Hava Durumu

Bursalıyı aylardır çıldırtan hatalar zincirindeki 7 neden?

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2013 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2013 08:20

Vatandaş çile çekmekten,
Bizler aktarmaktan,
Karayolları Bölge Müdürlüğü yöneticileri de görmezden gelmekten ısrarla vazgeçmiyorlar.
Bursa-Mudanya Yolu’nda aylardır bitirilemeyen asfalt yenileme çalışmaları öyle görünüyor ki, Bursalıları patlama noktasına getirdi.
Salı akşamı telefonlarımız adeta susmadı desek yeridir.
Normal şartlarda 15-20 dakikalık bir güzergah olan Bursa-Mudanya arasını 2 saati aşkın sürede almaya başlayan Bursalılar, deyim yerindeyse artık çıldırma noktasına geldiler.
Öyle ki;
Salı akşamı, tıkanık trafikte mahsur kalan araçlardan biri de BURULAŞ’a ait sarı otobüstü ki, otobüs Mudanya’ya dakikalar sonrasında vardığı için onlarca Bursalı deniz otobüsünü kaçırdı.
Bu arada;
İşine veya evine saatler sonra gidenlerde de tahammül sınırı aşıldı.
Üstelik günlerdir harcanan akaryakıt da cabası.
Peki;
Geçen yıldan bu yana süren ve bir türlü bitirilemeyen asfaltlama çalışmalarında, Bursalıları çıldırtma noktasına gelen uygulamadaki hatalar zinciri ne?
İlki;
Mudanya Yolu’nu aylarca kapayıp, sonra da yanlış ve hatalı asfalt döken taşeron firmanın, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nce denetlenmemesi ve yanlış dökülen asfaltın işlem sırasında görülmemesi.
İkincisi;
İlk işlemde Bursalılara aylarca çektirilen eziyete rağmen, taşeron firmaya apar topar yaptırılan ikinci asfaltlama işleminde de benzer uygulamanın yaptırılması ve işlerin hızlandırılmaması.
Üçüncüsü;
İlk uygulamadan ders alınmadan hatalı ikinci çalışmanın da sadace mesai saatlerinde yapılması, günün üçte ikilik kısmının heba edilmesi.
Dördüncüsü;
Hatalı asfalt döken taşeron firmanın el çektirilmeden, aynı imkan ve koşullarla ikincisini yapmasına karayolları tarafından izin verilmesi.
Beşincisi;
Bu taşeron firmaya, Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür idaresince hiçbir cezai işlem uygulanmaması, hakkında işlem de başlatılmaması/başlatılamaması.
Altıncısı;
Başta, Karayolları’ndan sorumlu Vali Yardımcısı Ziya Güler olmlak üzere Bursa Valiliği’nin de, şehrin göbeğinde aylardır yaşanan bu krize sessiz kalışı, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’ne yaptırım uygulamaması.
Sonuncusu da;
Bursa ve Bursalı ile dertlendiğini ifade eden iktidar partisi Bursa milletvekillerinin de yaşanan bu çileye sessiz kalmalarının yarattığı şaşkınlık.

Adaylık başvurusu tartışma yarattı!

CHP’nin;
Kalesi sayılan Nilüfer’in yeni dönem belediye meclis üyeliği aday adaylığı için CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’na tam 65 müracaat olduğunu aktarmış ve dün de listeyi sizlerle paylaşmıştık.
Dikkatli okurlarımız aradı.
Ve iki not ilettiler.
İlki;
Aday adaylarından Sabiha Tosun’a ait bir bilgi.
Tosun’un, Başkan Mustafa Bozbey’in yakın akrabası (baldızı) olduğunu aktaranlar, eski Genç Partili Tosun’un, belediye meclisinde bulunma ihtimalinin dahi etik olmadığı düşüncesindeler.
Bu nedenle de, asıl aday listelerinde gözlerin Sabiha Tosun’da da olacağını söylüyorlar.
Bu arada;
İkinci not da, CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’na 2009 seçimi öncesinde yapılan başvuru sayısının 77 olduğuna dairdi ki, bu seçimde yüksek oranda bir başvuru olmadığı bilgisiydi.

Konsept proje ortaya çıkıyor

 Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve kurmayları, yakında Bursa’nın önemli noktalarından biri olacak olan projenin sonuna geldiler.
Altıparmak Caddesi ve Stadyum Caddesi ile Çekirge Caddesi’nin kesişimi olan meydanda bir süredir BTSO’nun da katkısıyla gerçekleştirilen düzenlemeye dair Başkan Altepe bugün bir sunum gerçekleştirecek.
Yeni stadın tamamlanmasıyla yıkılacak olan Atatürk Stadı ve yeniden düzenlenecek olan stat çevresinin konsept projesine dair sunum, böylece Bursa kamuoyu ile paylaşılmış olacak.

Osmangazi’de gündem komşu!

Biraz garip gibi gelse de...
Dün;
Osmangazi Belediye Meclisi’nde gündem maddelerinden biri de Yunanistan’a ilişkindi.
Başkan Mustafa Dündar’ın Yunanistan’a sokulmamasına yönelik olarak meclis’ten toplu bir kınama çıktı.
CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli ile MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın’ın da tam destek verdiği kınamaya yönelik atılan adımda, bir AB ülkesinin 21. yüzyılda koyduğu bu yasağın, insanlık suçu olduğuna vurgu yapıldı.

“Devrik”in ölümü üzdü

Sadece;
Nilüfer’in değil Bursalı muhtarların da gülen yüzü, neşeli insanıydı Demirci Mahallesi eski muhtarı Mustafa Güleç.
Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bir süredir UU Tıp Fükültesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Sevenleri, sağlık haberini beklerken dün ise onun vefat ettiği haberi geldi. Son yolculuğuna uğurlanan ve camiasında “Devrik” olarak tanınan Güleç’e Allah’tan rahmet, sevenlerine de başsağlığı diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.