Hava Durumu

Ecevit'lerin gözdesi Hayati Korkmaz da istifasını verdi

Yazının Giriş Tarihi: 02.11.2012 09:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.11.2012 09:04

Hem genel seçimde hem de yerel seçimde sandıktan birinci parti çıkan merhum Bülent Ecevit ve partisi, 5 yıl boyunca aralarında Bursa'nın da bulunduğu çok sayıda il, ilçe ve belde belediyesini yönetti.
Ecevit'in;
ANAP ve MHP ile kurduğu koalisyon hükümeti de, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim kararı nedeniyle 3 Kasım 2002'ye değin sürdü.
3 Kasım'da; AK Parti'nin tek başına iktidar çıktığı bu seçim, 3 parti için de yıkım oldu.
Çünkü;
Başta DSP olmak üzere ANAP ve MHP baraj altında kalarak TBMM'ye giremediler.
İşte;
Bu 1999-2002 döneminin Bursa milletvekillerinden biri de Tofaş'ın eski makina mühendislerinden Hayati Korkmaz'dı.
TBMM'ye;
İlk olarak DYP'nin başarılı çıktığı 1995 yılındaki genel seçimlerde Yüksel Aksu ve Ali Rahmi Beyreli ile birlikte DSP milletvekili olarak giren Korkmaz dün ani bir kararla soluğu 16. Noter'de aldı ve partisi DSP'nin üyeliğinden "gördüğü lüzum üzerine" istifa etti.
Korkmaz'ın yıllar sonra gelen bu istifası akıllara, geleceğe dair soru işaretleri de getirdi.
Özellikle milletvekilliği sonrasında aktif siyaseti sonlandıran ve Bulgaristan'ın Bursa Fahri Konsolosluğu görevine getirilen Korkmaz, uzunca bir süredir partisi ve partisinin kadrolarıyla temas halinde değildi. Korkmaz, özellikle PM üyesi ve sonrasında da milletvekili iken Ecevit çiftiyle yakın ilişkiler içinde olmuş, alınan kararlarda söz sahibi olmuştu.
Hatırlanacağı üzere; Bayram öncesi de Yıldırım Belediyesi'ni 1999-2004 arasında yöneten Ramazan Altınöz de partisi DSP'den istifa ettiğini açıklamıştı.

Baro'da görev dağılımı yapıldı

Kısa bir süre önce;
Güçlü rakibi Zekeriya Birkan ile girdiği Bursa Barosu Başkanlığı seçimini kazanarak Baro'nun yeni başkanı olan Ekrem Demiröz, yönetimindeki görev bölümünü yaptı.
Buna göre;
İsmail Metin başkan yardımcısı, Serap Demir genel sekreter, Mefharet Öztürk de sayman olarak görevlendirilirken, Ünal Rubacı, Olcay Göçüm, Neslihan Aktosun, Hulusi Tığlıoğlu, Cemile Akarsu, Onur Yavuz ve Kerem Şener yönetim kurulu üyesi olarak görev üstlendiler.

Sarıgül yarın düğüne geliyor

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün kurduğu siyasi hareket olan Türkiye Değişim Hareketi, kurulduğu zamandaki gücünde olmasa bile halen varlığını koruyor.
Bursa'da da;
Bu hareketin öncülüğünü Şenol Seven yapıyor uzun bir süredir.
Seven, yarın, şehir plancısı kızı Bihter Seven'i dünya evine sokuyor.
Bu amaçla, Seven ailesinin bu mutlu gününde Sarıgül de bulunmak istedi.
Bu nedenle yarın bir helikopterle Bursa'ya gelip düğün öncesinde Seven ailesini tebrik edecek olan Başkan Sarıgül, bir süre Bursa'da kaldıktan sonra başka bir ile geçmek üzere Bursa'dan ayrılacak.

Hassas bölgeden çağrı yapacaklar

Yıldırım'da;
Yavuz Selim ve Ulus mahallelerinde yaşananlar ortada.
Herkesin itidalli davranması gereken bu çok özel zaman diliminde, Bursa'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu "Hepimiz Mehmediz Güçbirliği Heyeti" de bugün devreye giriyor.
Sivil toplum kuruluşları ve hemşeri dernekleri ile birlikte yöneticilere sorumluluklarını hatırlatmak ve halkı birlik ile kardeşliğe çağırmak üzere bugün öğlende Yavuz Selim mahallesi muhtarlığı önünde toplanacak olan heyet üyeleri, bir açıklama yapacaklar.
"Kardeşliğe evet, bölücülüğe hayır" diyecek olan "Hepimiz Mehmediz Güçbirliği Heyeti", açıklamalarının ardından mahalle halkıyla da görüşecek.

Demirel'e sürpriz doğum günü kutlaması

Dün;
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 88. doğum günüydü.
1 Kasım 1924 Isparta/İslamköy doğumlu olan Demirel'i, yeni yaşında dün Ankara Güniz Sokak'taki evinde yalnız bırakmayan dostları da vardı.
Demirel'i önce;
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ve DP başkanlık divanı üyeleri ziyaret edip, yeni yaşını tebrik ettiler.
Ardından da;
Geçmişte birlikte siyaset yaptıkları eski dostları Demirel'i tebrik ettiler. Ziyarette, İsmet Sezgin, Necmettin Cevheri, Esat Kıratlıoğlu, Nahit Menteşe, Hamdi Üçpınarlar, Adnan Tufan, Özden İzbilin ve Erkut Şenbaş'ın yanı sıra DP Bursa İl Başkanı Ahmet Yıldırım da hazır bulundular ve yanlarında getirdikleri 88. yıla özel hazırlanmış pastayı 9. Cumhurbaşkanı Demirel'le birlikte kestiler.

Niye bu kadar geç kalındığını sordu

Dün aradığında hayli tepkiliydi Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ömer Ünsal.
Yavuzselim ve Ulus mahallelerinde yaşanan olaylara dair operasyon ve tutuklamaların neden olayların başında yapılmadığını soran ve "müdahale için ille bir vatandaşımızın yaralanması mı lazımdı, niye bu kadar beklendi, bu olayların sorumlusu kim olacak" diyen Ünsal, olayların yaşandığı dönemde Bursa Valisi Şahabettin Harput'un yurtdışına çıkmasının da eleştirisini yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.