Hava Durumu

Geçit Kavşağı'na ek bir şerit daha

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2017 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2017 07:54

Özellikle;
Yaz aylarında Bursa'nın en yoğun arterlerinden biri haline gelen Geçit Kavşağı'na Büyükşehir Belediyesi, bir rahatlatma hamlesi daha yapıyor.
Mevcut uygulamaya göre;
Oyak Renault karşısından Mudanya'ya doğru giden 4 şeritli yol, otoyol girişinde 3 şeride düşüyor ve beraberinde ek bir sıkışıklık getiriyordu.
Bu durumu göz önüne alan Büyükşehir Belediyesi ekipleri bu bölgede bir tıraşlama işlemi başlatarak bu yola bir şerit ilavesi yapmaya başladı.
Ve;
Otoyol ayağından Geçit Kavşağı'na değin yaklaşık 250 metreden oluşan bir alan, mevcut yola kazandırıldı.
Böylece;
Bu yeni kazandırılan alanın bir hafta içinde asfaltlanmasıyla birlikte Korupark Kavşağı'ndan, Geçit Kavşağı'na kadar olan bölüm 4 şerit olarak hizmet vermeye başlayacak.

***

Yanı sıra;
Geçit Kavşağı'nda belirli aralıklarla araç trafiğinin durmasına yol açan sinyalizasyon için de bir ayarlama yapılıyor.
Belediye yetkilileri, bu bölgede yaya trafiğinin, araç trafiğiyle olan yüzdesini hesaplayarak, yayalara tanınan yeşil ışık süresini daha da azaltma kararı aldı.
Yine;
Yolun 4 şerit haline getiriliyor olmasıyla birlikte söz konusu trafik ışıklarının da 2 metre daha geriye (benzin istasyonuna doğru) kaydırılması da planlandı.

***

Hatırlanacağı üzere;
Geçit Kavşağı bölge sakinlerinin başvurusu ile mahkeme kararıyla açılmış ancak bu kez de bölgede araç trafiği sıkışıklığı 1050 Konutlar bölgesine değin adeta had safhaya ulaşmıştı.
Yaklaşık bir hafta süren bu çile sonrasında Geçit Kavşağı, UKOME kararı ile yeniden kapatılmış ve trafik akışı normale dönmüştü.
Özellikle;
Balat sakinlerini ilgilendirecek şekilde, Balat'a giriş yolunun devreye girmesinin ardından Geçit Kavşağı'nda olası bir dönelin yükü kaldırmadığı da görülmüştü böylece.
Tabii şu da soruluyor doğal olarak.
Özellikle de bu kavşağa neden bir bat-çık düşünülmediği?
Bu yönde;
Belediye kurmaylarının gözü Ankara'da.
Çünkü;
Geçit'e atılan hızlı tren istasyonunun temelinin ardından eğer olur da bu proje hayata geçirilirse, bağlantı yollarından Geçit de nasibini alacak, belki de yeni bir yol projesi devreye girecek.
Bu nedenle;
Geçit Kavşağı'nın esas asli düzenlemesi, hızlı trene de bağlı görünüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.