Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma Bursa’ya geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2015 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2015 07:28
Tayyip Erdoğan;
Liderliğindeki AK Parti, 2007 genel seçimlerinde sandıktan ikinci kez tek başına iktidar çıktığında, hükümetin uygulamaya soktuğu projelerden biri de “Roman açılımı”ydı.
Hatırlanacaktır;
2010 yılının mart ayında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda ilk kez gerçekleştirilen bir “Roman buluşması” organize edilmişti.
Erdoğan;
Renkli görüntülerin oluştuğu bu buluşmada konuşmasına “Sevgili Roman kardeşlerim, değerli vatandaşlarım, can yoldaşlarım, hepinizi gönülden muhabbetle selamlıyorum. Türkiye’nin dört bir yanından Eskişehir’den, Kırklareli’den, Tekirdağ’dan, Edirne’den, Düzce’den, İzmir’den, Sakarya’dan, Kocaeli’den, Bursa’dan, Adana’dan, Çankırı’dan, Kilis’ten, Ankara’dan, diğer tüm illerimizden, İstanbul’umuzun değişik semtlerinden hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” diyerek başlamıştı.
Türkiye’de;
Başbakanlık düzeyinde ilk kez gerçekleştirilen bu buluşma sonrasında siyasi ve idari literatüre “Roman” ifadesi geçerken, açılım da, büyük kentsel dönüşümler çerçevesinde peşinatsız olarak ayda 100-120 liralık taksitlerle, 20 yıl vadeli konut edindirme projesiyle başlamıştı.
Nitekim;
O günden bu yana da gerek “Alevi açılımı”, gerekse Kürtler’e yönelik “Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi” kapsamında da Roman’lara yönelik de önemli adımlar atıldı.
Nitekim;
Hemen devamında örgütlenmeler başladı.
Ve;
2013 yılında Kocaeli’de, 6 fe-  derasyon ve 95 Roman dernek başkan ve yöneticilerinin katıldığı toplantıda, Türkiye Romanlar Konfederasyonu’nun kurulması kararlaştırıldı.
Dün akşam üzeri ise...
Bursa Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı adeta alarma geçti.
Çünkü;
Ankara’dan gelen haber, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 6 Şubat Cuma günü Bursa’ya geleceğine dairdi.
Erdoğan’ı;
Cumhurbaşkanlığı sıfatıyla Bursa’ya ilk kez getiren neden ise, aynı gün Bursa’da Büyük Roman Buluşması’nın gerçekleşecek olması.
Bu yönde henüz program net değil.
Ancak;
Ahmet Çokyaşar başkanlığındaki Türkiye Romanlar Konfederas-yonu’nun yapacağı ve 81 ilden Roman temsilcilerin katılacağı bu büyük buluşmanın şeref konuğu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olacak.
Merinos’ta;
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 14.00’te gerçekleştirilmesi öngörülen bu buluşmada “Yılın Devlet Adamı Ödülü” de Erdoğan’a verilecek.
Erdoğan’ın;
Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Bursa’ya ilk kez geleceğini belirttiğimiz bu programa dair Valilik harıl harıl çalışıyor.
Paylaştığımız gibi, programın detayları henüz netleşmedi.
Ancak;
Ankara’dan ulaştığımız bilgiler, Erdoğan’ın, cuma günü yine Merinos içinden toplu açılışlar da yapacağı yönünde.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.