Hava Durumu

BURULAŞ’tan kara, deniz ve hava ulaşımı sonrası yeni alternatif

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2013 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2013 08:24

Kısa adı;
BURULAŞ olan Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği AŞ. Bursa’da özellikle son dönemde adından en çok söz ettiren kurumlar arasında.
Öyle ki;
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın geleneksel olarak her yıl açıkladığı “Bursa’nın en büyük firmaları” araştırmasında ciro ve kârlılık oranlarıyla da giderek büyüyen ve dikkat çeken, yüzde 100 belediye hisseli bir şirket.
BURULAŞ;
Şehir içinde verdiği raylı ve lastik tekerlekli toplu taşım hizmetinin yanı sıra, bir büyük hamle daha yaptı ve İDO’ya alternatif olarak bünryesinde, BUDO’yu Bursa Deniz Otobüsleri’ni kurdu ki, Mudanya-Kabataş arasında çalışan deniz otobüsleri, ilk günden yoğun bir müşteri kitlesiyle karşılaştı.
Keza;
BURULAŞ, son olarak da Gemlik-Haliç arasında çalışacak deniz uçağı yolculuğu için yine bünyesinde bir organizasyon yürüttü ki, 19 kişilik uçaklardaki bu uçuşların da kısa bir sürede başlaması bekleniyor.
Klasik;
Belediye şirketinin dışında bir görünüm vermeye başlayan BURULAŞ, şimdi de Genel Müdür Levent Fidansoy ve ekibinin koordinasyonunda bir başka hizmete de el attı.
Bu yönde;
Bir süredir yürütülen fizibilite çalışmaları tamamlandı, gerekli onaylar ilgili bakanlık ve genel müdürlüklerden alındı ve BURULAŞ bünyesinde şimdi de “BURULAŞ Turizm Travel” kuruldu.
Adından da anlaşılacağı üzere turizm seyahat departmanı kuran BURULAŞ, ilk ofisini de Şehreküstü Metro İstasyonu’nda açtı.
Terminal’de de ikinci ofisin düzenlemesini yapan BURULAŞ yöneticileri, başta THY olmak üzere çeşitli havayolu firmaları ile de bilet satım anlaşması yaptı ve acentelik aldı.
Bursalılar’a;
Yurtiçi ve yurtdışı tatil olanaklarından, hac ve umre organizasyonlarına, uçak bileti teminine değin geniş bir yelpazede hizmet vermeye başlayacak olan “BURULAŞ Turizm Travel”, bu adımıyla, Büyükşehir Belediyeleri arasında da öncü oldu.
Görüştüğümüzde;
Kurdukları turizm seyahat departmanının, kısa bir zamanda Bursa’da sayılı turizm seyahat firmaları arasında olacağını anlatan ve belediye şirketi oldukları için en büyük sermayelerinin “güven” olduğunu söyleyen BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, bir yeni hizmete daha öncülük yaptığı için oldukça heyecanlı ve mutluydu.

Türk’le Öcalan’dan yeni anayasaya!

Teröristbaşı Öcalan’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilme sürecinde önemli rol oynayan Milli Savunma ve Adalet eski bakanlarından DSP’li Hikmet Sami Türk bu akşam AS TV’de “Politika Kulvarı”nda konuğumuz olacak. Yeni anayasaya yönelik endişelerini de aktaracak olan Türk’le olan söyleşimiz saat 20.30’da başlayacak.

Hükümete süt uyarısı yaptı

Hükümetin;
İlköğretim öğrencilerine yönelik ücretsiz süt projesi, yaşanan zehirlenme olaylarının ardından uzunca bir süredir askıya alınmıştı ki, uygulama yeniden başladı.
Bu yönde;
Bursa Milletvekili ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Milli Eğitim’in yeni bakanı Nabi Avcı’ya yönelik uyarı amaçlı bir soru önergesi verdi.
Önergesinde;
Benzer zehirlenmelerin yaşanmaması için ne gibi önlemler alındığını soran Büyükataman, bir de dağıtılan sütlerde TSE damgasının bulunup bulunmadığını öğrenmek istedi.

Bursa buluşması örnek gösterildi

Hatırlanacaktır;
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, iş alemiyle buluşmaları ilk olarak kısa bir süre önce Bursa’dan başlamıştı.
Bu proje oldukça beğeni kazanmış olacak ki, genel başkan yardımcılarından Erdoğan Toprak’ın koordinesinde yürütülen uygulama için dün de CHP Genel Merkezi’nde 20 ilden CHP kurmaylarının katılımıyla detaylandırıldı.
Bursa’dan da Denizhan Sezgin’in katıldığı buluşmada, örnek olduğu için ilk sunum Sezgin’e yaptırılırken, genel değerlendirmeyi de Bursa Milletvekili Sena Kaleli yaptı.

Osmangazi’ye 6. yardımcı

Alınan başkanlık kararı uyarınca Osmangazi Belediyesi’nde bir başkan yardımcılığı daha hayata geçirildi.
Buna göre;
Daha önce başkan danışmanı olarak görev yapan İsmail Selimoğlu, yeni başkan yardımcısı olarak görevlendirildi. Böylece Hasan Hüseyin Erdönmez, Ayhan Sezer, Kenan Akan, Mehmet Çoban ve Halil Döner’in ardından Selimoğlu’nun de görevlendirilmesiyle Osmangazi Belediyesi’nde başkan yardımcısı sayısı 6’ya yükseldi.

AK Partili vekile BBP ne önerdi?

AK Parti’nin;
Bursa milletvekillerinden Önder Matlı’nın, partisinin “ilçe danışma meclisi”nde CHP’li Nilüfer’i, yerel seçimde bu kez “fethedeceklerine” yönelik ilginç çıkışını ve Özgür Şahin başkanlığındaki CHP ilçe yönetiminin de bu yöndeki tepkisini dün paylaşmıştık.
CHP’lilerin tepkisine dün de BBP Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın katıldı.
Aradığında;
Matlı’nın sözlerini “talihsizlik” olarak niteleyen Aydın, “Kendisinin, birilerine yaranmak için bu tür nahoş hareketlerin içine girmesine ihtiyacı olmadığını düşünüyorum” dedi.
Ardından da;
Matlı’ya, Edirne’den Kars’a değin her yerin Türk toprağı olduğunu hatırlatarak bir de şu öneride bulundu:
“Ne Nilüfer Bizans’tır, ne de AKP Fatih’tir. Nilüfer’i Bizans gören zihniyet, önce Fatih’in emaneti olan Ayasofya’yı ibadete açsın”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.