeleri gezilerini sürdürüyor. Toktaş bu gezilerinde özellikle "ülkücü iradeye kimse ipotek koyamaz" vurgusu yapıyor.



CHP kongresinde Yalçın'a tepki

CHP'nin dağ ilçelerinin kongreleri dünden itibaren başladı. İl Başkanı Gürhan Akdoğan ve milletvekilleri Sena Kaleli ile Turhan Tayan'ın da katıldığı Büyükorhan kongresinde ilçe başkanlığına Ahmet Kamaç seçildi. CHP'de bugün de Orhaneli ve Harmancık kongreleri yapılacak.
Dünkü Büyükorhan buluşmasına ise damgasını vuran isim Turhan Tayan oldu. Dağ yöresi insanının perişan olduğunu ve bölgenin adeta belde haline getirildiğini anlatan Tayan'ın, AKP İl Başkanı Sedat Yalçın'ın bu bölgeye dair olumlu sözlerine yönelik sert tepkisi de dikkat çekiciydi.


Dostlarıyla lokma dağıttı

Yıldırım Belediyesi'nin eski başkanlarından Cüneyt Karlık, gelenek haline getirdiği lokma dağıtımını Kutlu Doğum Haftası nedeniyle de sürdürdü. "Gönül dostları" adını verdiği arkadaşlarıyla Tayyareci Mehmet Ali Caddesi'nde 10 bin kişilik lokma dağıtımı yapan Karlık, bu tür sosyal faaliyetlerle ilçe halkıyla ilişkilerini sürdürmeye devam ediyor.




Erdoğan afişleri Bursa'ya asıldı

Dün sabahtan itibaren Bursa'nın adeta dört bir yanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan afişleriyle donatıldı. 22 Nisan Pazar günü Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek AKP il kongresi öncesinde Bursalılar'a parti il başkanlığı tarafından Başbakan Erdoğan'ın Bursa'ya geleceği duyurulurken, saat 14.00'ten itibaren de kongreyi izlemek üzere herkese çağrı yapılıyor.
Böylece, dün sabahtan itibaren asılan bu afişlerle birlikte Başbakan Erdoğan'ın haftaya pazar günü Bursa'ya geleceği de kesinleşmiş oldu.



İlk ziyaret 1 oy gelen köye

12 Haziran 2011'de yapılan son genel seçimlerde Osmangazi'nin bir köyü olan Seferi Işıklar Köyü'nde CHP'ye sadece 1 oy çıkmıştı. Bu sonuç da geçen hafta yapılan CHP'nin Osmangazi kongresine damgasını vurmuş ve başkan adaylarından İsmet Karaca, seçildiği taktirde ilk ziyaretini bu köye yapacağını açıklamıştı. Karaca bu sözünü tuttu ve başkan seçildikten sonra bu köye ziyaretini dün yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptı ve CHP'nin bu 1 oyunun artması için görüşmeler yaptı.


Masum Türker yarın AS TV'de

Yarın akşam AS TV'de yine özel bir konuk ağırlayacağız ve DSP'nin Genel Başkanı Masum Türker'le birlikte olacağız. Ecevit’siz DSP'nin geleceğini de konuşacağımız canlı yayın "Politika Kulvarı", saat 21.30'dan itibaren ekranlarda olacak..


TARİHTE BUGÜN

Aday listelerin açıklanmasıyla AKP, CHP ve MHP'nin milletvekilleri TBMM'deki odalarını boşaltmaya başladılar. (15 Nisan 2011)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.