Hava Durumu

Bursa’daki 19 kuruluştan ültimatom gibi deklarasyon

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2012 00:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2012 00:46

Siyasi partiler, dernekler, vakıflar ve düşünce kulüplerinin de bulunduğu çok sayıda kurum ve kuruluş, yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle içeriği hayli sert olan ortak bir açıklama yaptılar.
Açıklamalarında;
“Atamızın en büyük eseri tahrip edilmektedir” diyen Bursa’daki “Vatan ve Cumhuriyet Birlikteliği” üyeleri günümüz Türkiyesi’nden çeşitli uygulamaların örneklerini vererek, iktidar partisinin icraatlarını da sağlıktan, yargıya varıncaya değin eleştirdiler.
Yine;
“Türk Ulusu’nun varoluşunun sembolü, ulusal bayramlarımızın, kutlama törenleri kısıtlanmakta veya bahanelerle iptal edilmektedir” diyen platform üyeleri, Bursalılar’a “Vatan ve Cumhuriyet Birlikteliği” çağrısı yaptılar.
Bu amaçla da;
“Cumhuriyet ve memleket sevdalıları”, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı topluca kutlamak için 29 Ekim günü saat 14.00’te Heykel’de Kent Müzesi önünde toplanmaya ve ardından gerçekleştirilecek yürüyüşe çağırıldı.
Bu metin altına;
Atatürkçü Düşünce Derneği, Bal-Göç, Alevi Dernekleri Federasyonu, CHP İl Başkanlığı, CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı, CHP Kadınlar Kolu, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, DP İl Başkanlığı, DSP İl Başkanlığı, Eğitim-İş Şube Başkanlığı, HEPAR Osmangazi İlçe Başkanlığı, İP İl Başkanlığı, Memleket Sevdalıları Derneği, Milli Anayasa Forumu, TGB İl Sekterliği, Kuvayı Milliye Derneği, Ulusal Kanal Temsilciliği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ile 68’liler Birliği Vakfı yöneticileri de imza koydular.
Göründüğü kadarıyla;
Ültimatom şeklindeki bu açıklama biraz da, değiştirilen ve hayli tepki toplayan “Atatürk Anıtı’na çelenk sunma yönetmeliği” nedeniyle yapıldı.
Bilindiği üzere bu yönetmeliğe göre başta siyasi partiler olmak üzere, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları Atatürk anıtlarına artık çelenk sunamıyor, saygı duruşunda bulunamıyor.

 

Bursa yine bir işgale uğrayacak mı?

Bayram denilince;
Akıllara nedense(!) işportacılar da geliyor.
Uzun tatil fırsatını fırsat bilen ve Bursa’dakiler yetmediği gibi Bursa dışından gelen işportacıların da hücumuyla adeta işgal edilen ve parsellenen Bursa’nın ana arterlerdeki kaldırımlarını bakalım bu bayram nasıl bir tablo bekliyor?
Gerçi;
Bu tip bayram öncelerinde ilgili belediyeler “tüm tedbirleri aldıklarını” ifade ediyorlar her seferinde ancak sonuç değişmiyor.
Ve, zabıtanın olmadığı yerde, “Avrupa Şehri ödüllü Bursa”nın kaldırımları, adeta kasaba panayırlarına dönüyor!

 

Valilik de Cumhuriyet yürüyüşü düzenledi

Bu yıl;
89. yıldönümünü kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın, her yıl olduğu gibi yine onbinlerce kişinin katılımıyla Nilüfer Belediyesi’nin organizasyonuyla FSM Bulvarı’nda kutlanacağını, gece yapılacak bu yürüyüş sonrasında da Volkan Konak konseri olacağını paylaşmıştık.
Dün ise Valilik’ten bir duyuru geldi.
Kutlamalar çerçevesinde 29 Ekim günü saat 12.40’ta Heykel’deki Atatürk Anıtı önünden baylayıp Zafer Plaza önünde son bulacak bir yürüyüş düzenlendiğinin belirtildiği duyuruda, 31 Ekim Çarşamba günü de saat 20.00’de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Mustafa Kemal temalı” Erol Evgin konseri düzenleneceği aktarıldı.

 

Yasayı beklemeden sınırları genişletti

Henüz ilgili yasa çıkmadı.
Bu nedenle de;
Bursa’nın halen 7 merkez, 10 da taşra ilçesi var.
Dolayısıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanı henüz bu 7 merkez ilçe.
Malum;
İlgili yasa çıktığında ise 2013’teki yerel seçimden itibaren, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanı 17 ilçe birden olacak.
Ne var ki;
Bu durum dün fiilen başladı!
Çünkü, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Orhangazi’ye bağlı Yenisölöz beldesindeki hizmet binası tamamlandı ve dün de Başkan Recep Altepe’nin katıldığı törenle resmen hizmete girdi.
Böylece, Yenisölöz Belediye Başkanı Güngör Özhan, Büyükşehir’den bu anlamda ilk hizmet alan belediye başkanı olurken, Recep Altepe de, sınırlarının dışında hizmet vermeye başlamış oldu.

 

3500 Nilüferliye özel kartpostal!

Şu bir gerçek.
Günümüzde kartpostal kullanımı, yok denecek kadar azaldı.
Bu hizmetin yerini ise cep telefonlarından gönderilen mesajlar aldı.
Ne var ki;
Toplu gönderilen yani isme özel gönderilmeyen bu toplu cep mesajları da , samimiyeti, sıcaklığı aldı götürdü.
İşte bu yoldan hareketle CHP’nin Nilüferli gençleri “Nilüferli CHP’liler postanız var” adı altında bir kampanya başlattı.
Gönüllü gençlerden oluşan bir grup, şu ana değin 3500 parti üyesine elleriyle bayram kartı yazarak postaya verdi. İlçe Başkanı Özgür Şahin ile Gençlik Kolu Başkanı Tuğçe Ayduğan nezaretinde gerçekleşirtilen çalışma, kartpostal kültürünü canlandırmak ve yaşatmak amacıyla yapıldı ki, doğrusu hoş bir çalışma olmuş.

 

Bal-Göç’te bayram kutlaması 2. gün

Bursa’nın en büyük ve en güçlü göçmen kuruluşu olan Bal-Göç de bayramlaşma hazırlıklarını tamamladı. Planlamaya göre, Doç. Dr. Yüksel Özkan başkanlığındaki Bal-Göç’ün Duaçınarı’ndaki genel merkez binasında gerçekleştirilecek bayramlaşma töreni, bayramın 2. günü olan cuma günü saat 14.30’da yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.