Hava Durumu

Günler öncesinden görünen kriz, göz göre göre geldi!

Yazının Giriş Tarihi: 30.10.2012 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.10.2012 08:55


Hele hele;
Varlığımızın sebebi olan en büyük milli bayramımız Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanmasına kısıtlama getirmek ve geçen 88 yılda Ata'sına yürüyen halkın önüne polis barikatı koymanın mantığını kavramak kolay değil.
Bu nedenle;
"Bayram kutlaması için izin alınmaz, bu bir gösteri değil, bu bir kutlama" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleri, siyaset dışı çok doğru sözler.
Tıpkı;
Bursa'da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenli Bakanı Faruk Çelik'in "75 milyon bugün birlik istiyor, bütünlük ve coşku istiyor, ben bunu millette gördüm" demesi gibi.
Kaldı ki;
Cumhiriyet tarihinde ilk kez yasaklanan ve engellenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarınde en büyük ayıp Ankara'da yaşandı.
Valilik'in;
Anlamsız bir şekilde yasak ilan ettiği ve binlerce kişinin üzerine biber gazı ve su sıkan polisi koyduğu uygulamayı anlamak da mümkün değil.
İşin daha da anlamsızı, Ankara'daki bu uygulaya tepkilerin çığ gibi artması sonucu polisin geri çektirilmesi ve halkın Anıtkabir'e yürümesine izin verilmesi.
Galiba;
Dün tüm bu olup bitenlerin nedenini en iyi Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz açıkladı.
Halkın bayram kutlamasına kısıtlama, Atatürk anıtlarına da çelenk sunma yasağı getirilmesine yönelik olarak Demiröz'in söylediği "Uluslararası güçler, Büyük Ortadoğu Projesi'nde, Mustafa Kemal Atatürk adını, bağımsızlık kavramını ve Cumhuriyet'in değerlerini engel olarak görüyorlar. Kutlamaların yasaklanması ve engel çıkarmaların temelinde yatan asıl durum budur" sözleri her şeyi özetliyor.
Bu arada;
CHP Bursa İl Başkanlığı'ndan dün gelen bir elektronik posta da bu ayıbın nerelere geldiğinin bir başka göstergesiydi. Çekilen mesajda;
"CHP İl Başkanlığı, Valilik izni olmamasına karşın bugün saat 13.00'te Heykel'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunacaktır" denilirken, gelinen bu anlamsız noktayı gösteren bir başka göstergeydi.
Ne yazık ki bu yaşananlar göz göre göre geldi. Bu durumu öngörerek, uyarıyı 20 Ekim'de bu sütunlardan yapmıştık.
Ne var ki, "kriz" bilerek yaşandığı gibi, Türk Ulusu'nun en büyük milli bayramına karşı getirilen bu yasak ve kısıtlamalar, "testiyi" maalesef çatlattı!

Şampiyon Williams'a hediyeler Halıca'dan

Dünya tenis dünyasının gözü pazar günü İstanbul'daydı.
İstanbul'da 2. kez düzenlenen "TEB-ENP Paribas WTA Championships Kadınlar Tenis Turnuvası"nın finali, AK Partili Belediye Başkanı ve bakanların yuhalanmasının dışında gerçekten de muhteşem oldu.
Turnuvanın şampiyonu ise, Rus rakibi Maria Sharapova'yı yenen ABD'li Serena Williams oldu.
Böylesine önemli bir turnuvada Bursa'nın da adı Halıca mağazası ile geçti.
Turnuva sponsorlarından olan Bursalı Halıca firması, finalde adını salonda duyururken, başta Williams ve Sharapova olmak üzere kadın tenisçilere, Balıkesir yöresinin Yağcıbedir kök boya yün halı hediyeleri, Halıca Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Karakuş tarafından verildi.

Yasaklı bayrama jest yaptılar!

Türkiye'de; nedeni anlaşılamayan bir biçimde, Atatürk anıtlarına çelenk sunmak yasaklanırken ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları polis engeline takılırken, dünyanın en büyük arama motoru Google ise Türk insanının Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor. Dün gün boyunca; 1. Meclis'in resmini, logosuna yapıştırarak Türk insanına jest yapan dünya devi adeta "Türkiye'de yasaklar getirilirken, dünya ise Türklerin Cumhuriyet Bayramını kutluyor" dedirtti.

Kestel’i Bakan Ergin’e taşıdı

48 bin nüfusu olmasına karşın, Kestel ilçesinin adliyesi, HSYK kararınca nedeni anlaşılamayan bir biçimde kapatılmıştı. Ardından da;
CHP'nin öncülüğünde ilçeden toplanan 5 bin imza TBMM'ye taşınmıştı.
Şimdi ise CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, konuyu Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e taşıdı.
Verdiği soru önergesinde, "44 ilde, adliyeleri kapatma kararından vazgeçildi. Kestel Adliyesi'ni tekrar açmayı düşünüyor musunuz" diye soran Demiröz, bu kararla Kestelliler'in cezalandırıldığını da aktardı.

Bursa'ya Urfa vekili baktı!

Dün sabah Atatürk Caddesi'nde gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı töreninde belki de en dikkat çeken unsurların başında protokol tribünü geliyordu.
CHP milletvekillerinin hazır bulunduğu törende ne AK Parti'den, ne de MHP'den hiçbir milletvekilinin törene katılmaması dikkat çekti. Bu nedenle iktidar partisinin Bursa milletvekillerini, Urfa Milletvekili olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik temsil etmiş gibi oldu ki, ortaya da ilginç bir tablo çıktı.




 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.