Hava Durumu

Gözde projenin temel atımında dikkat çeken tablo bakın neydi?

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2012 09:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.08.2012 09:52

Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük projelerinden biri olan ve T1 Hattı olarak adlandırılan tramvay hattının temeli dün Kültürpark’ın içinde bakım istasyonu olarak kullanılacak bölgede atıldı.
Daha doğrusu rayların ilk vidaları sıkıldı törenle.
Kuşku yok ki;
Kent Meydanı’ndan başlayıp, Darmstadt Caddesi, Stadyum Caddesi, Altıparmak Caddesi, Atatürk Caddesi, Heykel, İnönü Caddesi ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden yine Kent Meydanı’na bağlanacak şekilde 6.5 kilometreden oluşacak tramvay hattı, Bursa’nın vitrinini değiştirecek.
Daha da önemlisi;
Kent içi ulaşımı rahatlatacak.
Bu vesileyle dolmuşlar taksiye dönüşecek artık bu hat üzerinde çalışmayacaklar.
Her halk otobüsü de artık Heykel’e çıkamayacak.
Bu nedenle modern şehirlerin gereği olan tramvay, Bursa’ya çok şey kazandıracak ve katacak.
Dün başlanan ray döşeme işinin 10 ayda tamamlanması, ardından da Bursa’da üretilen tramvayların raylara inmesi bekleniyor.
Belirlenen güzergahta 13 istasyon olacak modern tramvay projesi, sadece Bursa’nın değil, Başkan Recep Altepe’nin de favori projelerinden biri.
Altepe;
Bursa’ya nasıl ki yeni bir modern stadyum kazandırmak istiyorsa, kent içi ulaşımı rahatlatacak bu projeye de fazlasıyla önem veriyor.
Ne var ki;
Altepe çok belli etmemeye çalışsa da dün hayal kırıklığı yaşadı.
Çünkü;
Dün yapılan bu törene sadece milletvekili İsmet Su, İl Başkanı Sedat Yalçın’ın bulunmadığı törende AKP İl Başkanlığı’nı temsilen Sayim Temel, Mustafa Gürses ve Hasan Taş, Osmangazi, Yıldırım, Gürsu, Gemlik Belediye Başkanları Mustafa Dündar, Özgen Keskin, Orhan Özcü ve Refik Yılmaz, Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini, Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, belediye bürokratları ve davetliler katıldı.
Yani;
Bursa için tarihi bir önem taşıyan bu temele, başta AKP kadroları yeterince ilgi göstermediler ki fazlasıyla dikkat çekti.
AKP’nin Bursa milletvekillerinin çeşitli nedenlerden dolayı bu törene katılmamaları, AKP kadrolarının törene çıkarma yapmamaları ve İl Başkanlığı’nın sadece temsil nezdinde görünmesi akıllara başka sorular getirdi.
Geçmişte;
Yıllar öncesinin Bursası’nda tramvayın adı geçmezken, hafif raylı sistem denildiğinde bile büyük heyecan duyan DYP, ANAP ve DSP’liler bu tip organizasyonları adeta bayram yerine çevirirlerdi.
Ne var ki dün yaşanan ilgisizlik şaşırtıcıydı.
Acaba;
Bursa’nın çehresini değiştirecek olan bu projenin ilk raylarının vidalanması törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç katılabiliyor olsaydı, iktidar milletvekillerinin tamamı ile parti yönetimleri ve teşkilat Kültürpark’a akmaz mıydı dün?

 

Bu anket sonucu çok dikkat çekici


Bursaspor’da;
2009-2010 sezonunda gelen şampiyonluğun ardından aynı başarı geçmiş iki yılda yakalanamadı.
Takım;
2010-2011 sezonunu 3. bitirdi, 2011-2012 sezonunun da 8. sırada tamamladı.
İşin ilginci;
Bursaspor taraftarının, henüz başlamayan yeni sezondan da çok ümitli görünmemesi.
Bu yönde;
“bursahakimiyet.com.tr”de düzenlenen ankette yer alan “Bursaspor gelecek sezonu sizce kaçıncı sırada bitirir” sorusuna gelen cevapların yüzde 42’sinin, 5. ve 8. sıra arası olarak işaretlemesi çok da şaşırtıcı değil.
Galiba;
Taraftarı böyle bir görüşe iten nedenler de, uygulanan transfer politikalarındaki hayal kırıklığı, taraftarın bekleneni henüz alamaması ve küçük hesaplar olarak görülüyor.

 

DSP’liler müzenin peşini bırakmıyor

Konuyu;
Bursa gündemine DSP İl Başkanı Necmettin Şengül getirmiş ve Yeşil’de bulunan “Türk İslam Eserleri Müzesi’nde neler oluyor” diye de sormuştu.
Ne var ki;
DSP’li Başkan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden bir türlü yanıt alamayınca konuyu bu kez Valilik’e taşıdı ve genişlettiği sorularını bu kez de Vali Şahabettin Harput’a yöneltti.
Şengül’ün sorduğu sorular arasında, tadilatın 5 yılda neden bitirilemediği, kaç lira harcama yapıldığı, daha ne kadar süre ve ödenek gerektiği, müze envarterinde kayıp eser bulunup bulunmadığına, kapalı müzedeki personelin 5 yıldaki durumlarına dair geniş bir perspektif yer alıyor.

 

 

LDP’den yerel seçim duyurusu

Kurucu Genel Başkanlığı’nı işadamı Besim Tibuk’un yaptığı Liberal Demokrat Parti’nin başında şu anda Cem Toker var.
LDP son genel seçimde Türkiye genelinde yüzde 0.04, Bursa’da 795 kişiye tekabül eden yüzde 0.05’lik oy almıştı.
Dün partinin Genel Merkezi’nden bir açıklama ulaştı elimize ve yaklaşan yerel seçimler için pek çok kişinin kendisini LDP adayı olarak tanıttığı ancak yılbaşına kadar hiçbir adaya yetki belgesi verilmeyeceği açıklandı ki biz de aktarmış olalım.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.