Hava Durumu

Erdoğan, yeni Başbakan’ı açıklarken bol mesaj verdi

Yazının Giriş Tarihi: 22.08.2014 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.08.2014 08:28

Beklendiği gibi;
Daha doğrusu başta iktidar partisinin tabanının ve sonra da siyasi kamuoyunun çok somut işaretlerle hazırlandığı gibi oldu.
Ve;
AK Parti’nin yeni Genel Başkanı, dolayısıyla da yeni Başbakan adayı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olarak açıklandı.
Başbakan/Cumhurbaşkanı;
Tayyip Erdoğan, yine çok sayıda kişinin televizyonlara kilitlendiği anlarda ismi açıklamadan önce çok önemli mesajlar verdi.
Mesajları direkt olarak parti teşkilatlarına yönelikti.
Erdoğan;
İsmi açıklamadan önce, partisi içinde Başbakan’lık koltuğuna oturacak çok sayıda isim bulunduğunu ve zorlandıklarını anlattı.
Sonra da;
Bu görev değişikliği ile AK Parti içinde karışıklık çıkarmak isteyenler olduğunu ve “kirli operasyonlar” bile yapıldığını anlattı.
Erdoğan;
Açıklayacağı isme geçmeden önce, teşkilatına “Asıl imtihan, haftaya yapacağımız genel kurul sonrası başlayacak” diyerek birlik ve beraberlik uyarısı yaptı.
Ki;
Bu açıklama, biraz yeni Bakanlar Kurulu’na yönelik de oldu ve yeni kabinede yer alıp, alınmamasına yönelik bir küskünlük olunmaması gerektiğine dair uyarı yaptı.
Bu aşamada;
Erdoğan “3 dönem kuralı”nı da hatırlatıp, bu kuralara takılan mevcut bakanların, belki yeni kabinede olamayacağı mesajı da verdi.
Yanı sıra;
Erdoğan bir noktayı da yıllar sonra ilk kez dillendirdi.
Ve;
Kendisi Genel Başkan, Başbakan da Abdullah Gül iken yaşanan süreci üzeri kapalı işaret ederek, “Genel Başkan ile Başbakan’ın ayrı kişiler olmasının zorluklarının geçmişte yaşandığını” anlattı.
Böylece;
İki görevin niye tek kişide olması gerektiğinin de mesajını verdi.
Erdoğan;
Sonra da Davutoğlu ismini açıklayarak başarılar diledi.
Gülümseyerek de;
“Belki erken olacak ama 62. hükümeti de Ahmet Davutoğlu kuracak” diyerek, şimdiden 28 Ağustos’tan sonra işleyecek süreci de anlatmış oldu.
Erdoğan’ın;
Son mesajı da Davutoğlu’na oldu ve yeni Başbakan’dan beklentilerinin “Yeni Türkiye idealinin gerçekleştirilmesi” olduğunu özellikle anımsattı.
Şimdi;
Bu süreçle birlikte bir adım daha atılmış oldu.
Sıra şimdi, Davutoğlu’nun 27 Ağustos’ta yapılacak kongrede resmen Genel Başkan seçilmesine kaldı ki, sonrası zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Davutoğlu’na verdiği hükümet kurma göreviyle devam edecek.

 

SEÇİLME KRİTERİ VE GÜL'E ÖNEMLİ MESAJ

 

Satır arasında;
İlginç bir şey söyledi Başbakan/Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan.
Partisi içinde;
Genel Başkanlık ve Başbakanlık koltuğuna oturabilecek kabiliyette çok sayıda kişi olduğunu söyledi ama...
Ahmet Davutoğlu’nun;
Bu kadar kişi arasında nasıl öne çıktığına dair çok önemli bir kriter açıkladı.
Bunu da;
Şu tarihi sözlerle söyledi Erdoğan:
“Ahmet Davutoğlu kardeşimizin seçilmesinde, paralel yapıyla mücadeledeki azmi ve kararlığı da etken olmuştur...”
Nitekim;
Kendisinin de dün bir kez daha ifade ettiği gibi paralel yapıyla ilgili mücadelenin, yeni dönemde hem Cumhurbaşkanı, hem de Başbakan tarafından artık daha güçlü ve ortak bir şekilde sürdürüleceğinin de mesbajını verdi ki, bu sözler sanki biraz da görevini devretmeye hazırlanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yönelik başka bir mesajdı.

 

3. REİSİCUMHUR BUGÜN ANILACAK

 

Hayatının;
80 yılı, hem de aktif bir şekilde siyasi mücadeleyle geçen ve gözlerini hayata İstanbul’da 103 yaşında kapayan Celal Bayar, ölümünün 28. yıldönümünde anıtmezarının bulunduğu Umurbey’de bugün devlet töreniyle anılacak.
Tören; Türkiye’nin 3. Cumhurbaşkanı Bayar için yaptırılan ve 1993 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından açılan anıtmezarın çevresinde yapılacak. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık temsilcilerinin de katılacağı anma töreninde, Bayar ailesi ile Celal Bayar Vakfı yönetimi de hazır bulunacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.