Hava Durumu

CHP’de büyük kavga. Ekinci Çelik ile köprüleri attı!..

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2012 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2012 08:41

İş ayyuka çıktı ve CHP İl Başkanı Metin Çelik ile CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci arasındaki köprüler iyice atıldı.
Parti içi kadar parti dışında da net gözlendiği üzere, Metin Çelik’in il başkanı seçildiği kongreden bu yana Ekinci ile Çelik hiç yan yana gelmemişti.
Hatta;
Kongre sonrası yaşanan kurultay için Ankara’da verilen yemeğe, Ekinci katılmamış.
Bu tepkisini, Bursa İl Başkanlığı binasına gitmeyerek sürdürmüş.
Son olarak da;
Osmangazi İlçesi’nde düzenlenen Divan toplantısına Metin Çelik’in de katılacağını öğrenince bu toplantıya katılmaktan da vazgeçmişti.
Kısacası;
CHP’nin 5 milletvekilinden biri olan Kemal Ekinci, İl Başkanı olduğundan beri Metin Çelik’le ne görüşüyor, ne de parti il binasından içeri girmiyor.
Peki neydi Ekinci’yi bu kadar kızdıran durum?
Dün görüştüğümüzde net konuştu.
“Ben” dedi “Metin Çelik il başkanlığı koltuğunda oturduğu sürece o kapıdan içeri girmem”
Nedenini de açıkladı.
“Kendisi son genel seçimde istediği sırayı alamayınca, milletvekili aday listesinden çekilmiş, ardından bu kızgınlıkla partiye oy atmadığı gibi, attırmamış, parti aleyhine çalışmıştır. Bu da benim tarafımdan bilinen somut bir gerçektir”
Devam etti.
“Kendisi önce yürekli olacak. Çıkacak ve diyecek ki evet ben partime oy atmadım, partim aleyhine çalıştım ama yanlış yapmışım diyecek o kadar. Bunu desin bana yeter. Yok eğer bunlar yalan, ben böyle bir şey yapmadım derse o daha da büyük ayıp kendisi için”
Israrını da sürdürdü.
“Ben, partinin aleyhine çalışmış bir adamın yanında durmam, duramam. Benim de geçmişte kavgalarım oldu ama partimle değil, partimin yöneticileriyle oldu, Ve ben bir kampanya başlatmadım, oy vermeyin diye. O nedenle kendisi çıkacak, kendi çoluk çocuğunun önünde vicdan muhasebesi yapacak ve sonra da bu partiden özür dileyecek. Nuru pak olmadan, aklanmadan ve bu özrü dilemeden kendisini asla kabul etmem, içime sinmiyor çünkü”
Bu tepkisini;
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bildiğini söyleyen Ekinci, bu arada örgüt ziyaretlerini de sürdürüyor.
Son olarak İznik, Yenişehir, Yıldırım, Osmangazi, Karacabey, Gemlik, Mudanya örgütleriyle buluşan Ekinci, “Ben bunu basın önünde söylemek istemezdim ama sordun diye söyledim. Yine de inşallah kendisi beni mahçup eder, özür diler ve partiyi toparlar da ben yanılırım”

 

BURFAŞ yemek için hangi notu düştü

Mudanya’daki olayı;
Pehlivan tefrikası haline dönüştürmek niyetinde değiliz ancak...
AKP İlçe Teşkilatı’nın verdiği iftarda, yemek olmaması nedeniyle ilgili dün BURFAŞ Genel Müdürü Mustafa Çaltılı’nın söylediklerini de paylaşmakta yarar görü-yoruz.
Genel Müdür’ün söylediği iki not şu.
Bir...
“Biz normalde tesislerimize dışarıdan yemek dağıtımı yaptırmıyoruz, ancak burada biraz esnedik”
İki...
“Tesislerimizin yemekleri ve servisimiz çok kaliteli. Bizden sadece yer kiralayacaklarına, yemek servisini de bizim yapmamız         istenseydi, mutfağımız fazla fazla yeter, böyle bir sıkıntı da yaşanmazdı”
Üç...
“Yaşanan bu yemeksizlik olayının BURFAŞ’la veya tesislerimizle kesinlikle bir ilgisi yok”.

 

İlk akşamda bin imza topladılar!

MHP’nin Osmangazi yöneticileri dediklerini yaptılar.
Ve;
KKTC’nin kurucu merhum Cumhurbaşkanı
Rauf Denktaş’ın isminin Bursa’da bir yere verilmesine dair verdikleri önergelerinin Osmangazi Belediye Meclisi’nde hala gündeme alınmaması üzerine imza kampanyası başlattılar.
Bu amaçla da, önceki akşam iftar sorasında Merinos Parkı giriş kapılarında kurulan ve 1 ay sürecek stantlar aracılığıyla Bursalılar’dan imza toplamaya başladılar.
Milletvekili Necati Özensoy, İl Başkanı Hasan Toktaş, İlçe Başkanı Adem Dönmez, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileri ile kadın kolları üyelerinin de katıldığı ilk gecede bini aşkın imza toplandı ki, bu sayı MHP’lileri fazlasıyla memmun etti.
Kampanyalarını eylül ayına değin sürdürecek olan MHP kurmayları, bu süre sonunda 10 bin imzayı geçmeyi öngörüyorlar ki, bu imzaları da eylülde başlayacak olan belediye meclisine getirmeye hazırlanıyorlar.

 

Ülkü Ocakları iftar veriyor

Bursa’da;
Kendisine bağlı 18 ocakla, Ülkü Ocakları İl Başkanlığı görevini yürüten Fatih Günışık,     ekibiyle birlikte bu yıl da kalabalık bir iftar yemeğine hazırlık yapıyor.
Planlamaya göre;
4 Ağustos Cumartesi günü, Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecek geniş katılımlı iftar buluşmasına, Bursa’da uzun zamandır görünmeyen MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın da katılması bekleniyor.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.