Hava Durumu

Eski ve yeni kabine üyeleri ile AK Parti tam saha pres yapıyor

Yazının Giriş Tarihi: 19.03.2017 04:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.03.2017 04:48

Seçime;
İlk kez girdiği 2002 yılından bu yana Bursa'da aralıksız olarak her seçimin galibi olan AK Parti, 16 Nisan'daki referandumda da açık bir "evet" oyunun peşinde ve hedefinde.
Bu yönde;
Referandum çalışmaları nedeniyle kısa bir tatile giren milletvekillerini de, propaganda çalışmalarına yazan AK Parti'nin Bursa kurmayları, özellikle içinde bulunduğumuz bu son 1 ayın içinde yoğun presi amaçlıyor.
Bu amaçla;
1 Kasım 2015'teki son genel seçimde Bursa'da yüzde 54 oranında oy alan AK Parti'de hedef, yine benzer şekilde, sandıktan bu kez "evet" oylarının birinci çıkması.
***
16 Nisan'da yapılacak referandumda hedeflenen bu yüzdelik orana odaklanan AK Parti'nin Bursa yöneticileri, bu amaçla ulusal nitelikteki siyasilerden de güç alıyor.
Bu noktada;
Kısa bir süre önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu konuk eden parti yöneticileri, CHP'li belediyeler tarafından yönetilen Nilüfer ve Mudanya'da bir dizi nokta mitingi planlamış ve Bakan Soylu da bu ilçelerde halka hitap etmişti.
Yanı sıra;
Aynı zamanda Bursa Milletvekili olan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala da, TBMM'nin tatile girmesiyle birlikte seçim bölgesi olan Bursa'da kamp kurmuş durumda.
Keza;
Geçmiş dönemde AK Parti hükümetinin ağır toplarından olan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız da, partisinin Bursa'daki propaganda çalışmalarında rol alan bir başka isim oldu.
Bu arada;
Türkiye'nin gündemi gereğince adı sık sık telaffuz edilen hükümet üyelerinden olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, dün Bursa'da birtakım etkinliklere katılan bir başka isimdi.
Kestel ve Gürsu bölgesinde nokta mitingleri düzenleyip, esnaf temsilcileriyle bir araya gelen Bozdağ da, AK Parti'nin Bursa yönetimine hayli katkı sundu.
Tabii;
"Evet" blokunun Bursa'daki en etkin ismi ise şüphe yok ki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu.
Hem seçim bölgesi olması, hem de kendisinin de göçmen olması nedeniyle Bursa'da önemli bir yer edinen Bakan Müezzinoğlu, sakin kişiliği ve babacan yapısıyla deyim yerindeyse tek tek "evet" oyu topluyor.
Türkiye'nin;
En fazla seçmenine sahip 4. ili olması nedeniyle AK Parti Genel Merkezi'nin yakından ilgilendiği Bursa, yeni haftada, bir başka kabine üyesini Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ı konuk edecek.
Arslan da, kendi bakanlığına ait yatırımlarla ilgili, Bursa seçmenine nokta mitinginden bilgi aktaracak.
Yine;
Referanduma az bir süre kala, Bursalı siyasetçi olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de, Bursa'da kapsamlı buluşmalar yapacağı ifade ediliyor.
***
Şimdi ise;
Yeni haftadan itibaren Bursa milletvekilleri de, AK Parti'nin Seçim Koordinasyon Merkezi aracılığıyla 17 ilçeye dağıtılarak yeni bir propagandanın startı verilmiş olacak.
Planlamaya göre;
Milletvekilleri, görev aldığı ilçelerde belediye başkanları ile koordineli çalışacaklar ve özellikle kararsız seçmene yönelik propaganda yürütecekler.
Bursa'da;
1 Kasım seçimindeki oranın üzerine çıkmayı hedefleyen AK Partililer, bu yönde kabine üyelerinden hayli faydalanmış olacaklar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.