Hava Durumu

Erdoğan sonrasında Bursalıları dinamik tutup, destek oldular

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2016 05:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 05:03
Türkiye’nin;
Adeta direkten döndüğü o gece, muhalefet partileri de büyük bir özveride bulundu.
Fırsatçılık yapmayıp, darbecilerin karşısında durdu.
Nitekim;
O gece CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Yıldırım’ı aramalarına rağmen ulaşamadılar ama ertesi gün telefonla görüştüklerinde “kalkışmanın kabul edilemez olduğunu ve demokratik sistemden yana olduklarını” ilettiler.
Nitekim;
Dün de liderler bir araya gelerek, iktidarıyla muhalefetiyle tam bir demokrasi dersi verdiler.
Siyaset bir yana;
Bu görüntüler, Türkiye’nin iç barışı için zamanında görüntülerdi.

***

Dün;
Bu tablonun benzeri Bursa’da da yaşandı.
Dışarıya duyurulmadı ama AK Parti’nin İl Başkanı Cemalettin Torun, CHP İl Başkanı Şadi Özdemir ile MHP İl Başkanı Tevfik Topçu’yu telefonla arayarak, 15 Temmuz geçesinden beri demokrasi yanında hareket etmelerinden dolayı teşekkürlerini iletti.
Bazı illerde;
İktidar ve muhalefetin yerel temsilcileri yan yana bile gelmezken, Bursa’da yıllardır hiçbir sekteye uğramadan süren siyasi olgunluk, bu görüşmelerle de perçinlenmiş oldu.

***

Keza;
O gecenin sivil ve resmi kahramanları da vardı elbette.
Demokratik düzen için sokağa adeta akın eden Bursalılar’ın yanı sıra, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Emniyet Müdürü Selami Yıldız ve Garnizon Komutanı Seyfullah Saldık, darbe girişiminin Bursa’daki önleyicileriydi.
Her ne kadar;
Olası darbenin sözde Bursa sıkıyönetim komutanı Albay Yurdakul Akkuş, yönetime inanılmaz beceriksizce ve acemice el koymaya kalkışsa da, kentin üst düzey yöneticileri krizi çok iyi yönettiler.
Tıpkı;
Bazı ilçe belediye başkanları ile bazı ilçe emniyet müdürleri gibi.
Bu nedenle;
Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe’nin, darbe girişimi sonrasında Emniyet Müdürü ve Garnizon Komutanı’na yaptığı tebrik ziyaretlerinin ayrı bir önemi vardı.

***

Bu arada;
Darbe girişimi gecesinde beri Fomara Meydanı’nı hiç aksatmadan her gece “Demokrasi Meydanı”na çeviren Bursalılar’ın ihtiyaçlarının karşılanması da önemliydi.
Bu yönde;
Başkan Altepe, ilk geceden itibaren kurmaylarına talimat verdi.
Dün sorduğumuzda;
Fomara’da ilk etapta Bursalılar’a 100 bin adet su, 50 bin adet Türk bayrağı ve 25 bin adet kumanyanın ücretsiz dağıtıldığı bilgisini aldık.
Doğrusu;
Başkan Altepe’nin o gece böylesine hassas saatlerde böyle bir refleks gösterip, meydanlara akın akın gelen Bursalılar’ın temel ihtiyaçlarının karşılanması talimatını vermesi, önemli bir öngörüydü.

***

Bursa’ya;
Atandığı günden beri, kentin yanı sıra, kişi, kurum ve kuruluşlar ile temsilcilerine yönelik de hızlı brifingler alan Vali İzzettin Küçük’ün, ilk meydan deneyimi de farklı cereyan etti.
Keza;
Bursalılar’a ilk kez böylesine çirkin bir girişim nedeniyle Fomara Meydanı’ndan hitap etmek durumunda kalan Vali Küçük, kendisini ilk kez gören vatandaşların sevgisini ve güvenini kazandı ki, aslında bir “şer”‘den pek çok “hayır” çıktı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.