Hava Durumu

Hassasiyet, 3 başkana da Vali Harput tarafından anlatıldı!

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2012 09:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2012 09:25


Gerçi;
Yavuzselim ile Ulus mahallesinde yaşananlar sona ermiş gibi görünse de, ya da olayların üzeri kapatılmış gibi görünse de aslında hassasiyetin devam ettiği biliniyor.
Bu nedenle de güvenlik güçleri adeta         alarmda bekliyor.
İşin ilginç yanı;
Kısa bir süre önce yaşanan olaylar sonrası gelen gözaltı ve tutuklamalara dair dedikodular da bitmek bilmiyor.
Söz konusu bölgede itidal çağrısı yapmak ve provokasyonların önüne geçmek için siyasi partilerin yöneticileri de sık sık ziyaretler yapıyorlar.
Ama ne var ki;
Yaşananlara dair pek çok da dedikodu üretiliyor.
Rakamlar verilerek, Bursa dışından bazı kişilerin provokasyon için özellikle gönderildiği, polisin bölgeye girmeye çekindiği, halkın yalnız bırakıldığı, evlerde silahlanma yarışının başladığı, Bursa dışından silahlar getirildiği, her an için büyük bir olayın patlak vereceği ya da bazı grupların güvenlik güçleriyle ortak hareket ettiği gibi gerçeği yansıtmayan, akıl dışı, mantık dışı dedikodular, yaşananların küllenmesini olumsuz etkiliyor.
İşte;
Bu yoldan hareketle dün Heykel'de Valilik binasında özel bir buluşma gerçekleştirildi.
Vali Şahabettin Harput'un başkanlık ettiği buluşmaya, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, CHP İl Başkanı Metin Çelik ve MHP İl Başkanı Hasan Toktaş davet edildi.
Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da hazır bulunduğu 5 kişilik özel buluşmada, Yavuzselim ve Ulus'taki durum konuşuldu.
Bir bilgilendirme niteliğinde geçen toplantıda özellikle Vali Harput'un, İl Başkanları'na yönelik söylediği mahalle dedikoduları ve provokasyon ihtimalleri başlıklarının altı özellikle çizildi.
Her siyasi görüşün bulunduğu bölgede özellikle il başkanlarına da büyük görevler düştüğünü anlatan Harput'un, yaşananlara yönelik olarak Yalçın, Çelik ve Toktaş'ın itidalli davranış ve söylemlerinden de memnuniyet duyduğunu belirtmesi ve teşekkür etmesi önemliydi.

Bakan Davutoğlu'na dikkat çeken soru?

MHP'nin;
Bursa Milletvekili Necati Özensoy'dan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na yönelik ilginç bir soru önergesi geldi dün. Bir "ipucunun" peşinde olduğu gözlenen Özensoy, bakanlık bünyesinde kaç personelin görev yaptığını, kaç tanesinin çifte uyruklu olduğunu, ve bu çifte uyruklu personelin bir güvenlik zaafiyeti yaratıp yaratmadığını soruyor Davutoğlu'na.
Yine;
Özensoy'un, Davutoğlu'na yönelik "çifte uyruklu oldukları tespit edilen personelinizin hangi ülkenin vatandayı ise, o ülkenin vatandaşlığından çıkması için telkinde bulunuyor musunuz" sorusu da dikkat çekici.

Sunumundaki sözleri harekette alkışlandı

Ağırlıklı olarak;
Eski DYP ve DP'lilerin oluşturduğu ve başını Abdullah Biçen'in çektiği "Bursa Demokrasi Hareketi" isimli grubun her ay düzenlediği toplantılarının bu ayki konuğu, Ertuğrul Yalçınbayır'dı.
Mehmet Gazioğlu, Mehmet Küçükaşık, Hüseyin Çiftliklioğlu, Muzaffer Şen, Denizhan Sezgin, Meliha Bağcıoğulları, Sibel Kurtoğlu, Cevdet Tosun, Levent Özeren, Nevzat Kocakurt, Fatoş Öztürk, Müjgan Tatar, Ekrem Sabri Yılmaz, Feridun Uyruk, Bülent Aydemir, Yusuf Öz, Faruk Aydın ve Ömer Kızılkaya gibi isimlerin de katıldığı gecede, Başbakan eski Yardımcısı Yalçınbayır'ın sunumu dikkatle dinlendi.
Bu arada; Yalçınbayır'ın, konuşmasının yerel yönetimlerle ilgili bölümünde ifade ettiği ve yoğun alkış aldığı "Bursa için en hayırlı iş, Doğanbey'in tamamen yıkılmasıdır. Buradaki maddi zarar da düşünülmemeli, çünkü bu maddi zarar, şu anda Bursa'nın dokusuna verilen zararla mukayese bile edilemez" sözleri de hayli çarpıcı.

Uysal'dan Yıldırım'a ameliyat jesti

Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Yıldırım, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği İzmir seyahatinde bir kalp spazmı geçirmiş, ardından da hastaneye kaldırılarak anjiyo yapılmıştı.
Doktorları, şimdi de Yıldırım'a mutlaka ameliyat olması gerektiğini söylüyorlar.
Yıldırım bu konuyu, geçen hafta 88 yaşına giren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için düzenlenen doğum günü partisinde DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'a söylemişti.
Uysal da, ameliyatın mutlaka Ankara'da olması gerektiğini söyleyip, tüm hazırlıklarla kendisinin ilgileneceğini belirterek jest yapmıştı.
Bu nedenle Ahmet Yıldırım şimdi ameliyat için Ankara planlamaları yapıyor.

Uygulamaları gurur veriyor

Çok değil;
10 yıl önce neredeyse her şehirde bir ambulans helikopter bulunacağı, zengin-fakir ayrımı yapılmadan herkese hizmet verileceği söylense herhalde inanması güç olabilirdi.
Önceki gün Uludağ'da elektrik akımına çarpılan bir işçinin, 15 dakika içinde ambulans helikopterle UU Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülmesi, doğrusu bu yönde gelinen nokta için gurur vericiydi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.