Hava Durumu

Bursa’da 23 yıl sonra gidilen CHP sandığı nasıl bir değişim getirdi?

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2012 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2012 08:35
Bursa'da;
Pazar günü itibariyle CHP'nin delege seçimleri sona erdi.
21 Ocak'ta;
Bursa İl Başkanlığı'nın talebi, CHP Genel Merkezi'nin de onayı ile 17 ilçede aynı anda başlayan ve toplam 1100 noktada kurulan sandıklarda parti üyelerinin oylarıyla belirlenen ilçe delegeleri, CHP'de yeni dönemin kapısını da araladı.
Her ne kadar;
CHP'deki bu seçimler, iktidar partisi AKP'deki gibi gerek medyada gerekse kamuoyunda fazlasıyla yer bulmasa da, yine de bir- takım bireysel galibiyetler ya da mağlubiyetlerden dolayı son dönemde adından az da olsa söz ettirdi.
Ne var ki;
Şimdilik tam olarak bilinmeyen ve de görünemeyen bir tehlike belirdi Bursa'da CHP'nin kapısında.
Zaman zaman Nilüfer Belediyesi'nin, zaman zaman İl Başkanlığı'nın, zaman zaman da muhalifler olarak nitelendirilenlerin adlarının karıştığı ya da karıştırıldığı delege seçimleri, belki de ciddi bir ayrışmayı tetikledi.
17 ilçede;
Gerçekleştirilen delege seçimleri sonuçlarının tamamı kamuoyuna yansımadığı için şimdilik partideki "hasar" tam olarak bilinmiyor.
Her ne kadar;
CHP'nin Bursa örgütünde tam 23 yıl gibi uzun bir aranın ardından büyük bir cesaretle gerçekleştirilen delege seçimleri, partinin demokratikleşme kanallarının açılması için önemli bir girişim olurken, artık masa başında belirlenen delege yazılımı da son bulmuş oldu.
Şimdi ise;
Gözler artık CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan'da.
Yaşanan bu süreçte sandık başında bir tek fotoğraf vermeyerek, delege seçimlerine müdahil olmamayı yeğleyen Akdoğan'ın bu hafta içinde bir basın toplantısı düzenleyerek, delege seçimlerini genel olarak bir istatistik dahilinde açıklaması bekleniyor.
Akdoğan'ın yapacağı bu istatistiksel açıklama, delegelerin kaçta kaçının değiştiğini, başka bir manada sandıktan çıkamadığını da gösterecek ki, CHP'deki delege seçiminin ne kadar etkili olup olmadığı da görülecek.
Planlamaya göre;
CHP'de sıra artık ilçe kongrelerine geldi.
Tarihler henüz belli değil, ama bu ilçe kongrelerinin, CHP'de son yılların en hareketli seçimlerine ev sahipliği yapacağı aşikar.


Yalçın Umre’den geldi gündem kongreye döndü
Yaklaşık;
Bir haftadır kutsal topraklara umre ziyaretine giden AKP İl Başkanı Sedat Yalçın, pazar gecesi Bursa'ya döndü.
Dolayısıyla parti içinde kulisler yeniden, tarihi henüz belli olmayan il kongresine çevrildi.
Hatırlanacağı üzere;
Yalçın umre ziyaretindeyken, Yalçın'ın görevini vekaleten sürdüren Cemalettin Torun, parti teşkilatlarına yönelik bir açıklama yapmıştı.
İl başkanlığı için birtakım kriterler bulunduğunu belirtip, kendi kendine adaylık açıklayan partilileri kastederek, bu koltuğa herkesin aday olamayacağına işaret eden Torun, Yalçın'ın da Ankara'da bakanlıklarda görevlendirilmesi gibi bir durumunun olmadığına açıklamıştı.
Şimdi ise;
Bu açıklamaların üzerine Yalçın geldi ve biraz önce de ifade ettiğimiz gibi, Yalçın'ın koltuğa oturmasıyla birlikte kongre kulisleri partide yine gündem olarak görünmeye başladı.



Geçmişi kaşımanın kimseye yararı yok

Türkiye'nin;
Hem siyasi hem de idari yolunun önemli ölçüde değişmesine yol açan 28 Şubat süreci, beraberindeki tüm tartışmalarıyla birlikte geçmişte yaşandı ve bitti.
Kimine göre bu yapılan post modern bir darbeydi.
Kimine göre, askeri vesayetin, sivil idareye yönelik üstünlük göstergesiydi.
Kimine göre, demokratikleşmenin önünün kesilmesiydi.
Kimine göre de "şeriat tehlikesi"nin önlenmesiydi.
Aradan tam 15 yıl geçti.
Ne var ki Halkın Sesi Partisi, yarayı kanatacak bir etkinliğe imza atıyor.
Genel Başkanlığını Numan Kurtulmuş'un yaptığı parti, 28 Şubat sürecini hem İstanbul'da hem de Ankara'da bir dizi paneller ve etkinlikle masaya yatırmaya hazırlanıyor.
Etkinlikler arasında, o süreçte TBMM Genel Kurulu'na türbanla giren ve sonrasında milletvekilliği düşürülen Merve Kavakçı'nın konuşma yapacağı panel de var, tankların geçtiği Sincan'da bir "halk yürüyüşü" etkinliği de var ki, doğrusu bu tür davranışlarla geçmişi daha fazla kaşımanın, bir dönem kutuplaştırılmaya çalışılan insanların acılarını yeniden kanatmanın, birlik ve beraberliğimiz için doğru olmadığını düşünüyoruz.



Hak sahipleri yöntem değiştirdi
Bir süre önce;
"Doğanbey Konutları Komşu Birliği Derneği" çatısı altında örgütlenen Doğanbey projesinin hak sahipleri, dünden itibaren de başka bir strateji uygulamaya başladılar.
Henüz teslim edilmeyen binaların içine girerek uygulamalara dair birtakım fotoğraflar çeken dernek üyeleri, şimdi de bu kareleri Bursa kamuoyu önüne sunmaya başladılar.
İnşaatlarda yapılan imalat hatalarından, fiziki yetersizliklere değin geniş bir yelpazede sanal alem üzerinden bilgilendirmeye başlayan Doğanbey evlerinin hak sahipleri, seslerini şimdi de bu yöntemle duyurmaya çalışıyorlar.



GÜNÜN SÖZÜ
"Ülkemiz, adalete güvenin sarsıldığı, kurumların kargaşaya sürüklendiği, siyasetin kirlendiği bir fetret devrinin emarelerini göstermeye başlamıştır"
Devlet Bahçeli
(MHP Gn Bşk)   


TARİHTE BUGÜN
CHP Genel Başkanı ve Başbakan İsmet İnönü'ye suikast girişiminde bulunuldu. Olay yerinde yakalanan suikastçının örgütle değil, kendi başına hareket ettiği açıklandı.
(21 Şubat 1964)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.