Hava Durumu

CHP Bursa yönetimine şok! Listeleri Ankara yapacak

Yazının Giriş Tarihi: 15.02.2014 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2014 08:29

CHP’de;
Partinin en üst organı olan Parti Meclisi, 5 Temmuz 2013 tarihli kararında 30 Mart’taki yerel seçimler için belediye başkan adaylarının merkez yoklaması ile belirleneceğini kararlaştırmıştı.
Yani;
Adayların seçimle değil, Ankara’nın kararı ile belirleneceği vurgulanmıştı.
Aynı Parti Meclisi;
16 Ocak 2014 tarihli kararında da belediye meclis üyelikleri adaylıkları için de yetkiyi gerekli görünen yerlerde örgütlere verdi.
İşte;
Bu yönde CHP Genel Merkezi dün itibariyle belediye meclis üyeliklerinin hangi illerde Ankara tarafından belirleneceğini de netleştirdi.
Bursa’da da;
Çok tartışılacağa benzeyen bu karar, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil imzasıyla dün illere tebliğ edildi.
Karar;
Bursa’yı da yakından ilgilendiriyor.
Keza;
Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer’deki belediye meclis üyelikleri adaylıklarının belirlenme işi, ilçe başkanlıklarından alınarak genel merkeze devredildi.
Bu karar;
CHP’nin Bursa yönetimini de şoke etti.
Çünkü;
Listelerin ilçe seçim kuruluna verilme tarihi olan 18 Şubat’a az bir süre kala yetkinin Bursa’dan alınması tüm planları altüst etti.
Bu arada;
Taslak listelerin de bu akşama kadar Genel Merkez’e ulaştırılması istendi.
Bu durum;
Basit bir anlatımla Ankara’nın Bursa’ya “Aday listelerini belirlemekte zorlandığınız anlaşılıyor, bu nedenle yetkinizi elinizden alıyoruz, sıralamayı biz yapacağız” demesi anlamına geliyor.
Yanı sıra;
Bir süre önce bu söz konusu üç ilçede gerçekleştirilen temayül yoklamasının sonuçları da tartışılır hale geldi.
İkinci sıradan başlayarak çift haneli rakamlara yerleştirilecek Belediye Meclis üyeliklerinin seçimi de bu karar doğrultusunda uygulanmayacak görünüyor.
Çünkü;
Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan?Günaydın da dün partinin Bursa yönetimini arayarak teknik insanların listeye yerleştirilmesi için isim önerilmesini istedi.
Bu şok karar CHP’nin üç merkez ilçedeki planlarını tamamen değiştirmesinin yanı sıra gözleri de artık Ankara’ya çevirdi.
Bakalım, Bursa yönetimine güvenmeyerek ve inanmayarak üç büyük ilçedeki Meclis üyelerini kendisi belirleyecek olan CHP?Genel Merkezi, 18 Şubat’ta nasıl bir isim listesi açıklayacak?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.