Hava Durumu

Bursa’da iktidar içinde adeta “Bilal Macit krizi” yaşanıyor

Yazının Giriş Tarihi: 03.03.2012 11:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.03.2012 11:29
Bilal Macit;
AKP'nin İstanbul milletvekili olmasının yanı sıra, aynı zamanda Türkiye'nin de bugüne değin görmüş olduğu en genç milletvekili.
Macit, 28 yaşında.
Haliyle;
Özellikle partisinin gençlik kolları tarafından adeta kapışılıyor.
Şimdi de Bursa'da bir "Bilal Macit krizi" yaşanıyor.
Kriz aslında;
Halen Yıldırım Belediyesi'nde çalışan ve bir ara AKP'nin İl Gençlik Kolu Başkanlığı'na aday olmayı düşünen Yasin Susam'ın, Bilal Macit'i konferans için Bursa'ya davet etmesiyle başladı.
Kendi kurduğu;
Ve "Bursa Genç Gönüllüler Topluluğu" adını verdiği dernek üzerinden siyaset yapan ve siyasi demeçler veren Başkan Özgen Keskin'in çalışanlarından Yasin Susam, milletvekili Bilal Macit'in danışmanı aracılığıyla da konferans için teyitleşmişti.
Nitekim;
Planlamaya göre bu konferans yarın Yıldırım Belediyesi'nin Barış Manço Kültür Merkezi'nde, halka açık olarak saat 14.00'te yapılacaktı.
Ne var ki bu söz kesimine gizli bir elin dokunduğu anlaşıldı.
Çünkü;
Milletvekili Bilal Macit'in vereceği konferans, "Bursa Genç Gönüllüler Topluluğu"ndan son dakika operasyonuyla alınmış ve AKP'nin Bursa İl Gençlik Kolları'na verilmiş.
Dolayısıyla;
Bilal Macit yarın Bursa'ya gelecek, konferans da verecek ama bu konferans, İl Gençlik Kolları'nın Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenleyeceği etkinlikte yapılacak.
Nitekim bu duyuru Gençlik Kolları'nın internet sitesinden de yapılıyor.
Belli ki;
Bilal Macit'e yön değiştirmesi ve dernek yerine partisinin organizasyonunda konuşma yapması söylenmiş.
Haliyle;
Derneğin, AKP'li başkanı Yasin Susam dün feryat ediyordu açıklamalarında.
Yapılanı bir "terbiyesizlik" olarak     gören ve "bunu unutmayacaklarını" açıklayıp tehditvari bir tutum takınan Susam, şimdi parti kongresinde hem rakibi olan İl Gençlik Kolu Başkanı Ahmet Kılıç'tan, hem de kendilerine "bu haksızlığı" yapanlardan (kimlerse) özür beklediğini duyuruyor.
Görünen o ki;
AKP'li gençler içinde hem gerginlik hem de kriz yaratan Bilal Macit konferansı teşkilat içinde yankı yaratacak.

Başbakan Erdoğan üç etkinlik için geliyor
 Programın adı dün itibariyle konuldu.
Buna göre;
AKP'nin tarihi bir türlü netleştirilemeyen il kongresi, Başbakan Tayyip Erdoğan'a göre dizayn edildi ve kongrenin 22 Nisan Pazar günü yapılması kararlaştırıldı.
Tabii o gün bir taşla pek çok kuş da vurulacak.
Başbakan Erdoğan önce saat 15.00'te Atatürk Spor Salonu'nda şölen havasında yapılması planlanan partisinin il kongresine katılacak ardından da, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde 22 ülkenin turizm bakanının katılımıyla düzenlenecek "Türk-Arap Turizm Buluşması"nda konuşacak.
Program uyarınca;
Erdoğan daha sonra da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nca (BTSO) Yeniceabat'ta yaptırılan Mesleki Eğitim Kampusu ile Diyanet Vakfı BTSO Erkek Öğrenci Yurdu'nun açılışını da yapacak.

Orhangazi ile ekler başladı
Burak Özgün ile yeni bir döneme giren medya grubumuzun ilk hamlelerinden sadece biriydi Bursa hakimiyet'in ilçe ekleri. Ersel Peker'in editörlüğünde, Tacettin Dursun ve Sevil Aytekin'in reklam organizasyonu çalışmalarıyla ortaya çıkan 12 sayfalık Orhangazi eki, doğrusu güzel bir çalışma oldu. Orhangazi'de pek çok kişinin eline geçtiğini ve okuduğunu öğrendiğimiz ilçe ekimiz, şimdi diğer ilçeleri de saracak.   

Komşu’nun milli günü kutlandı  
3 Mart;
Bulgaristan'ın milli günü.
Daha doğrusu;
Osmanlı Devleti ile Rusya arasında 1878 yılında imzalanan Ayastefanos Anlaşması'yla, Bulgaristan'ın özerkliğini ilan ettiği tarihin yıldönümü.
Doğal olarak her yıl Bulgaristan'da 3 Mart, milli bayram olarak kutlanıyor.
3 Mart'ın hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle, Bulgaristan'ın Bursa'daki konsolosluğu da dün     için özel bir davet verdi Bursa protokolüne. Kutlama, Müsteşar-Elçi Dimitar Hadjev'in ev sahipliğinde Gönlüferah Otel'de dün akşam gerçekleştirildi ki, iki ülke dostluğu yine gecenin ana gündemiydi. 

"Haydi kızlar kocaya olmasın"
Milli Eğitim sistemine getirilmek istenen 4+4+4 uygulama talebine dün bir tepki de DSP'nin Bursa İl Başkanı Necmettin Şengül'den geldi.
Şengül'ün de iddiası ilginçti.
Bu uygulama ile "Haydi kızlar okula yerine haydi kızlar eve ya da kocaya" uygulaması başlayacağını öne süren Şengül'ün talebi, toplumun genel menfaatleri doğrultusunda siyasi iktidarın bu uygulama isteğinden  vazgeçmesi.

GÜNÜN SÖZÜ
"2 milyondan fazla emeklimiz, geçmişten kendisine eşitsiz ve adaletsiz bir şekilde intikal eden maaşlardan kurtulacak"
Bülent Arınç
(Başbakan Yrd)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.