Hava Durumu

Büyükşehir’in 6'ncı belediye başkanı bir ilke imza atacak

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2012 01:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2012 01:55

Bursa'nın Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer adı altında 3 merkez ilçesi oldu.
Nitekim; 1989 yılında yapılan ilk yerel seçimde de Bursa'nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı, DYP'nin adayı merhum Teoman Özalp oldu.
1994 yılında yapılan yerel seçimde ise Büyükşehir Belediye Başkanı ANAP'lı Erdem Saker oldu ve Saker de 3 merkez ilçenin başkanı olarak görevini sürdürdü 5 yıl süresince.

1999 yılına gelindiğinde ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini DSP'nin adayı Erdoğan Bilenser kazandı. Bilenser döneminde de Bursa Büyükşehir Belediyesi, 3 merkez ilçe olarak yönetildi.
Yıl; 2004'e gelindiğinde ise seçimin galibi AK Parti'nin adayı merhum Hikmet Şahin oldu. Şahin seçildiğinde de Bursa'nın 3 merkez ilçesi vardı.

Ancak; 2005 yılında çıkarılan 5393 sayılı bir başka yasa ile Mudanya, Gemlik, Kestel ve Gürsu da Bursa'nın merkez ilçeleri oldu ve sayı bir anda 7'ye çıkarak, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet alanları genişletildi.
Malum; 2009 yılında yapılan son yerel seçimi ise AK Parti'nin adayı Recep Altepe kazandı ve Altepe, göreve direkt olarak 7 merkez ilçenin başkanı olarak başladı.
Altepe'nin 4. görev yılında çıkarılan "Büyükşehir Yasası" ile de, mücavir alan kavramı kaldırılarak tüm il sınırları Büyükşehir statüsüne geçti.

Uygulama ise Mart 2014'te yapılacak yerel seçimde olacak.
Böylece;
Yeni dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı da, Bursa'da bir ilke imza atarak, bu yönüyle de tarihe geçecek.
Dün sabah; Burak Özgün yönetimindeki Sönmez Medya ailesinin yönetici ve yazarları olarak Sönmez Holding Yönetim Kurulu Üyesi Osman Sönmez'le birlikte Dobruca tesislerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin konuğu olduk.
Neredeyse her konudan sohbet ettik Başkan Altepe ile.
Söz konusu yasa konusunda fazlasıyla memnun ve hemfikirdi.

Kentlerin büyük olabilmesi için bu yasanın büyük faydası olacağını, hizmetin 7 merkez ilçeye değil artık 17 merkez ilçeye gideceğini detaylı olarak anlatan Altepe, Bursa'nın bu yasadan büyük avantaj göreceğini söyledi.
Ve bu konuda gayet de istekliydi.
Zaten; Bu nedenle olsa gerek, bugün taşra olarak nitelendirilen 11 ilçenin de Büyükşehir hizmetlerinden yararlanmaya başlamasıyla, bölge halkının yasayı çok daha iyi anlayacağını düşünüyor.

*********************************************************

Koç'tan Bakan Çelik'e soru!

Bursa'yı da;
Yakından tanıyan CHP genel başkan yardımcılarından Haluk Koç, dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.
Koç'un soruları rakamsal.
Önergesinde;
Sağlıktaki dönüşüm programı ile birlikte 2008’den 2012'nin aralık ayına değin Çalışma Bakanlığı'nın toplam ilaç harcamasını soran Haluk Koç,bu süre zarfında özel hastanelerden ne kadar liralık hizmet satın alındığının da açıklanmasını istedi.

******************************************************************

Danışma Kurulu Gebze'de buluşacak

Mustafa Karaman koordinatörlüğündeki TSE Bursa Bölge Müdürlüğü'nün "Danışma Kurulu 5. toplantısı" 14 Aralık Cuma günü TSE'nin Gebze kampusunda gerçekleştirilecek.
Bursa;
Vali yardımcıları Adnan Çakıroğlu ve İsmail Demirhan'ın da katılacağı buluşmada TSE Başkanı Hulusi Şentürk de hazır bulunacak. "Kurumun beyni" olarak kabul edilen Gebze'deki kampusta gerçekleşecek bu buluşma, aynı zamanda katılanlar için bir "kalite yolculuğu" şeklinde planlandı.

*****************************************************************

Son duruşma için yola çıkacaklar!

Mutlaka hatırlanacaktır;
Bundan 5 yıl önce İstanbul Ümraniye'de bir gecekonduda bulunduğu iddia edilen el bombaları ile başlamıştı her şey.
İşte o şey; zamanla "Ergenekon"a döndü ve gerçekleştirilen pek çok "dalga" operasyonlar ile çok sayıda kişi gözaltına alındı, tutuklandı.
Öyle ki, sendikacısı, askeri, işadamı, siyasetçisi, sanatçısı, gazetecisi, polisi derken rekor sayıda kişinin yargılanma süreci başladı.
İşte; o büyük dava yarın, Silivri'de görülen mahkemede muhtemelen son bulacak, karar açıklanacak.
Bu amaçla;
Bugün aralarında Bursa'nın da bulunduğu çok sayıda ilden, Silivri'ye adeta akın olacak.
Metin Çelik başkanlığındaki CHP'nin Bursa il yönetiminin yanı sıra, bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de yarın sabah otobüsler kaldırarak, bu tarihi duruşmayı izleyecek.

********************************************************************

Olması gereken anormalleştirildi

Zaman zaman;
Bursa siyasetini bir anda saran söz, yorum ve dedikoduların hızına biz bile yetişmekte zorlanıyoruz.
Dün bu yönde yine iyi denebilecek bir örnek vardı.
Konu;
Büyükşehir Belediyesi'nin, Demirtaş OSB'de yaptıracağı itfaiye binasının temel atma törenine dairdi. Temel, çok sayıda siyasetçi, işadamı ve belediye başkanı tarafından atıldı.
Ne ilginç ki;
Töreni ikinci plana iten yorumlar, temel atma butonuna Başkan Recep Altepe ile AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'ın birlikte basmalarıydı.
Aslında gayet olağan bir durum bu.
Ancak; olması gereken bu durum, en ufak nemli bir havadan grip olmaya müsait olan iktidarın siyasi kulislerinde, geçmişteki bir iki tören anımsatılarak bir Altepe ile Yalçın arasında "yakınlaşma" olarak yorumlandı ki, hayli ilginç telefon trafiklerine yol açtı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.