Hava Durumu

‘Bursa Airlines’ kurulması için Altepe düğmeye bastı

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2012 10:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2012 10:17
Bursa'da;
Havayolu taşımacılığının bir türlü arzu edilir seviyede olmadığı bir gerçek.
Bu durumun 3 ana nedeni var.
Birincisi;
Bursa, uluslararası bir nokta olan İstanbul'a çok yakın. Böyle olunca da İstanbul gibi büyük bir merkezden değil Türkiye'nin, dünyanın dört bir yanına seri bir şekilde uçabilmek mümkün.
İkincisi;
Yıllar önce kullanılırken önce uçak azlığı, sonra da fiziki imkanlar nedeniyle kapanan Bursa Havaalanı'nın olası açılma ihtimali de, yerel ve genel iktidar kararıyla tamamen ortadan kalktı.
Üçüncüsü;
Yıllar önce 100 milyon dolar harcanarak inşa edilen Yenişehir Havaalanı, başta THY olmak üzere pek çok özel havayolu şirketi ve hatta Alman devi Lufthansa tarafından da pek çok kez denendi, hatta başta Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere garanti koltuk desteği de sağlandı ancak iş yürümedi.
Şimdi ise;
Tüm bu gerçeklerin üzerine yeni bir çıkış noktası arama işinde artık sona gelindi.
Kararı da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe açıkladı.
Planlamaya göre;
Bursa Havayolları anlamına gelen Bursa Airlines adı altında kamu ve özel sektör ortaklığıyla bir havayolu taşımacılığı yapan şirket kurulacak.
Ardından da;
Yapılan ilk incelemeler sonrası tespit edilen her biri 200'er kişilik 5 adet uçak alınacak, maliyet planlamasına göre de kiralanabilecek.
Büyükşehir Belediyesi'nin de içinde olacağı bu şirket, geçen hafta ilki Bursa'da gerçekleştirilen Türk-Arap Buluşması'nda da özel sohbetlerde gündeme getirildi.
Kısa ve orta menzilli uçuşlarda kullanılan 180 koltuklu Airbus A320 tipi uçakların kullanılmasının gündeme geldiği bu görüşmede de, aktarılanlar, bazı Arap işadamlarının da bu şirkete hissedar olabileceği ve ön görüşmelerin de yapıldığı şeklinde.
Bursa'yı daha işlevsel hale getirmek için Başkan Altepe'nin hayata geçirmek istediği Bursa Airlines'in uçuş noktaları da planlamaya göre bir hayli geniş olacak.
Yenişehir Havaalanı merkezli, iniş ve kalkışlı planlamada hem yurtiçi uçuşlar yapılabilecek hem de başta Balkanlar olmak üzere yurtdışı uçuşlar da gerçekleştirilebilecek.
Yine;
Başkan Recep Altepe, söz konusu bu 5 uçağın charter olarak da kullanılmasının düşünüldüğünü, böylece dileyen kişi, kurum ya da kuruluşun uçağı kiralayarak istediği zaman diliminde istediği yere gidebilmesinin de önünün açılacağını düşünüyor.



13 Mayıs öncesi heyecan artıyor

13 Mayıs'a;
Doğru MHP'nin Bursa teşkilatlarında da yavaş yavaş hareketlenme başladı.
Bu tarihte, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katılmasının beklendiği il kongresi öncesinde aday sayısı 3.
Merinos'ta;
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek ve Bursalı MHP'liler için de Atatürk Spor Salonu sonrasında bir ilk olacak bu tip kongreye mevcut il başkanı Tevfik Topçu ile son genel seçimde partinin 5. sıra milletvekili adayı Hasan Toktaş ve 12. sıra milletvekili adayı Zafer Milli girecek.
MHP'nin;
2 Bursa milletvekilinden İsmet Büyükataman'ın Tevfik Topçu'yu, Necati Özensoy'un da Hasan Toktaş'ı desteklediği gözlenen bu kongrenin, bir hayli çekişmeli geçmesi bekleniyor ki bu nedenle oy kullanacak 602 delegenin işi de bir hayli zor görünüyor.



Bu yasak kararı çok tartışılır!

Özellikle;
İki gündür Bursa'da fazlasıyla tartışıldığını görüyoruz, Afyon'da il genelinde alınan içki satışı ve tüketiminin Valilik'çe yasaklanması kararını.
Öyle ki;
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın "Sigarayla olduğu gibi alkolle de mücadele etmemiz gerekiyor" sözlerinden hareketle harekete ilk geçen şehir olan Afyon'un Valisi İrfan Balkanoğlu'nun bu kararı daha çok tartışılacağa benziyor.
"Kamu esenliği" gerekçesiyle alınan ve Türkiye'de ilk olan bu geniş kapsamlı içki yasağı kararında "umuma mahsus yerlerde" ibaresi de var ki, başlı başına bu ibare bile, içki yasağının ne denli büyük olduğunun bir başka göstergesi.
Konu mahkemelik olur mu bilinmez ancak şimdiden çok ses getirmeye başlayan bu karar, şimdi pek çok ilin valisi için de şimdi bir örnek teşkil etti!



Bu kızgınlık acaba benzer mi?

Bu tesadüf;
Üst üste kaderin bir cilvesi olsak gerek.
Türkiye Kupası çeyrek maçında İstanbul'da Sivasspor'u 4-1 yenerek kupadan eleyen Bursaspor, bir tesadüf eseri aynı hafta lig mücedelesinde deplasmanda karşılaştığı Sivasspor'a 4-0 yenilmişti.
İlginçtir;
Önceki gün de Türkiye Kupası'nda İzmir'de yarı final maçında Eskişehirspor'u 3-0 yenerek kupadan eleyen Bursaspor, bugün de SüperFinal lig mücadelesinde deplasmanda Eskişehirspor'un konuğu olacak.
Temennimiz o ki;
Kupadan elenmenin kızgınlığını henüz üzerlerinden atamayan Eskişehir'in, Sivas'taki benzer bir durumu bize yaşatmaması!


TARİHTE BUGÜN

Çetin Altan ve İlhan Selçuk, 9 Mart 1971 darbe teşebbüsüyle ilgili olarak sorgulanmak üzere gözaltına alındı.
(29 Nisan 1971)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.