Hava Durumu

Dolmuşçuların durdurduğu tramvay inşaatı mahkeme kararıyla başladı

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2013 00:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2013 00:45

Ve;
Proje inşaatı Bursa 2. İdare Mahkemesi’nin kararı ile durduruldu.
Bu süreç;
Bir süre önce, tramvayın çalışacağı güzergahta faaliyet gösteren bazı dolmuşçu esnafının, tramvay projesini yargıya taşımasıyla başlamıştı.
Dolmuşçular;
1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin onaylanmasına dair Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 19.4.2012 tarih ve 379 sayılı kararının iptalini ve yürütmenin durdurulmasını istiyorlardı.
Yani;
Projenin, kent içi trafiğinin yürütülmesinde telafisi güç zararlar oluşturacağı belirtiliyordu.
Üstelik;
Tramvayın besleme ve bakım ünitelerinin bulunacağı Kültürpark’taki alanın 2. derece SİT alanında bulunması, yine aynı hassasiyette olan Ulucami’nin yanından geçmesine dair gereken prosedürün tamamlanmamış olması da gerekçeler arasındaydı.
Yanı sıra;
Tramvay projesiyle kent içi trafik yoğunluğunun daha da artacağını savunan dolmuşçular, tramvay hattı yerine yeraltından gidecek hafif raylı sistemin daha rantabl olduğunu iddia ediyorladı.
Mahkeme bu yönde 13 Kasım 2012’de karar verdi.
Ve;
Tramvay hattı inşaatının yürütülmesini kararlaştırdı.
Ne var ki karara Büyükşehir Belediyesi uymayınca, bir itiraz daha yapıldı ve yürütmeyi durdurma kararı 28 Aralık 2012’de uygulanmaya başladı.
Yani;
Prosedürlerin tamamlanması için yılbaşından bu yana tramvay hattının inşaatında çalışılmı-yordu ki, kafaların karıştığı bu süreçte açıklama dün Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den geldi. Meclis toplahtısında, tramvay hattı inşaatı için verilen yürütmeyi durdurma kararının kalktığını anlatan Altepe, böylece inşaatın bugünden itibaren yeniden başlayacağını açıkladı ki, tramvay inşaatında bir süreç daha geride kalmış oldu.

 

Gülsar’dan MHP’ye: İstifa etmeyeceğim

İki gün önce;
MHP İl Başkanı Hasan Toktaş, AK Parti iktidarını yerelde ve genelde adeta yerden yere vuran açıklamalar yapmış, sert ifade-lerden nasibini alan kişilerden biri de İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar olmuştu.
Hatta;
Toktaş, Bursa’daki “usulsüz ve yandaş atamalar” ile eğitimdeki “başarı grafiğinin düşmesi” nedeniyle Gülsar’ı istifaya davet etmişti.
Dün ise;
Gülsar’dan Toktaş’ı şaşırtacak ölçüde bir yazılı açıklama geldi.
Gülsar, 2008 yılından beri görev aldığı il müdürlüğü sonrasında, MHP’nin iddialarının tam tersine  Bursa’da başarılı bir grafik yakalandığını savunuyor.
Yeni oluşturulan şube müdürleri kadrolarına usulsüz yapıldığı belirtilen atama iddiaları için de Gülsar, bu atamaların geçici olduğunu söylüyor.

 

Gürsel Tekin bugün Bursa’da

CHP’nin;
Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bugün birkaç saatliğine Bursa’ya uğrayacak.
Ankara’dan Bandırma’ya yapacağı ziyaret öncesinde Bursa’da birkaç saat kalıp, Büyükşehir Belediyesi ile sorun yaşayan Özel Halk Otobüsçüleri ile görüşecek olan Tekin’in bu yönde bir açıklama yapacağı da belirtiliyor.

 

Tartışmalı güne anlamlı sözler!

Kağıt üzerinde de olsa dün bizim günümüzdü.
Somut gerekçeleri nedeniyle “kutlamaları” diğer meslek dallarının dışında olsa da, dün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ydü.
Siz okurlarımızın, dostlarımızın ve siyasi parti yöneticilerinin hem ziyaretleri oldu, hem de özel mesajlar geldi gün boyunca.
Mesajlardan da;
LÖSEV’inki diğerle-rine göre biraz daha farklıydı ki, medyanın görevini anlatan bu mesajı sizinle de paylaşmak istedik.
Kutlama mesajı şöyle:
“En zor zamanlarınızda bile bir satır haberinizle onlara umut ve destekler sağladınız.
Siz onların haberlerini yaparak iyilik yapıp denize attınız belki ama onlar, sa-yenizde hayata sımsıkı bağlandı.
Kimi büyüdü okullarda okuyor, kimi evlendi kendi çocuklarına bakıyor.
Binlercesi de yardım elinizi umutla bekliyor.
İyi ki varsınız”

 

Ülkenin doğusu gibi görünüyor

Fotoğraf;
İlk bakışta ülkenin doğusundan gelmiş gibi görünüyor.
Ne var ki, Bursa’nın doğusundan, Yıldırım’dan bir fotoğraf.
Çeken, MHP’nin Yıldırım İlçe Kadın Kolu Başkanı Hülya Yağız.
İki gün yağan karın Yıldırımlılar’ı yıldırdığını, belediye ekiplerinin ise çaresiz kaldığını anlatan Yağız, özellikle Teferrüç, Akçağlayan ve Zümrütevler’in üst kesimlerindeki sokakların tamamının kapalı olduğunu belirterek, “insanlar evden dışarı çıkamazken, gerçeklerin görmezden gelinmeye çalışılması utanç vericidir” diyen Yağız, gönderdiği fotoğraf karelerinin, Bursa kamuoyunca da görünmesi gerektiğini düşünüyor.

 

Yasaklı kömürü Başbakan’a sordu

Bu fotoğraf da;
CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan’dan.
Deneyimli siyasetçi, Sosyal Yardımlaşma Fonu’nca ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtılan kömürün, yasaklı kömür olduğunu ama bu kömürün devlet eliyle dağıtılarak hem yasaların çiğnendiğini, hem de hava kirliliğinin artırıldığını söylüyor.
Dağıtılan;
Kömürün kükürt oranının yüksek, kalorisinin düşük, kalitesiz kömür olduğunu anlatan Tayan, bu konuyu soru önergesi ile Başbakan Tayyip Erdoğan’a da sordu.
Hava kirlilik oranlarını, zehirlenme olaylarındaki artışı ve hava kirliliğinin sebep olduğu kanserli vakaları da soran Tayan, “yoksul vatandaşlara yasaklı kömür dağıtmak yerine, ithal kömür dağıtmayı düşünüyor musunuz” diye de ilave soru yöneltti önergesinde.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.