Hava Durumu

DP yöneticileri seçim sonrasında AKP kongresini niye kıstas aldı?

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2012 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2012 08:39
Kendi içlerinde;
AKP'ye bakıp da karşılaştırma yapanlar var.
Aslında haksız değiller.
Çünkü;
Kısa bir süre önce gerçekleştirilen ve Cihat Çini'nin başkan olarak çıktığı AKP Osmangazi ilçe kongresinde 400 delegeden 264'ü oy kullanmış, 98 oy boş çıkmış, Çini de sadece 167 delegenin oyu ile en büyük ilçeye başkan seçilmişti AKP'de.
Pazar günü de;
Demokrat Parti'nin Osmangazi ilçe kongresi vardı.
Atanmış başkan İsmet Koyuncu'nun seçilerek çıktığı seçimde de 400 delegeden 210'u oy kullandı ve 198 oyla da Koyuncu başkan seçildi.
İşte;
AKP'de 167 delege ile başkan seçildiğinden hareketle, 198 oyla aynı ilçenin yönetimini belirlemekten DP'liler fazlasıyla memnunlar.
Üstelik;
Bursaspor'un maçı nedeniyle sandığın erken kapatıldığını da vurguluyor ki DP kurmayları, hafta sonu gerçekleştirilen bu kongreyi ciddi bir kıstas olarak görüyorlar.
Başkan Koyuncu'nun listesi, Mustafa Geniş, İsak Kurtulan, Niyazi Saçan, Yiğit Kiremitçi, Tahsin Aydın, Yılmaz Öztürk, Mesut Diril, Mustafa Erşan, Sıtkı Öcal, Bayram Konur, Mehmet Keskin, İsmail Saçan ve Bayram Cemşit'ten oluşuyor.
Yanı sıra;
İzzet Ağlan, Nevin Özbaş, Umut Çolakoğlu, Neşe Yılmaz, Hamdi Kurtulmuş da ilk kez yönetimde görev yapacak diğer isimler.
Dün;
İl Başkanı Ahmet Yıldırım, Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Koyuncu, Nilüfer İlçe Başkanı Semra Çetin ile parti yöneticilerinden Hasan Ercan Açlan, İlyas Kurtuluş ve Hasan Yeter Bursa hakimiyet'te konuğumuz oldular.
Doğrusu gayet mutlulardı, geride bıraktıkları kongre için.
Hatta yaklaşan il kongresi için fazlasıyla umutluydular.
Osmangazi'nin 148 kişilik il delege listesinde de radikal değişiklikler yaptıklarını gözlediğimiz DP kurmayları, partinin burnunu değişime ve gençliğe çevirdiklerini söylüyorlar.
Bu yönde İl Başkanı Yıldırım ile de iyi bir birliktelik görüntüsü veren DP'liler, geride kalan Yıldırım ve Nilüfer ilçe kongreleri ile Bursa'da ilçe kongre sürecini tamamlayacaklar ve sonra da mayıs ayında gerçekleştirilecek büyük kongre öncesinde il yönetiminin seçimini yapacaklar.
DP'de şu ana değin çıkan tabloya göre mevcut il başkanı Ahmet Yıldırım'ın, rakiplerine oranla fazlasıyla şanslı olduğu da görülüyor.



Dediği gibi oldu Bursa’da noktaladı
Kendi deyimiyle;
1.5 yıl kadar önce "İstanbul'dan kaçıp Bursa'ya sığınmıştı" tanınmış tiyatro oyuncusu Baykal Kent.
Bir dost yemeğinde tanıştığımızdan beri de zaman zaman görüşürdük.
Ne var ki, hem Bursa'da yalnız bırakıldığından dem vurur, ailesine kızardı, hem de sanat camiasının kendisine el uzatmamasından yakınırdı.
Bu yalnızlığını, çaresizliğini ve beraberindeki "vefasızlığı" Bursa'daki az sayıdaki dostları da görüyordu. Yaşadıkları adeta bir dramdan ibaretti. Bir dönem Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in kendisine el uzatmasıyla hayata yeniden dönmüş, gençlere tiyatro eğitimi veriyordu.
Dün sabah ise Devlet Hastanesi'nden vefat haberi gelince üzüldük.
Kent'in;
"Kimsesiz" olduğu için Nilüfer Belediyesi'nce defin işlemleri başlatılmasına rağmen son anda ortaya çıkan yeğenlerinin -vasiyetine rağmen- cenazeyi ısrarla İstanbul'a götürmek istemeleri şaşırtıcıydı.
Tıpkı;
Yıllarca görmezden geldikleri Kent'in ölüm haberine yorum yapan sanat camiasının bazı mensuplarının "dostlar alışverişte görsün" tarzındaki tuhaf ifadeleri gibi! Allah rahmet eylesin, iyi bir insandı Baykal Kent.


DSP'den AKP'ye 2 Mustafa tepkisi?
Bursa'da;
İktidar partileri CHP ve MHP kongre sürecine girip içlerine kapandığı bu dönemde muhalefet görevi DSP'ye kalmış görünüyor.
Necmettin Şengül başkanlığındaki DSP'liler, hükümet kanadından ve AKP Genel Merkezi'nden yapılan son açıklamalara karşı adeta tek tepkiyi gösterir oldular.
Cumhuriyet değerleri ile artık hızla oynanmaya başladığını anlatan ve son olarak Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin de tartışmaya açılmasıyla tam bir "akıl tutulmasına" girildiğini söyleyen DSP'li Başkan'ın AKP yönetimine yönelik ifade ettiği "İki Mustafa'ma da dokunma" sözleri dikkat çekici.
Peygamberimizi ve Mustafa Kemal'i kastederek bu değerlere el sürülmemesi gerektiğini anlatan Şengül'ün AKP yönetimine yönelik önerisi de sağlık, eğitim ve ekonomik sorunlarla uğraşılması.




Karlık'ın yeni hedefi 2014 mü?

Geçtiğimiz hafta;
Kandil gününde yine Yıldırım ilçesinin sokaklarındaydı belediyenin eski başkanı Cüneyt Karlık.
"Gönül dostları" adını verdiği ekibiyle Tayyareci Mehmet Ali Caddesi'nde halka lokma dağıtımı yapan eski başkan Karlık, hem kandil kutlaması yaptı hem de kendisine ilgi gösteren Yıldırımlılarla sohbet imkanı buldu.
Geçmişin ANAP ve AKP'li, günümüzün MHP'li eski başkan Cüneyt Karlık'ın Yıldırım'daki bu hamlelerini siyasete de bağlayanlar, bu organizasyonların sıradan olmadığını ve 2014 seçimlerine yönelik hamleler olduğuna dikkat çekiyorlar.


TARİHTE BUGÜN
SSCB'nin dağılması sürecinde Sovyet Komünist Partisi, güç monopolünü devretmeye hazır olduğunu açıkladı.
(7 Şubat 1990)



GÜNÜN SÖZÜ
"Cumhuriyetimizin kuruluşundan 14 yıl sonra anayasamızda yer alan laiklik ilkesi, milletimizce benimsenmiş ve yaşam biçimimizin parçası haline gelmiştir"
Cemil Çiçek (TBMM Başkanı)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.