Hava Durumu

Eteklerdeki taşlar AS TV'de döküldü, CHP çok şeye gebe!

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2014 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 07:57

Yüksek Seçim Kurulu'nun; Takvimi uyarınca dün, partilerin belediye meclis üyelikleri listelerini Seçim Kurulları'na teslim etmeleri gereken son gündü.
Bursa'da;
AK Parti, 18 Şubat'ı beklemeden 1 gün önce listelerini teslim ettiği için göz-ler CHP ve MHP'nin listelerindeydi.
MHP'de genel manada hem heyecan yaratacak hem de sürpriz yapacak birdurum oluşmadı.
Ne var ki CHP'de durum böyle olmadı.
Saatler 17.00'yi fazlasıyla geçmesine rağmen CHP İl Başkanlığı bile Osmangazi ile Nilüfer listelerini bilmi-yordu ki, gariplik de bundan sonra başladı.
Özellikle de Nilüfer'de.
Keza;
Kriz, Nilüfer Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey'in, partisinin Nilüfer listelerini görmesiyle  adeta tavan yaptı.
Krizin nedeni ise;
Bozbey'in de başta onay verdiği ve CHP Genel Merkezi'nden de geçen Nilüfer listesinin, Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin tarafından değiştirilmesi oldu.
Hem Bozbey;
Hem de Büyükşehir adayı Necati Şahin'in listede ısrarla görmek istediği isimlerden biri de, halihazırdaki merkez sağ kökenli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karamık'tı.
Hatta;
Ankara'dan Nilüfer'e gelen orijinal listede Karamık vardı.
Ne var ki;
CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, YSK'nın kendisine verdiği yetkiyi kullanarak listede iki önemli değişikliğe gitti, listeyi değiştirdi.
Ve; Şahin ile Bozbey'in istediği Karamık'ı liste dışı bırakarak, 3. sıradaki Şemsi Oğuz'u da 5. sıraya çekerek, Oğuz'un Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gitmesini engelledi. Ve kriz işte burada patladı.
En büyük tepki de Bozbey'den geldi ve adaylıktan çekilebileceğini ima ederek, seçim bürolarını kapatma kararı alıp, evine gitti ve telefonunu kapattı.
Aynı şekilde Özgür Şahin de telefonlarını kapattı. Hiç kimse;
Bu ikiliye saatlerce ulaşamazken, düğüm dün gece AS TV'de yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiğimiz canlı yayın "Platform"da çözüldü.
Ve deyim yerindeyse tüm eteklerdeki taşlar döküldü.
Krizin;
Canlı yayında kitlelere de ulaşması üzerine canlı yayına bağlanan İl Başkanı Metin Çelik, listedeki değişiklikten haberi olmadığını anlattı.
Ardından;
Bozbey'in ilk kez canlı yayından duyurduğumuz sert mesajı geldi.
İlerleyen saatlerde de;
Canlı yayına bağlanıp ilk kez konuştu ve İlçe Başkanı Şahin'in bu yaptığı değişikliği "hazmedemeyeceğini" ve "asla affetmeyeceğini" söyleyerek sert bir tepki gösterdi.
Ve bu yapılanın Genel Merkez'e yönelik büyük bir "saygısızlık" olduğunu da belirterek, Özgür Şahin'in, kendisi gibi, Büyükşehir adayı Necati Şahin'e de "terbiyesizlik" yaptığını söyledi.
Ama yine de adaylıktan çekilmeyeceğinin de bilinmesini istedi.
Canlı yayında;
Tansiyon had safhadaydı ki bu kez de, telefonunu uzun süre kapalı tutan İlçe Başkanı Şahin aradı.
Ve; "Evet bu değişikliği ben yaptım, Nilüfer örgütünün isteği doğrultusunda yaptım" diyerek, bundan dolayı görevden alı-nabilme ihtimaline dair de şunu söyledi.
"Benim sıfatlara ihtiyacım yok, ben CHP'liyim ve örgütümün istediğini yaptım, ne olursa olsun da 30 Mart gecesine değin çalışmaya devam edeceğim"
Gerek CHP tabanının; Gerekse Bursa kamuoyunun sadece AS TV'den izleyebildiği bu şok edici gelişmelerin yarınında ne olur bilinmez ama şu da bir gerçek ki, Bozbey ile İlçe Başkanı Şahin arasına derin bir uçurum girdi.
Öyle görünüyor ki,  CHP'de dün gece yaşanan bu liste krizi, Nilüfer'de çok şeylere gebe görünüyor!..

İSTİFA, CANLI YAYINDA GELDİ

Dün gece;
CHP'nin Nilüfer kanadında yaşanan krizi Bursa kamuoyu sadece AS TV'deki canlı yayınımızdan izliyordu ki, bir ilginç gelişme de Yıldırım'da yaşandı.
Yıldırım belediye meclis üyeliği listesinin 2. sıra kontenjanında bulunan Nesimi Üçlertoprağı, partide emeğe saygı duyulmadığını açıklayarak, istifa ettiğini ilk kez canlı yayında açıkladı.

AK PARTİ'YE CHP VE MHP HAMLESİ

Mudanya'da;
Göründüğü kadarıyla ortada bir seçim var.
AK Partili Arif Bayrak da, CHP'li Hayri Türkyılmaz da, MHP'li Erol Demirhisar da seçim kazanabilecek durumda görünüyor.
Malum;
AK Parti'nin belediye meclis üyeliği listesindeki en büyük sürprizi, CHP'nin belediye başkan aday adayı Sevil Pamirol'du.
Dün bu isme karşılık CHP ve MHP'den de karşılıklar geldi.
Keza;
CHP, Mudanya belediye meclisi üye listesinin başına, partinin Mudanyalı eski il başkan yardımcısı Akın Poroy'u getirdi ki, bu çok etkili isimle, büyük bir hamle yaptı.
Aynı şekilde;
MHP de, Mudanya'da listebaşına eski il başkan yardımcısı işadamı Fatih Şenöz'ü yazdı ve başka bir stratejik hamle yaptı. Böylece Mudanya'da başkan adayları gibi meclis üyelikleri listeleri de iddialı hale geldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.