Hava Durumu

Bütünşehir olmaya gün sayan Bursa yeni döneme hazırlanıyor

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2014 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2014 08:00

TÜİK’in;
Verilerine göre Bursa’nın nüfusu yüzde 3.6 oranında arttı ve 2 milyon 740 bine yükseldi.
Bu rakamlar;
30 Mart’ta yapılacak yerel seçimde oy kullanacak seçmen sayısını da etkiledi doğal olarak.
Özellikle de Büyükşehir kanadını.
Nitekim;
17 ilçe genelinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy kullanacak seçmen sayısı da 1 milyon 950 bine ulaştı.
Malum;
30 Mart tarihinin bir başka özelliği de, 17 ilçenin tamamının Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına girecek olması.
Bu uygulamanın adı da Bütünşehir.
Bursa’da da;
Yasa gereğince ilk kez uygulanacak sistem gereğince 7 merkez ilçeye 10 taşra ilçesi de eklenecek ve artık Bursa ilinin tamamına, 30 Mart’tan itibaren Büyükşehir Belediyesi hizmet götürecek.
Keza;
Bursa’daki belde belediyelerinin de 30 Mart’ta kapanacak olması nedeniyle, ilçe belediyelerinin bütçe yeter- sizliğinden kaynaklanan büyük projeleri artık Büyükşehir Belediyesi üstlenecek.
Böylece;
Hem 17 ilçede 30 Mart’tan itibaren yeni bir dönem başlayacak, hem de yılların belediyecilik anlayışı ve hizmeti tamamen değişecek.
Bu yönde;
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile dün helikopterle bir Bursa turu yaparak, merkezin yanı sıra Büyükşehir statüsüne girecek 10 ilçeyi havadan gezdik.
Altepe;
Yasa öncesinde bile, mücavir alan dışındaki bu ilçelere fiilen hizmet vermeye başladıkları için 30 Mart sonrasına hazırlıklı olduklarını anlatan Altepe, 7 ilçenin yanı sıra artık 10 ilçeye de hizmet verecekleri için heyecanlıydı.
“Osmangazi’de ne varsa Orhaneli’de de olacak, Mudanya’da ne varsa Karacabey’de de o olacak” diyen Altepe, Büyükşehir statüsüne girmeye hazırlanan ilçelerin de, ekonomik ve sosyal açıdan kalkınmasına yönelik projeleri hayata geçirmek için sabırsızlanıyordu.
Yanı sıra;
Turumuz sırasında Altepe’nin dikkat çektiği bir başka nokta da, İl Özel İdaresi’nin de artık kalkacak olması nedeniyle, tüm Bursa’ya hizmetin tek elden verilecek olmasıydı ki, sözlerini “Yılların hizmet açlığını gidermemize sadece 50 küsur gün kaldı” diyerek tamamladı.

ERTELENEN SEÇİM BULUŞMASI BUGÜN

Daha önce planlanan ancak partinin adaylarının açıklanması nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen Cemalettin Torun ve Metin Çelik buluşması bugün yapılacak. AK Parti İl Başkanlığı’nda gerçekleşecek ziyarette CHP İl Başkanı Çelik’in yanında Büyükşehir adayı Necati Şahin de bulunacak.

YENİ PARTİSİNİN BAYRAĞI ALTINA GİRDİ

Partisi;
AK Parti tarafından Gemlik belediye başkan adayı gösterilmeyince kızan ve Demokrat Parti ile prensipte anlaşan Mehmet Turgut dün resmen DP’li oldu.
Yeni partisinin ilçe başkanlığına giderek DP bayrağı altında fotoğraf veren Turgut, “kaldığımız yerden devam edeceğiz” diye- rek, hem AK Parti adayı Refik Yılmaz’a gözdağı verdi hem de DP kurmaylarıyla seçim propaganda çalışmalarını da planlamaya başladı.

MHP’Lİ VEKİL ÖZENSOY'UN ADAY OLMASININ GEREKÇESİ

 Muhtemelen;
MHP’de kimse tahmin edemezdi, Osmangazi’de yaşanan değişikliği.
Hele hele;
Mevcut belediye başkan adayı avukat Zafer Karakılıç’ın parti içi anlaşmazlıktan dolayı geri çekilip, yerine Milletvekili Necati Özensoy’un aday göste- rilmesi daha da şaşırtıcı oldu.
Ne var ki;
Olayın bir de iddia boyutu var.
Yeni seçim iddiası.
Özensoy şimdi daha iddialı bir aday oldu.
Doğma büyüme Hüdavendigar mahalleli olan ve MHP’de milletvekilliği öncesinde İl Başkanlığı görevinde de bulunan Özensoy’la dün gece görüştük.
Ankara’dan Bursa’ya doğru Genel Sekreter İsmet Büyükataman’la birlikte geliyordu.
Adaylığıyla ilgili iki şey söyledi.
Birincisi;
Osmangazi İlçe Başkanı Adem Dönmez ve İl Başkanı Hasan Toktaş’ın önerisi sonucu adaylık teklifini kabul ettiğini ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den aldığı onay sonucunda da resmen aday olduğunu anlattı.
İkincisi de;
“Ülkenin gidişatı gibi Osmangazi’de de yerel yönetimden hiç memnun olmayan bir vatandaş olarak o gün bugün dedim” diyerek, iktidara karşı yeni bir alternatif olduğunu gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.