Hava Durumu

Gürsu’nun ziraatçıları Başkan Özcü’ye armut için niye kızdı?

Yazının Giriş Tarihi: 10.06.2012 00:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.06.2012 00:54
 Gürsu Belediyesi;
İlçede geleneksel olarak sürdürülen Kültür-Sanat ve Armut Festivali'nin bu yıl 15.'sini düzenliyor.
Konuyu daha önce aktarmıştık.
Ne var ki;
Bu festivalin adı bu yıl değişti ve sadece Kültür ve Sanat Festivali oldu.
Yani festivalin içinden Gürsu'nun simgesi ve herşeyi olan armut çıktı.
Bu durum haliyle ilçe halkını şaşırttı.
Deveci olarak adlandırılan türü ile dünyaca meşhur Gürsu armudunun adının festivalden çıkarılmasına önce pek çok kişi anlam veremedi.
Ancak tepkiler de olmadı değil.
Tepkileri dile getirenler, Türkiye'de üretilen armudun yaklaşık yüzde 30'unun yetiştiği yer olan Gürsu ile bu meyvenin bütünleştiğini, dolayısıyla armut festivaliyle aslında ilçenin reklamının yapıldığını ancak şimdi festivalin sıradan bir kültür sanat festivaline döndüğünü söylüyorlar.
Hatta;
En sert tepkiyi de Gürsu Ziraat Odası yönetimi verdi.
Kamil Dönmez başkanlığında toplanan ve Galip Bezgin, Cafer Metin, Adnan Tezcan, Şeref Gençtan, Şerif Yıldırım ve Şakir Birol'den oluşan oda yönetimi, bugün sona erecek festivale dair, Başkan Orhan Özcü'yü protestovari kararlar aldılar.
Bir bölgede;
Düzenlenen festivalin asıl amacının o bölgenin ürünlerinin tanıtımını sağlamak olduğunu açıklayan oda yöneticileri, festivalin adından armudun çıkarılmasına bir anlam veremediklerini belirterek, aldıkları kararları paylaştılar.
Buna göre;
Yaptıkları olağanüstü toplantıda ismi belediye tarafından unutturulmaya çalışıldığı iddia adilen armut festivaline sahip çıkma kararı alan oda yönetimi, her yıl da alternatif bir festival düzenleme kararı aldı.
Planlamaya göre;
"En başarılı ziraatçı" yarışmasının yanı sıra, çiftçilerin sorunlarının tartışılacağı genel bir panelin yapılması da alternatif etkinlikleri arasında görünüyor.
Yine;
Tarım konusunda üst düzey bürokratların da davet edilmesinin planlandığı bu organizasyonun ses getirmesi için "Gürsu insanının istediği sanatçıların" da Gürsu'daki bu programa katılımı öngörülüyor.
Bu noktada;
Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez'in bir de özel notu var.
"Bizlerin yapacağı bu organizasyona getireceğimiz sanatçılar, Gürsu insanımıza hitap edecek sanatçılar olacaktır. Düzenleyeceğimiz festivalin masraflarını da oda bütçesinden değil, şahsım ve yönetimimizdeki arkadaşlarımızın desteğiyle karşılanacaktır"
Görünen o ki;
Gürsu'da, belediyenin düzenlediği festivalden armut isminin çıkarılması çiftçileri de hayrete düyşürmüş olmalı ki, şimdi belediyenin programına alternatif bir program düzenlemek için böyle bir karar alıyorlar.
Bu arada belediye yönetiminin, festival adından armut'un niye çıkardığını henüz bilenin olmadığını da aktarmış olalım.

Hayallerin gerçeğe dönüştüğü an!
Kısa adı BUSMEK olan Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları, uygulamaya başladığından bu yana, ciddi bir yük omuzluyor.
İşsizliğin çözümü yönünde bugüne değin binlerce kursuyeri mezun eden ve genelde kadın ağırlıklı mezunlar veren, el işçiliğinin ve el emeğinin eğitimle bir şekilde ekenomiye dönmesini sağlıyor.
Şimdi ise BUSMEK'de 7. genel sergi açılıyor.
12 haziran salı günü Merinos AKKM'de, Başkan Recep Altepe'nin katılımıyla açılacak sergi, bir nevi BUSMEK'i de vitrine çıkarmış olacak.


CHP'de gençlerin kongresi bugün
Bursa'da;
CHP'nin il kongresi yaklaşa dursun, bir taraftan da, partinin kadın ve gençlik kolu kongreleri süratle yapılıyor.
CHP'de bugün de 17 ilçe kongresinin ardından il gençlik kolu kongresi yapılacak.
Bu görevi uzun zamandır sürdüren Levent Yılmaz'ın yeniden aday olmadığı kongrede iki adayın, Fatih Söylemez ile Taner Hoş'un listelerinin yarışması bekleniyor. Ataevler'de Nilüfer düğün salonunda saat 12.00'de gerçekleştirilecek kongreyi ana kademe yöneticileri de izleyecekler. Bir hayli çekişmeli geçmesi beklenen kongrede 300 dolayında üye delege oy kullanacak.
Yanı sıra; 24 Haziran'da gerçekleştirilecek CHP Gençlik Kolları büyük kurultayı için de, Bursa'daki bu kongrede 18 delege belirlenmiş olacak.


DP bayrağını, kendi imkanlarıyla açtılar
Demokrat Parti'nin;
Bursa'daki tek kadın ilçe başkanı olan Semra Çetin yönetimindeki Nilüfer ilçesinin kurmayları dün Bursa Hakimiyet'te konuğumuzdu.
Yöneticilerinden İskender Uz, Ziyaettin Ağalar,Rıza Yalınkılıç, Yaşar Sarıbaş, Ali İlhan, Recep Aydın ve Hasan Şeker'le birlikte yeni dönem çalışmalarını anlatan Başkan Semra Çetin, partililerine de aracılığımızla bir müjde verdi.
Uzunca bir süredir il binasında bir odada faaliyet gösteren Nilüfer yönetimi, kendi aralarında oluşturdukları bir fonla Mudanya Caddesi'nde Köfteci Yusuf'un tam karşısında bulunan bir binaya taşınmışlar.
Üstelik de kendi deyimleriyle kimseye muhtaç olmadan, binanın 1 yıllık kirasını da verip, partilerinin yeni binasınıdekore edip, tabelalarını da büyük bir gururla asmışlar.
Doğrusu;
Partilerinin oy oranı açısından epeyce zor günler yaşadığı bu dönemde, DP Nilüfer yönetiminin de, zamanlarından, sağlıklarından, ailelerinden ve bütçelerinden fedakarlık yaparak, siyasi davalarını sürdürmeleri takdire şayan bir durum.


TARİHTE BUGÜN
Hatay'da yabancılara gayrimenkul satışı durduruldu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ilin yüzölçümünün binde 5'ten fazlasının yabancılara satılması nedeniyle satışları yasakladı. (10 Haziran 2006)


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.