Hava Durumu

Google’ın bile jest yaptığı özel günde kafalar karıştı!

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2012 09:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2012 09:56
Dün;
Her yönüyle ilginç bir 19 Mayıs yaşadık.
Dün de ifade ettiğimiz gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin mihenk taşlarından biri olan 19 Mayıs 1919'un 93. yıldönümü ilk kez farklı, buruk, ilginç, değişik bir şekilde kutlandı.
Bu yıl;
Hükümetin kararı gereği stadyumlarda kutlanmayan 19 Mayıs Ataürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı okullarda ve caddelerde farklı şekillerde kutlandı.
Böylece yıllar yılı alışık olunan stadyumlardaki o renkli görüntüler de tarihe karıştı.
Ne;
Samsun'dan genç atletler tarafından temsili olarak çıkarılan bayrak, Ankara'ya ulaştırıldı.
Ne de o kentin tüm liseli gençleri ilk kez bir araya gelemediler.
Bu nedenle de, Bursa'da olduğu üzere alternatif gösteriler düzenlendi yurdun dört bir yanında.
İlklerin 19 Mayıs'ında yurdun çeşitli bölgelerinden kriz ve gerginlik haberleri gelirken, içlerinde siyasi partilerin, meslek odalarının, akademik odaların, sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının da bulunduğu topluluklar yürüyüşler düzenledi, alternatif programlar yapıldı.
Hele hele;
Bursa'da dün sağanak yağmura rağmen elindeki Türk bayrağını ve Atatürk posterini bırakmayıp yürüyenler, marşlar söyleyenler hayli dikkat çeken, mesaj veren tablolar oluşturdular.
Bir de şu dikkatimizi çekti.
Kutlamaların stadyumlarda yapılması yasaklandı ama...
Dün;
Bayram kutlamaları çerçevesinde, öğrenciler Kent Maydanı'nda toplandı, sonra da kortej eşliğiğinde Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden Stadyum Caddesi'ni izleyerek Atatürk Stadı önüne değin yürüdüler.
Stat önünde de halk oyunları gösterileri yapıldı.
Bursa Vali Vekili ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili de öğrencileri selamlayıp, gençlik koşusunda dereceye girenlere ödül verdiler.
Yani, bir tek stadyum eksikti bu törenlerde ki, uygulamaya dair pek çok soru işareti oluştu.
Uluslararası arama motoru Google'ın bile 19 Mayıs'ı kutladığı dün her haliyle ilginçti.
Bir bayram vardı, bir 19 Mayıs vardı ama çok kişiye göre farklı farklı yorumlanacak bir gündü bu.



"Liderin, popstar olması gerekmiyor"

Demokrat Parti'nin;
Bursalı tek Genel İdare Kurulu Üyesi Füsun Yaşar, önceki gün Bursa Hakimiyet'te konuğumuzdu.
Kısa bir süre önce gerçekleştirilen ve Namık Kemal Zeybek'in yerine Kırat'a yeni süvari seçilen Gültekin Uysal'a dair mesajları vardı Yaşar'ın.
DP'nin;
Yeni genel başkanının 35 yaşında olmasına ve çok fazla tanınmadığına dair eleştirileri yanıtlayan Yaşar, uzun bir zaman sonra ilk kez içlerinden bir ismin genel başkanlık koltuğuna oturmasının tam tersine herkesi sevindireceğini ve genç isimlere mutlaka şans ve yer verilmesi gerektiğini anlattı.
Partinin üst kurullarına Bursa'dan tam 9 ismin seçilmiş olmasının da Uysal'ın, Bursa'ya bakışının bir işareti olduğunu belirten Yaşar, "liderin ille de bir popstar olması gerekmiyor" diyerek, "kendi içimizden çıkmış genç bir evladımız, ülkemizde bulunan 15 milyon gencecik seçmenin de sesi olacak" diyerek, Uysal'a olan desteğini de bir kez daha deklare etmiş oldu.



Birbirleri ile adeta yarışıyorlar!

Zaman zaman;
Pek çok ortak yönleri nedeniyle Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i birbirine benzetenler oluyor.
Tabii;
Bu benzetmenin altında da, halkla ilişkiler ve herkese yakınlığın yanı sıra kültür-sanata verilen önem yatıyor. Ve tabii bir de üst üste elde edilen siyasi başarılar.
Hele hele; kültür-sanat konusunda Bozbey ile Sarıgül adeta yarışıyor.
Dün yine bir davet ulaştı elimize Sarıgül'den.
24 Mayıs'ta Şişli'de temeli atılacak olan Halide Edip Adıvar Kültür Merkezi'ne dair.
1200 kişilik salon, sanat atölyeleri, sergi salonları ve çok amaçlı salonlarıyla ilçesindeki sosyal aktivitenin çıtasını daha yükseltecek olan Sarıgül'e biz de şimdiden "hayırlı olsun" diyelim.



Vali de eğer bunu derse?

İl Valisi'nin hükümetin mi, devletin mi valisi olduğu tartışmaları yıllardır yapılır durur. Açıkçası işin içinden de pek çıkılmaz.
Bu tartışmalar da fark yaratan uygulamalar nedeniyle ortaya çıkar.
Son örnek de Kars'ta yaşandı. Vali Ahmet Kara önceki gün Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katıldığı temel atma töreninde, kürsüden övgünün dozajını fazlasıyla kaçırıp, "Sizi zaten TOKİ başkanlığınızdan beri bu memleket takip ediyor. Siz, isminizi altın harflerle yazdıracak bir bakansınız" deyiverdi.
Böylece, "Valiler, hükümetin valileridir" tezini savunanların eline iyi bir koz vermiş oldu.



CHP'de gençler sandık başında

Bursa'da;
Ana kademe ilçe kongreleri sürecini geride bırakan CHP'de, bir yandan da ilçe gençlik kolları kongreleri gerçekleştiriliyor.
Şu ana değin Yenişehir, Orhangazi, İznik, Kestel, Gürsu ve Mustafakemalpaşa ilçe kongrelerini geride bırakan CHP'li gençler bugün de Gemlik, İnegöl, Osmangazi ve Yıldırım yönetimlerini belirleyecekler.
Yarın da, ana kademe ilçe kongresi bir hayil elektrikli geçen Nilüfer'de gençlik kolu kongresi var. Uludağ Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisi Tuğçe Ayduğan'ın başkan adayı olduğu kongrede de 414 üye oy kullanacak. Buzzpark'ta 18.30'da yapılacak kongrede 15 kişilik ilçe yönetimi belirlenecek.




TARİHTE BUGÜN

Kısa adı TÜSİAD olan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği kuruldu.
(20 Mayıs 1971)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.