Hava Durumu

Dörtçelik Çocuk’ta “kadro” rekoru: 6 saatte 406 hasta

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2012 04:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2012 04:18

Bursa İl Halk Sağlığı Müdürü Resul Özbek de yazılı bir açıklama yaparak, ilçede yeni düzenlemeler yaptıklarını, yeni kadrolar beklediklerini, bazı atamalar için onay beklediklerini, bazı bölgelerde ise halkın tek noktada hizmet aldığını belirterek, Aydın’ın ifadelerini kısmen doğrulamıştı.
Ne var ki;
Bursa’nın en planlı kenti Nilüfer’de, hekim açığına yönelik iddia ve tespitleri doğrulayacak pek çok somut örnek geliyor.
Bunlardan biri de Dörtçelik Çocuk Hastanesi oldu.
Hastanede;
Çarşamba akşamı yaşanan sıkıntının da görüntülendiği tespitte, yoğun bir kalabalık ve saatler 21.01’i göstermesine rağmen verilen sıra numa-rası ise 321 görünüyor.
Üstelik hastanenin acil servisinde yaşanan bu yoğunluk ve ebeveynlerin gerilimine rağmen acil’de görev yapan hekim sayısının sadece 1 kişi görünmesi de şaşkınlığı artırıyor.
Yine;
O gece muayene olmak için saatlerce sıra bakleyen yüzlerce hasta çocuğu görüp hastaneyi “sahra hastanesi” olarak niteleyen bazı ebeveynlerin, saat 23.15 itibariyle hasta sayısını 406 olarak görüntülemeleri de bir başka dikkat çeken durumdu.
Ebeveynlerin de ifade ettiği gibi Türkiye’nin 4. büyük ilinin, Nilüfer’deki Çocuk Hastanesi’nde sadece iki uzman doktor bulunması, bunca yoğunluk içinde, birinin acilde çalışması, diğerinin de tetkiklere bakmaya çalışması, kadro eksikliğine dair en yeni somut örnek olarak görülüyor.
Doğrusu;
Saat 17.00’den 23.00’e değin 406 hastaya -nasıl ve kaç dakikada bakabilmek- de o ilçenin tüm yükünü omuzlarında taşıyan bir hekim için hiç de kolay olmasa gerek.
Yani bu durum;
Hastanedeki tek doktorun 6 saatte 406 hastaya ancak 1.12’şer dakika ayırabildiğini gösteriyor ki, bu durum da, sağlık sisteminin bulunduğu tabloyu gösteren bir başka örnek.

Arınç’tan törenlere ve açılışlara devam

Bir dizi temaslar için dün Bursa’ya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın programında bugün de açılış ve törenler var.
Güne;
Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen tarihi Tahtakale Kapısı açılışını gerçekleştirmekle başlayacak olan Arınç, ardından Yıldırım Belediyesi’nce yaptırılan Bayrak Otoparkı açılışını yapacak.
Arınç, birtakım görüşmelerin ardından Spor Eğitim Vadisi’ni gezip bilgi alacak, ardından 2011-2012 döneminde okul sporlarında Türkiye ve dünya derecesi almış 165 öğrenciye ödüllerini verecek.

Savaşa ve zamma hayır buluş

Kendilerine;
“Bursa Savaş Karşıtı Platformu” adı veren ve aralarında bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşu üye ve  yöneticilerinin de bulunduğu grup üyeleri, bugün Bursa’da ilginç bir protesto ve miting gerçekleştirecekler.
Kent Meydanı’nda saat 13.00’te başlayacak mitingde “savaşa ve zamlara hayır” denilecek ve konunun içeriğine dair Bursa kamuoyuna bilgilendirme yapılacak.

Partiye dönüşleri muhteşem oldu

Kültürpark’ta;
Cuma akşamı öyle bir kutlama buluşması yaşandı ki, kendilerinden ziyade, partileri CHP’ye de ivme kattı.
Aralarında;
3 ilçe başkanının ve milletvekili adayının da bulunduğu 45 kişinin, CHP Genel Merkezi kararıyla partilerine yeniden iade edilmeleri, sayıları 450’yi geçen geniş bir kalabalıkla kutlandı. Ahmet Memişoğulları ve arkadaşlarının imece usulü düzenlediği yemeğe çok sayıda partili de katıldı.
İl Başkanı Metin Çelik ve il yöneticilerinin yanı sıra, eski milletvekilleri Kemal Demirel ve Yahya Şimşek, partinin eski kurmayları Güler Buğday, Sadık Çakar, Erhan Sevimli, işadamı Ertuğrul Kaplan, eski ve yeni başkanları da yemekte hazır bulundular.
Dörtler Restoran’ın taştığı, masaların dışarı çıkarıldığı gecede Ahmet Memişoğulları’nın yoğun alkış alan “geçmişi artık konuşmuyoruz, artık gelecek var. Muhalefet olmak yok, iktidar olmak var” sözleri de, gecenin mesajı gibiydi.

Kurtulmuş memnuniyeti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un, Büyükşehir Belediyesi’nin bir açılışı kapsamında Emirsultan Mahallesi’ne gitmesi, belli ki mahalle sakinlerini pek sevindirmiş. Bu yönde mahallelisi adına teşekkür mesajı gönderen muhtar Yusuf Ziya Aydınlı da mutluluklarını belirtiyordu.

Filtreli internetin ek maliyetini sordu

Bir hayli;
İlginç bir konuya dikkat çekti Bursa Milletvekili ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e yönelik soru önergesinde.
Önergesinde;
Okullarda, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde, bakanlıkça tahsis edilen internet hatlarının kullanıldığını ancak bu hizmetin filtreli olması nedeniyle bazı okul aile birlikleri bütçesinden ayrı bir internet hizmeti satın alındığı anlatılıyor.
Bu nedenle;
Büyükataman şunu soruyor:
“Bakanlığın internet hizmeti için ödediği para boşuna gitmiyor mu, ülke genelinde her yıl ne kadar internet parası ödeniyor?”

2 aylık envanter sonucuna göre?

Bursa’da;
Düzenli olarak üye sayılarını takip edip, bu durumu bir envanter halinde kamuoyu ile düzenli paylaşan tek parti Demokratik Sol Parti.
Dün bu yönde;
Ekim ve kasım aylarının bir istatistiği geldi İl Başkanı Necmettin Şengül’den.
Şengül’ün aktardığına göre DSP’ye son iki ayda 25 yeni üye katılmış, 5 üye de istifa etmiş ki, onların da içeriği aktarılmış.
Nilüfer’de 9 yeni üyenin 3’ü AK Parti’den istifa edip DSP’ye katılmışlar.
Osmangazi’de de 16 yeni üyenin 2’si CHP’den istifa edip DSP’ye katılmışlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.