Hava Durumu

Bursalı CHP’lilerin de beklediği yeni A Takımında dikkat çekenler?

Yazının Giriş Tarihi: 31.07.2012 11:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.07.2012 11:18

Nitekim dün bu takım açıklandı.
Ve CHP’yi yerel seçime taşıyacak Merkez Yönetim Kurulu kadro belirlendi.
Bu yeni A Takımı’na yönelik şu tespitlerimiz var.
Bir...
17 kişilik MYK’da çok çok önemli değişiklikler yok.
17 olan MYK üyeliği sayısı 18’e çıkartılmış.
Eski kadrodan 11 isim yerini aynen korumuş, yerine 7 isim alınmış.
İki...
Partinin ikinci adamlığı olarak lanse edilen Örgütler Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı Nihat Matkap’tan alınarak Adnan Keskin’e verilmiş ki, bu durum bugün itibariyle tüm örgütlerin yeni döneme, geçmişi unutarak başladığı anlamı da taşıyor.
Üç...
Seçim ve Hukuk İşleri eski “ikinci adam” Matkap’a verilerek, seçim döneminde Matkap’ın yine de ağırlığı olabileceği görülüyor.
Dört...
Daha önce Bihlun Tamaylıgil’in üstlendiği ancak hitabetinde çok da başarılı bir görünüm veremediği parti sözcülüğü, çok deneyimli bir isim olan Haluk Koç’a geçmiş ki, bu durum, CHP politikalarının dışarıya yansımasına hayli katkı yapacağa benziyor.
Beş...
MYK’dan istifa eden Gürsel Tekin’in yeniden MYK’ya alınarak ve de tanıtım ve medya başkanlığı görevi verilmesi, özellikle İstanbul medyası aracılığıyla, CHP’nin basınla daha iyi ilişkiler içine gireceğinin bir işareti.
Altı...
Kurultayda, girmek için çoğu kişinin can attığı 60 kişilik Parti Meclisi’ne Bursa’dan biraz da sürpriz bir şekilde giren tek kişi olan milletvekili Sena Kaleli, CHP’nin yeni dönem A Takımı’nda da yer almadı.
Ve yedi...
Yeni Merkez Yönetim Kurulu’na genel anlamda bakıldığında, köklü ve şaşırtan bir değişiklik gözlenmediği için, Kılıçdaroğlu’nun kurultay sonrası yeni stratejilerinde de radikal bir değişiklik olmayacağı anlaşılıyor.

 

İşadamları bugün iftar çadırında

Sadece Bursa’nın değil, Türkiye’nin de en büyük sivil toplum kuruluşmlarından olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, bugün bir geleneği daha uygulayacak.
Bugün;
BTSO’nun önce aylık olağan meclis toplantısı gerçekleştirilecek.
Ardından da, Celal Sönmez başkanlığındaki BTSO yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri, her yıl olduğu gibi, Büyükşehir Belediyesi’nce Fevzi Çakmak Katlı Otoparkı’nda verilen iftar yemeğinde Bursalılar’la birlikte oruç açacaklar.

 

Bu ilginç kongre köprüleri de attı

 Herhalde;
Bursa’da bugüne değin böyle bir parti kongresi görülmemiş, duyulmamıştı.
Taa ki, Saadet Partisi’nin pazar günü yapılan kongresine kadar.
Halka açık olduğunun belirtildiği duyurular yapılmasına rağmen partililerin bile alınmadığı il başkanlığındaki kongre, tam anlamıyla “oldu-bitti”ye getirildi.
Liste çıkarmak isteyen grubun bile salona sokulmadığı, kapısında çevik kuvvet polislerinin beklediği kongre, Selim Sait Terzioğlu’nun yeniden il başkanı seçilmesiyle son buldu.
Bazı partililerin;
“Yangından mal kaçırırcasına yapılan bir kongre” olarak niteledikleri kongrede yeni yönetimin yanı sıra Ankara delegeleri de belli oldu.
Muhalifler, bu durumu “partiden Erbakan izlerini silme operasyonu” olarak yorumlarken, SP tabanında aylardır süren gerginlik, bu kongreyle tavan yapmışa beniyor.

 

Vekil torpiline tepki BBP’den!

Görüntüler, tartışma konusuydu ki...
AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğluna, tartıştığı polisleri teşhis ettiren İlçe Emniyet Müdürü, terfi ettirilip İl Emniyet Müdür Yardımcısı yapıldı.
Başta sosyal medyada olmak üzere pek çok tepki alan bu gelişmeye ise Bursa’dan tek tepki Büyük Birlik Partisi’nden geldi.
Aradığında;
Olayı “rezalet” olarak niteleyen ve uzaklaştırılan polisin derhal göreve iade edilmesi gerektiğini savunan İl Başkanı Ömer Ünsal, bir de şu notu düştü;
“Eğer ki, Genel Merkezlerince bu AKP vekilinin istifası istenmezse, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin isminden öteye gidemediği kamuoyunca tescil olacaktır”

 

AKP’nin iftar krizi için CHP-MMP yorumu

AKP Mudanya ilçe yönetiminin, hafta sonunda, 300’e yakın konuk çağırıp, sonra da iftar öncesinde yemeksiz bıraktığı gecenin yankıları halen sürüyor.
Bursa’da bir ilk olan parti içi bu organizasyon bozukluğu, ilçeden il yönetimine kadar pek çok kişiyi rahatsız etmiş.
Öyle ki, sıkıntılı gecenin hemen ertesi günü verilen iftar yemeği bile, bu yaşanılanı unutturmamış.
Bu nedenle dün itibariyle gördüğümüz şuydu.
İl ve ilçe yönetimi arasında geçmişte fikri ayrılıklar yaşanmış olsa da, bu “iftar krizi”ni bir an önce kapatmak ve unutturmak için de ellerinden geleni yapıyorlardı.
Yine;
AKP’nin, yemek yokluğundan verilemeyen iftar yemeğinden hareketle...
Bazı CHP ve MHP yöneticilerinin arayıp, “Böyle bir şey bizim başımıza gelseydi, neler olabileceğini düşünebiliyor musunuz” tarzındaki yaklaşımları da hayli dikkat çekici ve anlamlıydı.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.