Hava Durumu

Büyük seçime 1 kala Bursa’da son durum?

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2014 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2014 08:15

Belki de; Türkiye’nin siyasi ve idari yol haritasında önemli değişiklikler yaratacak olan 30 Mart yerel seçimlerinin propagandasında bugün son gün.
Gerek;
Parti yönetimleri, gerekse belediye başkan adayları, hayli yoğun geçen tanıtım ve seçim propaganda döneminin son kozlarını bugün oynayacaklar ve seçmenlerine son kez seslenip, son cümlelerini aktaracaklar.
Öyle ki;
Bu yasak öncesinde son dakikalar bile kullanılacak ve bu gece yarısına değin, partililer ile adayları sokaklarda olacaklar.
Yarın da;
Tüm bu söylemlerin karşılığı, seçim sandıklarından çıkacak.
Defalarca paylaştık.
Bu seçim geçmişteki hiçbir yerel seçime benzemiyor.
Devlet sırlarının bile ifşa edildiği bir dönemden geçiyoruz ki, yerel seçim öncesindeki bu genel durum içinde seçmenin sandıkta nasıl bir davranış sergileyeceği iyice merak konusu oldu.
Hele hele;
Başta AK Parti, CHP ve MHP olmak üzere Bursa’da Büyükşehir dahil olmak üzere, 17 ilçedeki tüm adaylar ciddi bir seçim inancı içinde ki, yarın geceyi adeta iple çekiyorlar.
Yanı sıra;
Yarın gece, Bursa’nın 2014-2019 döneminin belediye başkanlarının belirlenmesiyle birlikte bir önemli soru işareti daha yanıt bulmuş olacak.
O da;
17 Aralık sonrasında gelişen ve zaman zaman anormal boyuta ulaşan yerel seçim gündemi dışındaki gündeme dair Bursalılar’ın ne düşündüğü?
Bakalım;
Bursalılar’ın yarın gece artık açığa çıkacak olan bu fikirleri ne olacak?

ARAÇ KONVOYUYLA GÖVDE GÖSTERİSİ

Dün;
Seçime 2 kala Orhangazi’de adeta gövde gösterisi yaptı, Demokrat Parti’nin belediye başkan adayı ve mevcut belediye başkanı İsmail Tartar.
İlçede;
Bugün yapacağı son miting öncesinde dün de şehir merkezinden başlayıp beldeler ve köylerde büyük bir araç konvoyu yapan Tartar da ilçe halkına yönelik son mesajlarını veriyor.
Görünen o ki;
Bu araç konvoyu ilçede hayli ses getirmiş çünkü arkadaşlarımızın Orhangazi’den aktardığına göre, konvoya tam 407 araç katılmış.

İLGİNÇ VAATLERE BİR YENİSİ DAHA

Seçime;
Ramak kala, belediye başkan adaylarının ilginç vaatleri de sürüyor.
Daha önce;
Büyükşehir Belediye başkanı seçilirse makam aracını kullanmayacağını açıklayan MHP adayı Kadir Koçdemir’in ardından, CHP’nin Büyükşehir adayı Necati Şahin de seçildiği takdirde makam koltuğunu kaldıracağını vaat etmişti.
Yanı sıra;
AK Parti’nin Yıldırım adayı İsmail Hakkı Edebali de seçildiği takdirde, makam odası kapısını sökeceğini açıklamıştı ki, bir yeni vaat de CHP’nin Yıldırım adayı Ramazan Altunöz’den geldi ve Altunöz de, seçildiği takdirde Özel Kalem’ini kaldıracağını, vatandaşın direkt olarak makam odasına gireceğini açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.