Hava Durumu

CHP’nin okları kongrelerde acaba yerinden fırlar mı?

Yazının Giriş Tarihi: 08.04.2012 11:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2012 11:47
Yaklaşık 18 yıl.
Bunca yılın ardından Ankara'nın oluru ile Bursa'da ilk kez delege seçimi yaparak, tüm üyelerini sandık başına götüren CHP'de ilçe kongreleri süreci dün Kestel ve Gürsu ile başladı.
Buradan çıkan sonuçlar elbette ki önemli.
Ne var ki gözler asıl bugünde.
Merinos AKKM'de gerçekleştirilecek Osmangazi kongresinde tam 3 aday yarışacak ki mevcut başkan Yücel Akgün de, rakipleri Mehmet Ali Yılmaz da İsmet Karaca da iddialı. Yılmaz ve Karaca değişim yanlısı. Bu nedenle ekiplerinde eski SHP'liler ile geçmişte CHP'den "dışlanmış" isimler de var ki, yönetimi artık kendileri almak istiyorlar.
Tabii, seçime mevcut başkan olması nedeniyle Akgün birkaç adım önde giriyor. Eğer olur da bugün sandıktan Akgün çıkarsa, bu durum en çok, yakınlığı ile İl Başkanı Gürhan Akdoğan'a yarayacak görünüyor.
Başka bir deyimle,
Bugün Akgün'ün seçilmişliğe terfi etmesi, Akdoğan'ın il kongresi öncesi elini çok kuvvetlendirecek.
Yanı sıra;
Bugün yapılacak Mudanya kongresi de önemli CHP'nin Bursa'daki geleceği açısından.
Adaylardan Mehmet Şamatacı'yı, PM Üyesi Hüseyin Sezgin destekliyor.
Diğer aday Rüştü Cozlan'ın adaylık açıklamasında ise milletvekili Turhan Tayan ve belediye meclis üyeleri vardı.
Mudanya'daki görüntü, çok sayıda CHP'liyi birleştirdiği için Cozlan'ın daha şanslı olduğu yönünde. Tabii, Cozlan'ın CHP'lilere asıl vaadi 2014'te Mudanya Belediyesi'ni almak ki, bu da parti tabanında yankı yaratıyor.
Keza;
29 Nisan'da aynı gün yapılacak Yıldırım ve Nilüfer kongrelerinin sonuçları da çok önem taşıyacak ki, aktarılanlar burada il yönetimine yakın adaylar çıkarılacağı yönünde. Bu nedenle, Ankara karşıtı gibi görünen il yönteminin gözü öncelikle bugünkü Osmangazi kongresinde.

Söz verildi ama uygulama farklı
 UEDAŞ'ın Bursa genelinde büyük bir sorun olduğu ve bunun iktidar ile kent yöneticileri tarafından da sık sık dillendirildiği biliniyor.
Her ne kadar, şirket yöneticilerince iyileştirmeler için adımlar atılacağı söylense de, uygulamalar epey farklı. Önceki akşam bir muhtar dostumuz, adeta zifiri karanlıkta olan ana yolları ve ve ara sokakları gösterdi ki şaşırdık kaldık.
Hele hele, bu arterlerden biri Altıparmak Caddesi'nin ara sokakları ile Kanalboyu Caddesi'nin neredeyse tamamıydı ki, geçmeye yürek isteyecek türdendi. Sokak lambalarının yanmıyor olması, çok sayıda bölgeyi öyle bir karanlığa gömmüş ki, muhtarların artık yorulduğu bu şikayetler karşısında, UEDAŞ'ın Bursalı'ya gereken önemi vermiyor olması çok ilginç!

Mudanya Yolu sorun olmasın
Herhalde;
Son iki pazardır, Bursa'da en zorlu ulaşım Bursa ile Mudanya arasında yapıldı.
Araç kuyruklarının bir bölümü Geçit-Bademli Kavşağı arasında, diğeri de Bademli Kavşağı-Tepedevrent arasındaydı. İki nedeni vardı sürücüleri çileden çıkaran bu tablonun.
Biri, hava sıcaklığı ile Bursalılar'ın Mudanya'ya akın etmesi.
Diğeri de, yolun 3 şeride çıkarılmasıyla ilgili inşaat çalışmaları ki herkes aynı şeyi söylüyordu 'keşke bu çalışmalar daha önce başlasaydı' diye. Aynı koşullar bugün de geçerli ki, uyarmış olalım.

Cenkçiler anılacak
Genç yaşta yaşamını  yitiren DYP Bursa eski Milletvekili Abdülkadir Cenkçiler, ölümünün  15. yıldönümünde bugün Emirsultan'daki kabri başında anılacak. Saat 12.00'de gerçekleştirilecek törende DYP/DP misyonunun eski ve yeni yöneticileri de hazır bulunacak.

İşadamları Varna'da
Bal-Göç ve Bulgaristan'ın Tolerantnost derneklerinin düzenledikleri "Türk-Bulgar işadamları buluşması" Varna'da başladı. Bal-Göç Genel Başkanı Yüksel Özkan, Balkansiad Başkanı Naci Şahin ile birlikte 40 Bursalı işadamının katıldığı programda ağırlıklı olarak Bulgaristan'daki yatırım olanakları konuşuluyor.

TARİHTE BUGÜN
Bursa Valiliği de yapan Hakkari Valisi Nihat Canpolat'a bombalı saldırı düzenlendi, kendisi yaralandı şoförü öldü. (8 Nisan 1999)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.