Hava Durumu

CHP’liler, by-pass ayıbı için AK Parti’yi göreve çağırdılar

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2012 10:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2012 10:25

Geçmişte tütün depoları olarak kullanılan TEKEL’e ait 81 dönümlük alanı, Özelleştirme İdaresi’nin, Osmangazi Belediyesi’ni by-pass ederek imara açtığını ve satışa çıkardığını ilk kez bu sütunlardan duyurduk kamuoyuna.
O satışa az bir süre kaldı.
Yüksek katlı binalardan oluşacak alanın satışı 25 Aralık Salı günü Ankara’da yapılacak. Hatırlanacaktır;
Verimli tarım topraklarından oluşan bu bölgenin imara açılmasına ve by-pass edilmele- rine tepki gösteren belediye meclis üyeleri, bu alanın yeşil alan olarak kullanılması için Osmangazi Belediyesi’nin alması için karar almışlardı.
Ne var ki;
Yine bu sütunlardan duyurduğumuz üzere bir gizli el, şartnameye “yerel yönetimler ihaleye giremez” hükmü koydurtarak bölgenin konut alanına döndürülmesi için son kozunu oynamıştı.
İşte o satış haftaya yapılacak.
Bu amaçla;
Dün sabah Metin Çelik başkanlığındaki CHP yöneticileri ve partililer, satışa çıkarılan bölgeyi gezerek basın açıklaması yaptılar.
AK Parti’nin;
Bursa ve Ankara kanadına seslenerek satış işleminin iptal edilmesini ve alanın kamu yararına kullanılmasını isteyen CHP’liler, iha- leye Osmangazi Belediyesi’nin de girebilmesinin sağlanması gerektiğini belirttiler.
Bölge ve mahalle sakinlerinin görüşü alınmadan Ankara’da masa başında verilen karara tepki gösteren İl Başkanı Çelik’in, bu satışı ve sonrasını yakından takip edeceklerini söylemesi de dikkat çekiciydi.
Keza;
CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli’nin de konuşmasında ifade ettiği “Burada bir bit yeniği var. Yerin alınması için meclis kararı aldık. Sonra Ankara’dan bir el ‘yerel yönetimler ihaleye giremez’ hükmünü şartnameye yazdırdı. Osmangazi Belediyesi devre dışı kaldı. Başkan Mustafa Dündar’ın sesi kıstırıldı. Yer  birilerine peşkeş çekilecek” sözleri de fazlasıyla ilginçti.

 

TCDD Genel Müdürü Karaman’dan davet

Görünen o ki;
CHP eski Milletvekili Kemal Demirel’in yarın atılacak hızlı tren temeline katılma isteği Ankara’da da yankılanmış.
Bu amaçla;
Dün gazetede yazımızı hazırlarken, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman aradı.
Bir süre de telefonla sohbet ettik.
Doğrusu tanışmıyoruz ancak son derece neşeli ve açık bir bürokrat olduğu kesin.
Karaman bir süre sonra konuyu, bu sütunlardan duyurduğumuz Demirel’in davet almamasına yönelik yazımıza getirdi.
“Bilginiz olsun” dedi “yazılarınızı Ankara’dan takip eden bir okuyucunuz olarak biraz önce kendisini aradım ve özel davetlim olduğunu söyledim”
Böylece Demirel çifte davetli oldu. Önce AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’dan, şimdi de TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’dan.
Tabii;
Karaman, Geçit’te yapılacak yarınki törene Bursalılar’ı da özellikle beklediğini anlattı, “işte bekledikleri proje geliyor ama Bursalı hemşehrilerimiz de törene gelsinler” dedi ki biz de aktarmış olalım.

 

İHSM’de yapılanma tamamlanmak üzere

 Sağlıkta;
Yeniden yapılanma sonrasında Bursa’da ilk kez kurulan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün ilk müdürü Resul Özbek, idari yardımcısı Abdurrahman Ayvaz ile birlikte dün ziyaretimize geldiler.
Kurumuyla ilgili kısa bir bilgilendirme yapan Özbek, fiziki ve idari yapılanmanın halen sürdüğünü ve kısa bir süre sonra kamuoyuna yönelik olarak, çalışmaları ve yetkileriyle ilgili genel bir bilgilendirme yapacaklarını anlattı.

 

Eleştiriliyor ancak aynısı yine başladı

Gerçekten ilginç bir tesadüf oldu.
Daha önceki gün CHP İl Başkanı Metin Çelik, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin iyi işletilemediğini ve hedefinin dışında uygulamalara sahne olduğunu söyledi.
Ne var ki;
Merinos AKKM’de Çelik’in eleştirdiği uygulamaların bir yenisi daha dün başladı.
Rem Fuarcılık adlı şirketle anlaşan Merinos AKKM yönetimi, “Avrasya yılbaşı ve el sanatları hediyelik eşya günleri” adı altında yeni bir uygulamaya imza atıyor.
Doğrusu Çelik’in eleştirilerine bizler de katılıyoruz.
Ulusal ve uluslararası kongrelerde de kullanılmak üzere yapılan Merinos AKKM’de, kasaba panayırını andıran, CHP’lilerin deyimiyle “incik boncuk” satımı ve böylesine modern bir tesis içine küçücük derme çatma barakalar kurulması ne Bursa’ya, ne de böylesine modern yapılı bir AKKM’ye hiç yakışmıyor.

 

Bursa verileri endişe verici!

Emniyet Müdürlüğü’nce;
Dün elimize ulaştırılan rakamlar, gerçekten ürkütücü ve endişe verici.
Yetkililer, Mobese olarak adlandırılan Elektronik Denetleme Sistemi’ne (EDS) dair bu yılın verilerini göndermişler.
Örneğin;
Kameralara, hız ihlali yapan 174 bin sürücü yakalanmış ki, bu sürücülere 36.5 milyon lira da para cezası kesilmiş ki fazlasıyla dikkat çekici.
Tıpkı;
Kırmızı ışıkta geçen 62 bin sürücüye kesilen 9.5 milyon lira para cezası gibi.
Bu rakamlar basit ya da sıradan görünse de aslında durum hiç de öyle değil. Çünkü bu rakamlar, hem trafik canavarı sayısını gösteriyor, hem de trafik kurallarına ısrarla uymama yönündeki hastalığımızı da net olarak gösteriyor.

Tam saatinde kıyamete dair

Doğrusu planlansa bu kadar olmazdı herhalde!
Maya uygarlığının inancına göre dün saat 13.11’de kopacağı sanılan kıyamete dair gazetedeki odamızda, televizyonu izliyorduk ki, özellikle haber kanalları tam bu saatte İzmir/Şirince’ye bağlandı.
Ve geri sayma(!) başlamıştı ki saat tam 13.11’de AK Parti’nin bir milletvekili aradı ve üzerinde çalıştığı bir konuya dair bilgi aktardı. Yine de espriyle karışık sorduk saate dair bilinçli arayıp aramadığını.
O da esprili yanıtladı.
“Valla” dedi “benim işim olmaz bu işlerle ama  ben bunları anlatmazsam esas kıyamet o zaman kopacak.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.