Hava Durumu

Faruk Çelik, Urfa Belediye Başkanlığı’nı düşünüyor mu?

Yazının Giriş Tarihi: 27.04.2012 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.04.2012 08:35
Bir hayli ilginç gelişmenin kaynağı Urfa!
Öyle ilginç ki;
Urfa'nın Bursa kökenli Bakanı Faruk Çelik'le ilgili, geleceğe dair öngörülere sanki cevap verir, hatta nokta koyar niteliğinde bu yaşananlar.
Malum;
Urfa'nın Saadet Partili bir belediye başkanı var ki, bu başkan Eşref Fakıbaba, Urfa'da da gördüğümüz kadarıyla çok fazla seviliyor. Fakıbaba, AKP'den aday gösterilmeyince SP'nin adayı olmuş ve seçimi de açık farkla kazanmıştı.
İçinde bulunduğumuz dönem, yerel seçimlerin 3. yıldönümü.
Sadece Bursa'da değil pek çok yerde belediye başkanları kamuoyuna "hesap" veriyorlar.
İşte;
Bu sunumlardan birini de Urfa Belediye Başkanı Fakıbaba yaptı.
Gazetecilerle buluşmasında da çok ilginç bir şey söyledi ve "Eğer Sayın Bakanımız Faruk Çelik, Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olursa ben kesinlikle aday olmam. Olmadığım gibi de oyumu Sayın Bakan'a veririm, onun için de çalışırım" dedi.
Urfa'nın büyükşehir olmasına adeta ramak kaldı.
Dolayısıyla, Urfa'da da çok sevilen Faruk Çelik'in, Urfa Belediye Başkan adaylığı olasılığı demek ki sadece Bursa'da değil Urfa'da da konuşuluyor ki, Urfalı meslektaşlarımız bu soruyu yöneltmişler Başkan Fakıbaba'ya.
Urfalı bir meslektaşımızın;
Başkan Fakıbaba'ya yönelttiği "Belediye başkan adaylığı için Faruk Çelik'in adı geçiyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz" sorusuna verilen bu yanıt elbette ki önemli.
Tabii;
Fakıbaba'nın bu sözlerine yine gazeteciler aracılığıyla Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in de cevabı gecikmedi.
Belli ki meslektaşlarımız dün Bakan ile Başkan arasında adeta mekik dokumuşlar.
Çelik'in cevabı da ilginç.
Urfa'ya belediye başkanı olma gibi bir niyetinin bulunmadığını, çünkü Urfa'ya sadece hizmet için
geldiğini bu nedenle de kalıcı olmadığını vurgulayan Bakan Çelik'in, yine, Urfa'dan bir siyasi beklentisinin bulunmadığını söylemesi de dikkat çekici.
Açıklamasında;
"Ben yapı itibariyle bir işte başarılı olmak için çalışırım, bir hedefimiz var o hedef için buradayım. Urfalılar şunu bilsin ki Faruk Çelik Şanlıurfa'ya 4 yıllık hizmet için geldi, bunun da hakkını veriyor, bu yakıştırmalar da bu hizmetlerden dolayı yapılıyor ki sağ olsunlar" diyen Çelik'in Başkan Fakıbaba sözü de önemli.
Bu yönde;
"Belediye Başkanı Fakıbaba'ya dedim ki, 'başkan sen çalış, belki 2014'te AK Parti'nin adayı sensin" diyen Faruk Çelik'in ucu Bursa'ya kadar dokunan bu açıklamaları şüphesiz ki önemli.
Yine;
Oradaki meslektaşlarımızın şu tespiti de önemli.
Eğer Çelik, aklından bile geçirmediği Urfa'da büyük bir seçim kazanıp, sonrasında hizmet yağmuruyla orada çok sevilir hale gelmişse, adının belediye başkan adaylığına yakıştırılması da çalışkanlığının bir başka işareti olarak görülüyor.


DP'nin ilk adayı Öz bugün Bursa'da


6 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel başkan seçimli Demokrat Parti büyük kongresi öncesinde, genel başkan adayları Bursa'yı da yoklamaya başladı.
Buna göre, Bursalılar'ın çok da yakından tanımadığını düşündüğümüz genel başkan adaylarından Cerrahpaşa Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necdet Öz bugün Bursa'ya geliyor. Sabah saatlerinde Haşim İşcan Caddesi'ndeki parti il binasında partilileriyle görüşecek ve destek isteyecek olan Öz, Hüsamettin Cindoruk'a yakın bir isim olarak biliniyor.



Nilüfer'de Şahin'e 2 kanattan destek!


Pazar günü gerçekleştirilecek olan CHP'nin Nilüfer ilçe kongresi öncesinde mevcut ilçe başkanı ve adayı Özgür Şahin'e dün iki ayrı gruptan önemli bir destek geldi.
Partinin Görükle orijinli deneyimli isimlerinden Mehmet Ersoy, kongre öncesinde ekibiyle birlikte Özgür Şahin'in destekleneceğini açıklarken bu durum, Görükleli olan diğer aday Hüseyin Akkuş'a da bir dezavantaj oldu.
Yanı sıra;
Adı ilçe başkan adaylığı için geçen isimlerden biri olan İsmail Kaya'nın da ekibiyle birlikte pazar günü Şahin'i destekleyeceği konuşuluyor.


MÜSİAD'da Başbakan Erdoğan'lı kongre

Kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin 21. olağan genel kurulu yarın İstanbul'da gerçekleştirilecek. Haliç Kongre Merkezi'nde, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katılmasının beklendiği genel kurula MÜSİAD Bursa şubesinin yönetim kademesi ile delegeleri de gidecek. Genel kurul sonrasında Türkiye genelindeki başarılı şubelere de ödüller verilecek.



İl başkanlığını Yıldırım'a taşıdılar

Seçim sonrası mevcut yerinden taşınan partiler kervanına Büyük Birlik Partisi de katıldı.
Çalışmalarını bir süre Çakırhamam'da sonrasında da Fomara Meydanı'na yakın bir işhanı içinde sürdüren BBP'nin Bursa kurmayları, il başkanlığı binasını, kent merkezi Osmangazi'den alıp Yıldırım ilçesine taşıdılar.
Şükraniye'de Sarı Camii karşısındraki bir binaya BBP il Başkanlığı tabelası asan parti yöneticileri, resmi açılışı da pazar günü genel başkan yardımcıları Mehmet Efe ve İlker Kayalıoğlu'nun katılımıyla yapacaklar.






Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.