Hava Durumu

CHP’nin kalesi Nilüfer’e, bu rekor başvuru kimlerden geldi?

Yazının Giriş Tarihi: 04.09.2013 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.09.2013 08:21

 CHP’de;
Genelge uyarınca, yerel seçimlerde belediye başkanı ve belediye meclis üyesi aday adayı olmak isteyenlere yönelik takvim tamamlandı.
Ve;
2 Eylül Pazartesi günü itibariyle de, müracaatlar partinin ilçe başkanlıklarına yapıldı.
Müracaatlar değerlendirmeye alındığında ise en ilginç tablo -beklendiği üzere- Nilüfer ilçesinden çıktı.
Sadece;
Nilüfer’in değil Bursa’nın da fenomen belediye başkanlarından Mustafa Bozbey’in, Nilüfer adaylığı için bir kez daha dosya verdiği müracaatlar sırasında, belediye meclis üyeliği için de rekor oranda bir başvuru yapıldı.
Halen;
Nilüfer Belediyesi’nin 31 meclis üyesi var.
Bu sandalyelerin 21’i CHP’li.
10’u da AK Partili.
Mart 2014’ten itibaren ise Nilüfer’de meclis üyesi sayısı 37’ye yükselecek.
Elbette ki;
Şimdiden bu dağılımın nasıl olacağı kestirilemez.
Ancak;
Buna rağmen, CHP’lilerin adeta akını var Nilüfer’e meclis üyesi olmak için.
Öyle ki tam 65 müracaat oldu.
Partiye yapılan başvuruya göre;
Yeni dönem aday adaylığı için Fatih Söylemez, İnan Keser, Emel Yorulmaz, Harun Bayrak, Selim Argın, İlhan Ekinci, Ahmet Özdemir, Yalçın Işıkyıldız,
Fırat Emiroğlu, Sinan Temel, Sezgin Mutlu, Kemal Yavuz, Ali Kızılkaya, Özkan Özer, Aysel Okumuş, Kerem Samuk, Naci Kale, Meral Altuntaş, Abdurrahman Ardahan,
Pelin Sevgi, Turan Özdemir, Ahmet Serhatlı, Ali Gül, Ali Karamık, Sabri Bilgisever, Sevilay Coşkun, Duygu Tursun, Engin Saban, Fahri Coşkun, Osman Günay,
Orhan Aydın, Gülver Deniz, Erkan Deniz, Tacettin Tarman, Berna Bilici, Metin Tunçel, Zeki Çınar, Atakan Ünsal, Ferhat Yıldırım, Gürsel Uludağ, Recep Tanlak,
Serhat Durmaz, Muhammet Aydın, Şemsi Oğuz, Lütfü Günenç, Turgay Erdem, Fahrettin Çakan, Mustafa Öztürk, Sabiha Tosun, Hanife Güler, Abbas Soğucak, Nilgün Yüksel,
Nurten Gülez, Sabri Özlem, Ertuğrul Yılmaz, Mustafa Dalgıç, Adil Kayaoğlu, Mahmut Çetiner, Kemal İvgen, Hüseyin Deviren, Süleyman Aslan, Arife Adal, Mahfuz Tarla, Birsen Carban ve Gülay İşdar başvuru yapan isimlerin tamamı.
Bu noktada dikkat çekenler de var elbette.
Örneğin;
Halen Mustafa Bozbey’in başkan yardımcılığını yapan Turgay Erdem, Ali Karamık ve Recep Tanlak’ın yanı sıra halihazırdaki belediye meclis üyelerinin birkaçı dışındaki tümünün yeniden bu görevlere talip olmaları.

Adli yıl açılışında protesto mu vardı?

2013-2014;
Döneminin adli yılı, düzenlenen törenle Bursa’da da başladı.
Baro Başkanı;
Ekrem Demiröz’ün, günümüzde 12 Eylül döneminden daha ağır bir dönem yaşandığını belirttiği oldukça sert ve dikkat çeken konuşmasında, yargıya dair duyduğu kaygı ve kuşku hayli önemliydi.
Bu arada;
Adliye önünde gerçekleştirilen ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak başlayan yeni adli yıl açılış töreninde parlamenterlerin yokluğu da dikkat çekiciydi.
18 Bursa milletvekilinden sadece AK Partili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu’nun bulunduğu törende ne başka bir AK Partili milletvekili ne de CHP ve MHP’li milletvekili vardı.
AK Parti;
Geçen yıl 3 milletvekili ile katıldığı Bursa’daki adlı yıl açılışını bu kez 1 milletvekiline indirirken, CHP ve MHP’den hiçbir milletvekili katılımı olmaması da fazlasıyla dikkat çekiciydi ki, akıllara “gizli bir protesto mu” sorusunu getirdi.

Bir test de bakan yardımcısından

Bursa’da;
Kısa bir süre sonra yolcu taşımaya başlayacak olan Türkiye’nin ilk yerli tramvayını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in ardından Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Yahya Baş da test etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve tramvayı imal eden Durmazlar’ın sahipleri ile Garaj-Heykel güzergahında test turu yapan ve çok eğilimli rampalarda bile sorunsuz seyahat gerçekleştirdiklerini anlatan Baş’ın, Türkiye’ye örnek olmasını beklediği sisteme dair övgüsü de dikkat çekiciydi.

Bay’dan dikkat çeken açıklama?

Doğal olarak;
Yaklaşan yerel seçimlere yönelik pek çok kişinin ismi, belirli makamlara yakıştırılıyor.
Bu yönde;
Adı, Orhaneli belediye başkanlığı için geçen isimlerden biri de kısa adı Dağ-Der olan Orhaneli, Keles, Harmancık, Büyükorhan Yardımlaşma Derneği’nin Başkanı Mustafa Bay’dı.
AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen Bay’ın bu yönde adının geçmesi başta parti kulislerinde sorun yaratmış olmalı ki, dün bir açıklama yapıp “aday değilim” dedi.
Başka bir konuda;
Yaptığı açıklamasının içine kendi adaylığıyla ilgili bir notu da ekleyerek “hiçbir partiden hiçbir yere aday olmadığımı ilan ediyorum” diyen Bay’ı, belli ki bu yönde açıklama yapmaya iten sebepler var.
Yoksa, bir devlet okulunda lise müdürü olarak görev yapan Bay’ın, kamuoyuna, siyasete soyunmayacağını ısrarla deklare etmesi pek normal değil.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.