Hava Durumu

Dostluk Grubu’nun AK Partili başkanını da yaya bıraktılar

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2012 09:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2012 09:42

Biri;
2000 yılında, dönemin iktidar partisi olan DSP'nin Genel Merkezi'ne kayıtlı bir Renault marka otomobilin Bulgaristan'ın başkanti Sofya'da çalınması ki...
O dönemin Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile dönemin DSP Bursa Milletvekili Hayati Korkmaz'ı taşıyan bu parti otomobili, tüm aramalara rağmen bulunamamıştı.
İkinci olay ise;
Dostluk maçı için Bulgaristan'a giden Beşiktaş'ın eski şöhretlerini taşıyan otobüsün çalınması.
Eski futbolcular, Levski Sofya takımıyla maç yapmak için Sofya'da otele yerleştikten sonra, maça gitmek için otelden çıktıklarında otobüslerini bir daha bulamamışlardı.
Bu hatırlatmayı şunun için yaptık.
Bulgaristan'da yaşanan;
Bu benzer araç çalınma olaylarına şimdi de yine Bursa'yı yakında ilgilendiren bir yenisi daha eklendi.
Geçen hafta;
Bulgaristan'ın Burgaz kentine Bursalı müteahhit Nizam Karasu ile giden AK Parti Bursa Miletvekili Mustafa Öztürk'ü taşıyan BMW marka lüks cip, Bursa heyetinin kaldığı otelden çalındı.
İşin;
Bir başka ilginç yanı, Milletvekili Mustafa Öztürk'ün aynı zamanda Türkiye-Bulgaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olması.
Bu olay üzerine politik kimliğini ve sıfatını kullanan Mustafa Öztürk'ün tüm çabalarına rağmen lüks cipin bulunamamış olmasının yankısı Bursa'ya Bulgaristan Konsolosluğu'na kadar uzandı.
Tüm çabalara rağmen Nizam Karasu ile Mustafa Öztürk'ü taşıyan lüks cip bulunamazken, Bursa ekibinin, Türkiye’ye başka bir araçla döndüğü de aktarılanlar arasında.
Bu nedenle;
Hele hele iki dost ülkenin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı'nı da taşıyan aracın çalınmasıyla birlikte, akılda kalan olaylara şimdi bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Yahya Şimşek ablasını kaybetti

Bursa'nın eski parlamenterlerinden Yahya Şimşek dün acı bir gün yaşadı ve ablası Nazmiye Şimşek Vural'ı kaybetti.
Necatibey Kız Meslek Lisesi eski müdürelerinden Vural, son yolculuğuna bugün Ulucami'de kılınacak öğlen namazının ardından uğurlanacak. Vural ve Şimşek ailelerine biz de başsağlığı diliyoruz.

Okumuş'un baba acısı

Demokrat Parti'nin il başkan adaylarından Ahmet Okumuş da babası Osman Okumuş'u kaybetti.
Pazar günü Yıldırım'da İmam Hatip Camii'nde kılınan öğlen namazının ardından son yolculuğuna uğurlanan baba Okumuş'a Allah’tan rahmet diliyoruz.

TÜMSİAD'da hedef sanayici yetiştirmek

Kısa adı;
TÜMSİAD olan Tüm Sanayi ve İşadamları Derneği'nin Bursa yönetimi dün Bursa Hakimiyet'te konuğumuzdu.
Bursa Şube Başkanı Cemal Balabanoğlu ile şube yöneticileri Asıf Yalçın İstanbullu, Kerim Günaydın, Şükrü Işık, Mustafa Altın ve Halil Özkan, çalışmalarından bahsedip, Türkiye ekonomisine yönelik birtakım eleştiriler de getirdiler.
Türkiye genelinde 55, Avrupa'da da 7 şubesi olduğu açıklanan TÜMSİAD'ın Bursa'da 300, yurt genelinde de 14 bin üyesi bulunuyor.
Kobi ağırlıklı üye profili olan TÜMSİAD, Başkan Balabanoğlu'na göre "geleceğin sanayicilerine yön veriyor"

Gemlik'te 2B tepkisi var!

Rakamsal tepkiyi;
Gemlik'in önde gelen isimlerinden Adnan Tekin verdi dün.
Bazı köylülerin;
Yıllardır tapusuz kullandıkları hazine arazilerini resmen alabilmeleri için çıkartılan 2B Yasası'na yönelik eleştiriyi anlatan Tekin, Küçükkumla ile Yeniköy'de tarımsal alanlara dönüm başına 10 bin lira fiyat biçildiğini anlatarak, bu rakamların güncel rakamlar olmadığını savundu.
Bu amaçla;
Bugün Gemlik'te muhtarlar derneğinde bir açıklama yapılacağı aktarılırken, 2B arazilerinin fiyatının, tapulu arazilerden daha pahalı olduğu iddiası da ilginçti.

4 sonuç da tahmin edildiği gibi çıktı


Söyledikleri gibi...
Bursalı CHP'liler, pazar günü Orhangazi'nin Çakırlı ve Yeniköy ile İnegöl'ün Kurşunlu ve Mustafakemalpaşa'nın Çeltikçi beldelerinde gayriresmi referandum yaptılar.
Bu çalışmada da;
Belde sakinlerine "belediyeniz kapatılmalı mı, kapatılmamalı mı" sorusu yöneltildi. Hükümetin; Beldeleri ve İl Genel Meclisleri'ni 29 ilde kapatma kararının ardından Bursa'da kapatılacak 21 belde belediyesinin durumunu, halka soran Metin Çelik başkanlığındaki CHP'liler, aslında bekledikleri sonuçları da aldılar.
Nitekim; İl Başkanı Çelik bu sonuçları dün kamuoyuna açıkladı.
Dediğimiz gibi beklenen sonuçlardı.
Çünkü; Çakırlı'da yüzde 97.3, Yeniköy'de yüzde 97.5, Kurşunlu'da yüzde 97.8, Çeltikçi'de de yüzde 98.8  oy oranıyla "hayır" oyu çıktı. Çelik dün bu sonuçları anlatırken hayli öfkeliydi.
Hükümetin, yerel yönetimleri ve demokrasiyi yok ettiğini, halkı hiçe saydığını söyleyen Çelik, tüm köylerin mahalle olacak olmasıyla ilgili olarak da "bir gecede kent-leşen bir toplum olabilir mi" diye tepki gösterdi.

AK Parti'den CHP'ye destek

CHP'nin pazar günü Bursa'da 4 beldede yaptığı "belediyeleriniz kapatılmalı mı, kapatılmamalı mı" sorulu referandumuna AK Parti'li 2 belde başkanından da destek geldi. Orhangazi'nin AK Parti Yeniköy Belde Başkanı    Fikret Nogal ile İnegöl'ün AK Parti Kurşunlu Belde Başkanı Mustafa Ayar da, belediyelerin kapatılmaması gerektiğine dair imza verdiler.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.