Hava Durumu

Faruk Çelik’in satır arasında verdiği 6 önemli mesaj neydi?

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2013 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2013 08:33

Hafta sonunu;
Memleketi Bursa’da geçiren deneyimli siyasetçi, AS TV’de de arkadaşımız Hasan Boztürk’ün konuğuydu.
Pek çok kişi gibi bizler de dikkatle dinledik Çelik’i.
Önce;
Herkesin anlayabileceği şekilde 3 açık mesaj verdi.
Kısaca;
Uludağ’la ilgili tüm yetkilerin Bursa’da olması gerektiğini söyledi.
Sıkça konuşulan kabine revizyonuna dair köklü bir değişiklik beklemediğini ifade etti.
Ve de;
İmralı görüşmeleriyle ilgili hezeyana kapılmadan sabırlı olunmasını, biraz beklenilmesi gerektiğini anlattı.
Çelik, bu 3 mesajı da dolu dolu anlattı.
Ancak bize göre asıl mesajlar kendisiyle ilgili spekülasyonlara ve yakıştırmalara dairdi.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aslında, anlamı cümle içinde saklı olan sözler sarf etti deneyimli isim.
Bizim okumamıza göre Çelik, bu noktada da 6 örtülü mesaj verdi.
Birincisi;
Urfalılar’a verdiği yatırım vaatlerinin tek tek yerine getirildiğini ve bu hizmetlerin görülüyor olmasının heyecanını yansıttı ancak seçim bölgesi Urfa’da kalıcı olmadığını işaret etti.
İkincisi;
Yerel ve genel seçimlerde kazanılan başarıların arkasında Tayyip Erdoğan faktörü bulunduğunu, bu nedenle belediye başkanı ya da milletvekili olmuş kişilerin, bu gücü kendinde aramaması gerektiğine özel vurgu yaptı.
Üçüncüsü;
TBMM’de, kendisi gibi 4. kez milletvekili adayı olamayacak 73 AK Partili’ye ille de bir görev verilme zorunluluğu bulunmadığının çok iyi bilinmesi gerektiğini anlattı.
Dördüncüsü;
Asıl memleketinin Bursa olduğunu, bir şekilde Bursa’ya zaten geleceğini söyledi.
Beşincisi;
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ilişkin, “aday olurum” ya da “olmam” demesinin mümkün olamayacağını, her adımın lideri Erdoğan’ın kararıyla netleşeceğinin bilinmesini istedi.
Altıncısı;
Son genel seçimde TBMM’deki AK Partili milletvekili sayısının üçte ikisinin değişime uğramasına rağmen gücün kaybolmadığının net bir şekilde göründüğünü, dolayısıyla bu değişimin belediye başkanları için olası değişimin de toplumun genel değişim isteği çerçevesinde geçerli olabileceğinin mesajını verdi.
Çelik bu mesajları dediğimiz gibi satır aralarında söyledi ki, bizim okuyabildiğimiz mesajlar bunlardı.
Çelik’in vücut dilinden şunu da anladık.
Bir kere, kendisini belediye başkanlığı için kilitlememiş, bu nedenle son derece rahat bir görüntü sergiliyor. Ama şu da bir gerçek ki, Bursa deyince gözleri parlıyor!

 

 

Geldiğinde Bursa’yı adeta sallamıştı!
Hafta sonu;
Yavruvatan KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ölümünün birinci yılıydı.
KKTC’de;
Gazetelerin “Ata’mızı kaybettik” başlığıyla verdiği Kıbrıs davasının efsane ismi Rauf Denktaş’ın vefatı anayurdu da fazlasıyla etkilemişti.
Yaşamını adeta bu davaya adayan KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı, daha doğrusu her şeyi, geriye de koca bir kutsal miras bıraktı.
Yanlış hatırlamıyorsak Denktaş’ı son olarak 2003 yılında Bursa’da TKM’de verdiği bir konferansta izlemiştik. O zaman Oğuz Kağan Köksal Vali, Erdoğan Bilenser Büyükşehir Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı da Ergenekon Davası’ndan halen tutuklu olan Levent Ersöz’dü.
Anımsıyoruz da;
Her gittiği yeri adeta mahşer yerine çeviren Denktaş için Bursalılar TKM’ye akın etmiş, yüzlerce kişi de salona girememişti. Gerçekten büyük insandı Denktaş. İnsanını seviyor, seviliyordu. Allah gani gani rahmet eylesin.

 

Rüşvet alan da veren de...

Bir süre önce;
Osmangazi ilçesinde mahalle gezileri yapmaya başlayan ve “sizi dinliyoruz” sloganıyla vatandaşlarla buluşan Saadet Partililer önceki akşam da Demirtaş’taydı.
Görüşmede;
Milli Görüş geleneğinden kalma bir uygulamayı anımsatan İlçe Başkanı Gökhan Gerçek, özellikle iktidar partisi AK Parti’nin belediyelerine nazire yapar gibi “bizim belediyelerimizin kapılarında rüşvet alan da veren de melundur yazısı bulunur” diyerek ilginç bir propaganda söylemi gerçekleştirdi.

 

Belediye bütçesine BBP’den eleştiri!
Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılı bütçesine Bursa’dan tek eleştiri Büyük Birlik Partisi’nden geldi.
Kurmaylarıyla birlikte basının önüne çıkan BBP İl Başkanı Ömer Ünsal, belediyenin 2013 bütçesini kalem kalem anlatarak tek tek eleştiriler getirdi. Bütçeyi gerçeklikten ve sosyallikten uzak olarak niteleyen Ünsal, geçen yıla oranla bazı harcama kalemlerindeki yüksek artışlara da dikkat çekerek, tüm harcamaların Bursa kamuoyu ile de paylaşılması gerektiğini söyledi.

 

 

MHP’den kapı kapı propaganda
MHP’nin;
Osmangazi Kadın Kolları Başkanı Beytiye Ersavaş ile yöneticiler Bahtınur Çetin ve Ayşe Sak, Bursa Hakimiyet’te konuğumuzdu önceki gün.
Aynı zamanda;
İlçe yönetimindeki 3 kadın parti kurmayı da olan Ersavaş, Çetin ve Sak, ilçe genelinde sürdürdükleri çalışmalara dair da bilgiler aktardılar.
Görüşmemizde dikkatimizi çeken, propaganda amaçlı olarak gittikleri her görüşmede, ilk seçimde oyların MHP’ye olacağının söylendiğine dairdi ki, bu da Türk seçmen yapısının, klasik misafirperliğini kapısını her çalana açacağına dair önemli bir göstergeydi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.