Hava Durumu

Günlerce konuşulan biat tartışması şimdi de facebook üzerinden açıldı

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2012 09:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2012 09:16
Biat tartışması;
Kısa bir süre önce Merinos AKKM'de gerçekleştirilen AKP'nin Osmangazi ilçe kongresinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerinden dolayı da tüm Türkiye'de konuşulmuştu.
AKP'nin;
Genel Merkezi tarafından yeniden ilçe başkanlığı vizesi verilmeyen Refik Özen, kongre salonunda kürsüden yaptıklarını anlatıp bir nevi de veda konuşması yaparken "Bizler Başbakan Erdoğan'a biat ettik" demiş ve sonrasında da destekçilerinden büyük alkış almıştı.
Ne var ki;
Daha sonra kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Özen'in bu sözlerine düzeltme yaparak biat kelimesinin dini bir kavram olduğunu söylemiş, bu sözün aslında doğru kullanılmadığını ifade ederek de "Ben, Başbakan Erdoğan'a da biat etmemiş adamım" demişti.
Aslında;
Arınç bir kavramdan bahsetmiş ve Özen'in, Başbakan Erdoğan'ı aslında ne kadar çok sevdiğini belirtmek istediğini söylemişti ancak bu sözler bir anda neredeyse tüm televizyon kanallarında gösterilmiş, günlerce de içeriği konuşulmuştu.
Şimdi ise;
Refik Özen partisi AKP'nin üyesi.
Yeni başkan da Cihat Çini.
Çok konuşulan ilçe kongresi geride kaldı.
Ne var ki;
Bir sosyal paylaşım sitesinde eski başkan Refik Özen'in dikkat çeken bir mesajı, bu mesajı görenleri yeniden eskiye götürdü, belki de bir tartışmayı açtı.
Mesajında;
Başbakan Tayyip Erdoğan'a hitaben "Allah seni korusun, Allah sana uzun ömür versin Başbakanım" diyen Özen, sanki kongrede özellikle, üzerine basa basa kullandığı biat sözünü bir kez daha tescil eder gibiydi.



Özyüksel’in çabası Yazıcıoğlu’nu yaşattı


Konu;
Büyük Birlik Partisi'nin o dönemdeki yöneticileri tarafından Bursa kamuoyuna taşınmıştı.
BBP'liler;
Helikopter kazasında hayatını kaybeden liderleri Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının yaşatılması adına belediye başkanlarına çağrı yaparak Yazıcıoğlu isminin bir tesise verilmesini önermişlerdi.
Nilüfer Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Mustafa Bozbey bu çağrıya olumlu cevap vermiş ve yer arayışlarına girildiğini açıklamıştı.
Keza Yıldırım'ın AKP'li Belediye Başkanı Özgen Keskin de uzun süredir bir sessizlik içindeydi ki, meclisin Eğitim Komisyonu Başkanı AKP'li üye Feridun Özyüksel'in arayışları olumlu sonuçlanınca Başkan Keskin de onay verdi.
Buna göre;
Özyüksel'in önergesiyle belediye meclisinden geçen karar uyarınca Değimenlıkızık Mahallesi'nde bulunan Bayrak Parkı'nın adı Muhsin Yazıcıoğlu Bayrak Parkı olarak değiştirilirken, Millet Mahallesi'nde yeni tamamlanan parka da, kısa süre önce yaşamını yitiren belediyenin eski başkan yardımcısının adı olan Mustafa Kemal İlhan Sağlıklı Yaşam Parkı ismi verilmesi kararlaştırıldı.


Konferans derin uçurumlar açıyor

Gelen haberler;
Saadet Partisi'nin Bursa'da hayli sıkıntılı bir sürece gireceğine dair.
Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan'ın GİK üyesi oğlu Fatih Erbakan'ın Kestel'de hafta sonu verdiği ve Selim Sait Terzioğlu başkanlığındaki il yönetiminin de gecit vermek istemediği konferansın sonrası Saadet Partisi'nde hava iyice gerginleşti.
Konferansa katılacakların disiplin kuruluna sevki kararı sonrasında başta partinin Kestel İlçe Gençlik Kolları ile il yönetimi arasında derin uçurum oluştuğu, bu durumun ana kademelere de sirayet edeceği konuşuluyor.


Elindeki faturayla sosyal devleti sordu

Bursa'nın;
Merkez ilçelerinden Kestel, ağırlıklı olarak emek-yoğun bir bölge.
Dolayısıyla;
Bordrolular için her gider kalemi büyük önem taşıyor.
İlçenin CHP'li başkanı Yıldıray Atlı'nın tepkisi de önemli gider kalemlerinden elektrik giderindeki "bindirme"lere dair.
Örneğini verdiği kullanım bedeli 45 lira olan bir faturanın 85 liralık bir yekunu bulduğunu hatırlatan Atlı, kaçak kullanım bedeli, dağıtım bedeli, okuma bedeli, enerji fonu, tüketim vergisi, KDV, TRT payı, satış bedeli gibi ek "bindirmeler" ile düşük gelirli vatandaşlara ağır maliyetler yüklendiğini söylüyor ki, o da "hani nerede sosyal devlet anlayışı" diye soruyor.




GÜNÜN SÖZÜ

"Türkiye hukuk devleti ise yargı her türlü eleştiriye açık olmalı. Ben anamuhalefet lideriyim, muhalefet etmek zorundayım"
Kemal Kılıçdaroğlu
(CHP Gn Bşk)


TARİHTE BUGÜN

İlk kez verilen uluslararası Nazım Hikmet şiir ödülü, İstanbul'da yapılan törenle Lübnanlı şair Adonis'e verildi.
(14 Ocak 1995)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.