Hava Durumu

Gemlik skandalı Akdoğan’ın yardımcısına kadar dayandı!

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2012 11:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2012 11:06
Gelinen noktayı 25 Şubat'ta aktarmıştık.
O yazıda, Gemlik Belediyesi'nin CHP'den AKP'ye geçmesine neden olan "hain"in tek olmadığını, bir parti yöneticisinin de göz hapsine alındığını söyledik.
Nitekim;
Başkanvekilliği seçiminde oyunu AKP'ye veren meclis üyesinin Bülent Dalkılıç olduğunun belirlenmesinin ardından, dün de Dalkılıç'ın koordineli olduğu kişinin de CHP'nin Bursa İl Başkan Yardımcısı Özcan Yerlikaya olduğu ortaya çıktı. Haliyle, Dalkılıç gibi Yerlikaya'nın da partiyle ilişiği kesildi.
Aslında bu durum tam bir skandal.
Çünkü;
Eğer iddialar doğru ise, partinin bir il başkan yardımcısının, bir belediye meclis üyesi ile koordineli çalışıp, Gemlik Belediyesi'nin AKP'ye teslim edildiği planın baş aktörleri olmasının başka bir izahı yok.
Kaldı ki;
Partiden uzaklaştırılan bu iki parti kurmayının, bazı AKP'lilerle bir menfaat ilişkisine girdikleri anlamı da çıkıyor ki, bu da birisinin menfaate aracılık yaptığı, diğerinin de planı aynen uyguladığı manası taşıyor.
Zaten CHP yönetimi bu nedenle şimdi de, olası bu menfaat ilişkisinin AKP yönünü araştırıyor.
Gelinen noktada CHP'nin içten içe nasıl çözüldüğü de görülüyor.
Kim derdi ki;
Tek başına iktidar parolasıyla yola çıkan CHP'nin, Gemlik Belediyesi'ni kendi meclis üyelerinin eliyle kaçıracakları ve de bu meclis üyesine aracılık yapan kişinin de, il başkanından sonraki adam olup "partiyi AKP'ye satmaktan" suçlanacağı?
Yazık ki ne yazık!

Bülent Arınç 2 gün Bursa’da!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir dizi etkinlik için bugün ve yarın Bursa'da olacak.
Arınç önce, Büyükşehir Belediyesi'nce Ankara Yolu'nda yeniden yaptırılan köprülerin temel atımını gerçekleştirecek, sonra da Demirtaş'ta bir taziyeye katılacak.
Akşam üzeri Sönmez Medya'yı ziyaret edecek olan Arınç, sonrasında Merinos AKKM'de düzenlenen Saidi Nursi'yi anma törenini izleyecek. Pazar sabahı ise Yunus Emre Spor Kompleksi'nde muhtarlarla buluşacak olan Arınç, sonrasında Ulu Cami'ye geçecek ve ardından da parti yöneticilerinden İhsan Paşa Güzeldağ'ın nikahında şahitlik yapacak. Arınç, akşam üzeri de Bursa'dan ayrılıp İzmir'e geçecek.

Osmangazi'de 2. aday Akgün
8 Nisan'da yapılacak CHP Osmangazi ilçe kongresi öncesinde, Mehmet Ali Yılmaz'ın ardından mevcut başkan Yücel Akgün de bugün adaylığını açıklıyor. Parti binasında yapılacak adaylık açıklamasına parti yöneticileri ile bazı milletvekillerinin de katılması bekleniyor.

MHP'den sonra BBP de tepkili

Büyük Birlik hareketinin kurucu başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ikinci ölüm yıldönümü için, Bursalı BBP'liler yarın mevlit okutacaklar. Ne var ki BBP'liler mevlit öncesi çok kızgın çünkü hem Osmangazi'deki hem de Nilüfer'de bulunan bu yöndeki afişleri Büyükşehir Belediyesi'nce toplatıldı. Birkaç hafta önce de MHP'nin afişlerini toplayan zabıta görevlilerine şimdi de BBP'liler tepkili.

Orhan'ın Yalçın tespiti ne oldu?
Dün Şevket Orhan aradı ve Sedat Yalçın'ın "Genel Merkez yöneticileri bizim adayımız sensin demedim, sadece Genel Merkez'in Bursa'dan memnun olduğunu söyledim" açıklamasına değindi. "Hatırlar mısınız" dedi "Geçmişte de benzer söz söylemiş sonra inkar etmişti, şimdi yine söylüyor yine inkar ediyor"

TARİHTİ BUGÜN
Yassıada'da idama mahkum edilip cezası müebbete çevrilen eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar'a tahliye kararı çıktı. (24 Mart 1963)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.