Hava Durumu

Bursa adaylarını açıklamaya ilk olarak 4 Ocak'ta Bahçeli geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2013 08:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 08:47

Bursa'da;
Yerel seçimlere yönelik olarak belediye başkanlarını ilk belirlemeye başlayan parti MHP olmuştu.
Nitekim;
Aday belirlemeye Orhangazi'de Mehmet Topçu ile başlayan Hasan Toktaş başkanlığındaki MHP kurmayları, Kestel'de Ali Kök, Gürsu'da Maksut Kaya ve Gemlik'te de Adnan Bıyıklı üzerinde anlaşarak 4 ilçede AK Parti ve CHP'nin önüne geçtiler.
Yanı sıra;
İlçelerde aday belirleme işlemi devam ederken, bir ilki daha gerçekleştirip, Bursa'da Büyükşehir Belediye Başkan adayını ilk belirleyen de MHP'liler oldu.
Merkez Valileri'nden Kadir Koçdemir'i de kesinleştiren MHP yöneticileri, diğer ilçelerde de çalışmalarının sonlarına geldiler.
Görüşmemizde;
İl Başkanı Hasan Toktaş'ın anlattığına göre bazı ilçelerde aday belirleme işlemi bu hafta sonunda, kalan ilçelerde de önümüzdaki hafta sonu itibariyle tamamlanacak.
Yine;
Toktaş'ın anlattığına göre Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer'de de adaylık çalışmaları sonlanmak üzere.
Hatta;
Yıldırım'da hemen hemen neticelendiği ve Yıldırım'dan gösterilecek adayın devlet memuru olması nedeniyle zorunlu istifa tarihinin başlangıcı olan 1 Aralık tarihinin beklendiği belirtiliyor.
Toktaş'a göre;
Yıldırım başta olmak üzere Osmangazi ve Nilüfer'de de gösterilecek belediye başkan adayları hayli sürpriz olacak.
Sohbetimizde;
"Bu seçimde ezber bozacağız" sözünü tekrarlayan Toktaş'ın iddiasına göre, pek çok belediye AK Parti'nin elinden MHP'ye geçecek.
Bu arada;
MHP'nin Bursa adaylarının kamuoyuna toplu olarak açıklanmasının tarihi de 4 Ocak olarak netleşti.
MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin katılımıyla gerçekleştirileceği aktarılan programda, MHP'nin tüm belediye başkan adayları, Bahçeli tarafından tek tek Bursalılar'a tanıtılacak.
Aynı gün;
Bahçeli, MHP'li belediye olan İznik'e de geçerek belediyenin 50 milyon liralık bir yatırımı olan arıtma tesisinin temel atımını gerçekleştirecek.
Göründüğü kadarıyla;
Yerel seçim öncesinde adaylarını açıklamak üzere Bursa'ya gelecek ilk lider de Bahçeli olacak.


Kasım meclisi bugün


AK Parti, CHP ve MHP'li üyeleri bir araya getiren Büyükşehir Belediye Meclisi'nin olağan Kasım ayı toplantısı bugün yapılacak. Recep Altepe başkanlığında gerçekleştirilecek buluşma, Heykel tarihi binada saat 15.00'te başlayacak.


Tepkili velilerin tercümanı oldu

Aslında;
TBMM'nin Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi ama...
Bursalılar'ın;
Yoğun şikayeti üzerine, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz dün bir ara soluğu Milli Eğitim Komisyonu'nda aldı ve sorunu da direkt olarak Milil Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yöneltti.
Demiröz'ün;
Bakan'a aktardığı, çocuğunu Meslek Lisesi ya da İmam Hatip Lisesi'ne göndermek istemeyen binlerce velinin mağduriyetine dairdi.
Hükümet tarafından düz liselerin kapatılmasıyla yoğun bir mağduriyet oluştuğunu anlatan Demiröz, bu konuda Bakan'dan bir açıklama istedi.
Ardından da;
"Hem hukukun üstünlüğünden hem de ileri demokrasiden bahsediyorsunuz ama binlerce kişinin eğitim hayatını baskı ve zapturapta alıyorsunuz" diye de tepki gösterdi.

 
Bursa'ya bir Konsolos daha

Bursa'da;
Sayıları giderek antan fahri konsolosluk sıfatlarına bir yeni isim daha eklendi.
Ve;
BUGİAD Başkanlığı'na yeniden seçilen Ali Fuat Er'in de, Tacikistan'ın Bursa Fahri Konsolosluğu'na onayının geldiği haberi ulaştı elimize.
Keza;
Söz konusu görevlendirmenin resmi töreni de bugün Tacikistan Dışişleri Bakanı Hamrokhon Zarifi ve Tacikistan Büyükelçisi Farrukh Homiddinoviç'in de katılımıyla gerçekleştirilecek.


Yayınladığımız belge CHP'lileri şaşırttı!

Yapılan;
Eğilim yoklamasının üzerinden 1.5 ay geçmiş olmasına rağmen, CHP'nin Mudanya'da belediye başkan adayını neden açıklayamadığının resmi belgesini yayınladığımız dün adeta telefonlarımız susmak bilmedi.

Arayanlar, kamuoyu ile ilk kez bu sütunlardan aracılığıyla paylaştığımız belgelerin doğruluğunu sorguladılar.
Kimileri, şaşkınlığını belli etti.
Kimileri, bu belgenin ve kararın neden baştan açıklanmadığına kızdı.
Kimileri de, parti yönetiminin yapması gereken bu bilgilendirmeyi, biz yaptığımız için teşekkürlerini iletti.
Gördüğümüz şu ki;
İlçe Yönetim Kurulu'nun 28 Ağustos 2013 tarihinde aldığı ve eğilim yoklamasının, belediye başkan adayının belirlenmesinde sadece yüzde 30'luk payı olacağını belirten karardan çoğu kimsenin haberi yokmuş.
Öyle ki, eğilim yoklamasına giren 7 aday adayının bile bilmediğini gördük bu kararı.
Bu nedenle de;
"Sandıktan çıkan ismin kesin olarak belediye başkan adayı olarak ilan edilmeyeceği"ne dair bu kararın, başta Mudanya'da olmak üzere pek çok CHP'linin kafasındaki soru işaretlerini de giderdiğini gördük dün.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.