Hava Durumu

Bursa'da Erdoğan rüzgarı esti AKP'de ise yeni sayfa açıldı!

Yazının Giriş Tarihi: 23.04.2012 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.04.2012 08:35
Dün öyle bir gündü ki deyim yerindeyse Bursa'da yer yerinden oynadı.
Bir yanda, haftalardır merakla beklenen Atatürk Spor Salonu'ndaki AKP il kongresi.
Bir yanda ilk kez gerçekleştirilen Merinos AKKM'deki Türk-Arap Buluşması.
Ve de başta Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Büyükşehir Belediyesi mahreçli çok sayıda açılış.
Tabii tümünün de ortak bir özelliği vardı ki o da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dı.
Bursa'daki tüm programlara katılıp bir fırtına gibi esen Erdoğan, asıl konuşmasını da partisinin kongresinde yaptı.
Tam 1 saat kürsüde kalan Erdoğan terör konusunda geçen hafta söylediği "silah bırakılmazsa operasyonlar sürer" sözünü tekrarlarken, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu da Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğü 4+4+4 ile ilgili sertçe eleştirdi.
Yine;
AKP iktidarıyla birlikte bugüne değin Bursa'ya 5 milyar liralık yatırım yapıldığını, Bursa'nın bunu hak ettiğini anlatan Erdoğan "Biz evrimin ve devrimin öncüleriyiz" diyerek de halk idaresinin tecelli etmesinin mutluluğunu paylaştı.
Şunu gördük ki salondaki binlerce partili Erdoğan'ı hayranlıkla dinledi.
Erdoğan'ın Bursalılar'ı, Bursalılar'ın da Erdoğan'ı özlediği anlaşılan dünkü programlarda Erdoğan da gayet neşeliydi.
Erdoğan'ın ayrılmasından sonra gerçekleştirilen kongrede ise son ana değin 617 delege ise hiç renk vermedi. Sandıklar açıldığında ise parti kurucuları ağırlıklı liste hazırladığı görülen Şevket Orhan'ın aldığı 162 oya karşılık, Sedat Yalçın'ın 421 oyla il başkanı seçildiği anlaşıldı ki delegelerin asıl sesi de o zaman çıktı. Böylece dün akşamdan itibaren AKP'nin Bursa tarihinde yeni bir sayfa da açılmış oldu.



Bağımsızlığın 92 yıllık satır başı

23 Nisan;
Kimine göre sadece bir "Çocuk Bayramı"
Kimine göre de resmi tatil günlerinden biri.
Oysa anlamı çok büyük olan bir gün, 23 Nisan.
Öyle ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin satır başı.
Süren savaşa rağmen TBMM'nin açılmasıyla milli bağımsızlığımızın da ilan edildiği gün anlamına gelen 23 Nisan 1920, millet egemenliğine dayanan bir gücün de ilan edilişi.
Keza;
Cumhuriyetimizin kurucusu ve TBMM'nin ilk Meclis Başkanı büyük önder Mustafa Kemal'in, 23 Nisan'ı aynı zamanda geleceğe, yani çocuklara ithaf ederek Çocuk Bayramı ilan etmesi de ayrı bir anlam yüklü.
Çünkü, bu bayramın dünyada eşi benzeri yok.
Bu nedenle bağımsızlığımızın sembolü TBMM'nin açılışının 92. yıldönümünü kutlarken, Büyük Önder Atatürk'ün manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz.



27 yönetici liste dışı!

Kongrenin galibi Sedat Yalçın, seçime ciddi bir liste değişikliği ile gitti.
Bu nedenle de;
Bugüne değin Yalçın'la birlikte çalışan parti yöneticileri Cemal Tuna, Dilek Özmen, İhsan Güzeldağ, Resim Serim, Mehmet Emin Yalçın, Muhammet Gümüşsoy, Mustafa Esgin, Bilal Pektaş, Nesuha Özyıldırım, Hikmet Ertaş, Emir Cemal Beşkardeş, Yakup Yılmaz, Ali Yazıcı, Muhsin Kara, Doğan Taşçı, Faruk Uğur Ölekli, İsmet Acar, Muzaffer Koyuncu, Mehmet Ay, Recep Tığ, İsmail Bilgiç, Tuncay Kiraz, Nurhan Gözü, Akif Odabaş, Zahide Arı, Nihal Göksuçukur ve Osman Küçükdağ, liste dışı kalan isimler oldular.



20 yönetici yerini korudu

AKP'nin yeniden oluşan yönetim kademesinde yer alan isimlerden 20'si, aynı zamanda Sedat Yalçın'la birlikte bugüne değin çalışan isimler.
Yani;
Cemalettin Torun, Ömer Demir, İsmail Hakkı Edebali, Embiya Akkuş, Emine Davran, Hilmi Pakyürek, Emine Yavuz Gözgeç, Abdullah Duman, Mehmet Han, Öznur Yağcı, Dinçer Akyel, Dilek Yamakoğlu, Ali Yılmaz, Nihal Gökten, Zekeriya Ayışık, Ali Rıza Özmen, Şemsettin Hacıoğlu, İlhami Aydın, Süleyman Keskin ve Ahmet Köken yerlerini koruyan parti yöneticileri oldular.



Yönetime 30 yeni isim!

İlk kez seçilmiş başkan olan Sedat Yalçın'ın 50 kişilik yönetim kurulu listesinde pek çok isim dikkat çekti ki, bu isimlerin ortak özelliği, yeni kurmaylar olmalarıydı.
Yalçın'ın; Listesine 30 yeni isim aldığı görüldü ki bu isimler Ahmet Sakin, Ali Özkan, Asım Amil, Ayhan Salman, Cemal Balabanoğlu, Ercan Yakut, Erdem Yalçın, Fatma Erdönmez, Fuat Yıkıcı, Gülten Kapıcıoğlu, Halide Serpil Şahin, Hasan Taş, İbrahim Güney, İbrahim Okur, Kamuran Çatalkaya, Mehmet Han, Murat Demir, Mustafa Gürses, Necati Güleç, Niyazi Salman, Muharrem Durmuş, Ömer Aybar, Paşa Ağdemir, Sadettin Cangül, Saim Temel, Tahsin Kara, Temel Öztürk, Ürkiye Şentürk, Zekeriya Kutlucan ve Zeki Eker'den oluştu.



Arınç’tan 3 teşekkür

Atatürk Spor Salonu'nda dün adı anons edildiğinde en çok alkış alan bir isim vardı ki Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tı.
Bu tablo, Bursa doğumlu olan ve aile bireylerinin de Bursa'da yaşadığı bu kentte Arınç'ın ne kadar çok sevildiğini de gösterdi.
Bu nedenle de konuşmasında 3 teşekkürü oldu Arınç'ın.
İlk olarak, kendisini Bursa'dan aday gösterdiği için Başbakan Erdoğan'a teşekkür eden ve Bursa'yı çok sevdiğini söyleyen deneyimli siyasetçi ikinci teşekkürünü de başarılı sonuçlar alan teşkilatlara yaptı.
Arınç, üçüncü olarak da Bursalılar'a teşekkür ederek, şahsına ve partisine gösterilen "hüsn-i kabul"den duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


"Kulvar"da Yalçın var

Bu akşam AS TV'de "Politika Kulvarı"nda canlı yayın konuğumuz AKP İl Başkanı seçilen Sedat Yalçın olacak. Saat 21.30'da başlayacak programda Yalçın'la birlikte kongreyi detaylarıyla değerlendireceğiz hem de yeni yapılanmasıyla AKP'nin Bursa'da bundan sonraki stratejisini konuşacağız.




TARİHTE BUGÜN

İlk 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Ankara'da yapıldı.
(23 Nisan 1979)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.