Hava Durumu

Heyecanın tavan yaptığı AK Parti’de bir düğüm çözüldü, rota belli oldu!

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2014 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2014 08:17

Bugün itibarıyla
30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere tam 72 gün kaldı.
Ne var ki;
AK Parti’nin Bursa kanadında uzun süredir çözülmeyen iki düğüm vardı.
Biri;
Ataması bir türlü yapılamayan Bursa İl Başkanlığı koltuğuydu, diğeri de hala açıklanmayan ilçe belediye başkan adaylarıydı.
Bu düğümden biri dün öğlen saatlerinde sürpriz bir şekilde çözüldü.
Ve;
Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, partisinin Bursa İl Başkanvekili Cemalettin Torun’u telefonla arayarak, Genel Merkez’in İl Başkanı olarak kendisini yetkilendirdiğini anlattı.
Böylece;
Dünden itibaren AK Parti’nin Bursa İl Başkanlığı koltuna asaleten de olsa Cemalettin Torun’un oturması kararlaştırılmış oldu.
Torun daha önce;
İl Genel Meclisi Başkanı   Nedim Akdemir, MÜSİAD Başkanı Hasan Çepni, Nilüfer Belediye başkan aday adayı Mustafa Esgin, BİHMED Başkanı Halil Eldemir, Baro eski başkanı Zekeriya Birkan’la birlikte Ankara’ya çağırılan 6 il başkan adayından biriydi.
Ki;
Bu isimler de adı geçen 15 isim arasından seçilmişti.
Kısa bir süre öncesine değin hayli çalkantılı ve stresli bir dönem geçirilen AK Parti İl Başkanlığı’nda, Sedat Yalçın dönemininin “2. adamı” olan Torun, ilk resmi açıklamasını da bugün düzenleyeceği basın toplantısında yapacak.
Yeni sıfatıyla ilk açıklamasını yapacak olan Torun’un, aynı zamanda, isimleri haftalardır merakla beklenen belediye başkan adaylarına yönelik de bilgilendirme yapması bekleniyor.
Bu yönde;
Ankara’dan gelen bilgiler, daha önce aktardığımız gibi genel çaplı büyük açıklamanın yarın yapılacağı yönünde ki, bu yönde Bursalı AK Partililer arasında heyecanın tavan sınırını bile geçtiğini söylemeye de sanırız artık gerek yok!

TEŞEKKÜRLER...

Hafta başında;
Kurum bünyemizde yaşanan değişimin ardından, 25 yıldır görev yaptığımız kentin en köklü gazetesi Bursa Hakimiyet’in Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlendik.
Siz okurlarımızdan ve dostlarımızdan gelen tebrik telefonları, mesajlar, elektronik postalar, fakslar ve de ziyaretler bizleri fazlasıyla kıvandırdı.
Odamız, adeta çiçek bahçesine döndü ki, bu ilgi ve desteğe biz de fazlasıyla teşekkür ediyoruz.
Bir de küçük bir ipucu verelim.
Büyük bir sürpriz hazırlığı içindeyiz ki, çok yakında bunu sizlerle paylaşacağız.

KARŞIYAKA'DA BURSA AYAĞINI OLUŞTURDULAR

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, annesi Zübeyde Hanım’ı, ölümünün 15 yıl öncesinde kaybetmişti.
Hatta;
Böylesine acılı bir günde, annesinin cenazesine dahi gidemimişti 1923 yılının en kritik döneminde.
Zübeyde Hanım, ölümünün 91. yıldönümünde İzmir Karşıkaya’daki mezarı başında bugüne kadarki en olabildiğince kalabalıkla anıldı.
Bu törene Bursalı CHP’li- ler de katıldı.
Mezar başına “hepimiz Atatürk olup geldik” sloganlarıyla gelen Ayşe Şahin başkanlığındaki kadın kolları ile gençlik kolları üyeleri, İzmir’de, partilerinin Bursa ayağını oluşturmuş oldular.

İETT MÜDÜRÜ BURSA'DA

Bursa’da da;
Şubesi olan Birlik Vakfı’nın her cuma akşamı klasik hale getirdiği “cuma meclisi sohbetleri”nin bu haftaki konuğu, İETT Genel Müdürü Prof. Dr. Hayri Baraçlı olacak.
Türkiye’nin;
En büyük ve ulaşım sistemi en karışık kenti İstanbul’da, belediye eliyle yürütülen ulaşımın İETT ayağını, derneğin Bursalı üyelerine anlatacak olan Baraçlı, aynı zamanda deneyimlerini de paylaşacak.

APO'NUN KULAKLARI ARTIK ÇINLAMAYACAK

Dile kolay.
Bebek katili Öcalan’ın yakalandığı 1999 yılından beri tam 15 yıldır halka kapalıydı, Mudanya sahil bandındaki en önemli bölüm.
Ada ile sağlanan  irtibat nedeniyle sahil bandı üzerine kurulan askeriyeye ait iskele, yıllardır      Bursalıların derdiydi.
Üstelik;
Öcalan’ın yakınları bu iskele yerine, Gemlik’ten gidiyordu kosterle İmralı Adası’na.
Bu da tepkiyi daha da artıyordu.
Bu iskele sökülmeye başladı.
Beklenti;
Kısa bir süre sonra, sahil şeridinin eskiden olduğu gibi tamamen halkın kullanımına açılması.
Kaldı ki;
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibi, bu sahil bandına tam 7 bin 200 metre uzunluğunda yepyeni bir sahil projesi kazandırmak için de kolları sıvadı ki, yılların kötü izleri, sadece Mudanya’da değil, Bursa’ya da yeni bir kimlik kazandıracak bu düzenleme ile silinecek.












 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.