Hava Durumu

Gözlerin çevrildiği seçimler öncesi ilk çıkış Parseker’den

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2013 23:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2013 23:28

Toplamda;
21 bin faal üyesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin de en büyük sivil toplum ve iş camiası kuruluşlarından biri.
BTSO’da bu yıl seçim dönemi.
Hatırlanacağı gibi;
BTSO’da da komite ve meclis üyeliği seçimlerinin geçtiğimiz şubat ayında yapılması planlandı.
Hatta bu planlamaya göre ince seçim hesapları bile yapıldı.
Ne var ki;
NACE kodlarında güncelleme sıkıntısı nedeniyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na yaptığı başvuru sonrasında, Bakanlar Kurulu bu talebi olumlu değerlendirdi ve seçimler mayıs-haziran dönemine ertelendi.
Bursa’da da;
BTSO’nun seçim tarihi olarak 7 Mayıs günü belirlendi.
O gün;
Yani haftalardır merakla beklenen BTSO seçimlerinde, 51 komitede 127 meclis üyesi seçilecek ki, Bursa’nın ticaret ve sanayi odasının yeni dönemi de şekillenmiş olacak.
Oda’nın;
17 yıldır başkanlığını yürüten ve odanın başarı grafiğini hayli yükseğe çıkaran Celal Sönmez’in yeniden aday olmayacağı seçim öncesinde, yarışın iki adaylı geçmesi bekleniyor.
Bu yönde;
İlk resmi adımı BTSO’nun Meclis Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İlhan Parseker atıyor.
Parseker bu yönde 25 Mart Pazartesi günü Altınceylan tesislerinde “BTSO’nun gelecek vizyonu”na dair gazeteciler aracılığıyla kamuoyuna bir bilgilendirme yapacak.
Parseker, yapacağı bu “1. paylaşım toplantısı” ile aynı zamanda, 7 Mayıs’ta yapılacak seçim öncesinde BTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı için de resmi adımını atmış olacak.

 

Bahçeli bugün ilk kez oy istemeyecek

Bugün;
Hem Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları hem de Bursa siyaseti için bir hayli önemli bir gün.
Nitekim;
MHP Genel Merkezi’nin aldığı karar doğrultusunda “Milli değerleri koru ve yaşat” sloganı altında Türkiye’nin 9 bölgesinde yapılması kararlaştırılan tarihi mitingler bugün Bursa ile başlıyor.
Planlamaya göre;
Bugün Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan mitingde MHP Genel Başkanıa Devlet Bahçeli, Bursalılar’a önemli uyarılar yapacak.
Teröristbaşı Öcalan ile yapılan görüşmelerden, yeni anayasaya ve yaklaşan yerel seçimlere değin geniş çaplı bir konuşma yapacağı belirtilen Bahçeli’nin, “kuruluş” adlı bu Bursa mitingine, planlanan 9 mitingin ilki olması nedeniyle özel önem verdiği de aktarılıyor.
Bugün;
Saat 15.00’ten itibaren miting alanına alınacak vatandaşlar için MHP Bursa yöneticileri de çeşitli kolaylıklar getirirken, bu mitinge rekor denebilecek bir katılım sayısı olan 100 bin kişiyi bekliyorlar.
 

Yıldırım yemeği moral katacak

CHP’de;
Osmangazi ilçe yönetiminin düzenlediği “dayanışma yemeği”nin ardından Güner Aklan başkanlığındaki Yıldırım ilçe yönetimi de benzer bir etkinlik kararı aldı.
Planlamaya göre;
Çok sayıda CHP’liyi buluşturacak gece, 30 Mart Cumartesi akşamı Atalay Prens Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek. Geniş katılımlı bu buluşmanın, yaklaşan yerel seçime dair Yıldırım örgütüne bir moral olması da bekleniyor.
 

Komşu seçimi yakın takipte

Mayıs ayında Bulgaristan’da gerçekleştirilecek erken genel seçimler doğal olarak Türkiye’yi ve Bursa’yı yakından ilgilendiriyor.
Bu yönde;
Bursa’daki göçmen dernekleri bugün Yüksel Özkan başkanlığındaki Bal-Göç’ün öncülüğünde bir araya gelecek. Bal-Göç’ün şube başkanları ve yöneticileri ile yöre derneklerinin yöneticilerinin de katılacağı buluşmada bu seçimlere dair bir bilgilendirme yapılacak.

 

Çelik’ten partiye bayrak talimatı!

Dün aradığında;
Diyarbakır’daki nevruz kutlamalarında bir tane bile açılmayan Türk bayrağına ilişkin tepkisini dile getirdi CHP İl Başkanı Metin Çelik.
Böyle bir barış süreci yönetilirken toplumdaki farklı düşünce, duygu ve yaklaşımların anlayışlarının dikkate alınması gerektiğini anlatan Çelik, tüm bunları dikkate almadan belli bir grubun düşüncesinin tüm topluma dayatmaya kalkmanın da barış sürecini zedeleyeceğini söyledi.
Sohbetimizde;
Diyarbakır’da açılmayan Türk bayrağı konusuna dair kendilerine gelen tepkilere de kayıtsız kalmayacaklarını anlatan Çelik, toplumun ağırlıklı kesiminin duyarlılığına da ilginç bir yanıt vermeye hazırlandıklarını da söyledi.
Buna göre;
Bu yöndeki duyarlılığa tercüman olmak isteyen CHP’liler, tüm parti binalarını Türk bayraklarıyla donatıp, bir de “Türkiye sahipsiz değildir” pankartı asma kararı aldılar ki bu da bu yönüyle bir ilk olmuş oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.