Hava Durumu

Bursa 2’şer bakan ile İstanbul ve Ankara’yla en güçlü şehir oldu

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2015 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2015 07:35
Geçmişi hatırlamakta fayda var.
AK Parti;
3 Kasım 2002’de tek başına iktidara geldiğinde, tüm illerde doğal olarak gözler Bakanlar Kurulu’na kimlerin gireceğine çevrilmişti.
Nitekim;
Hemen her ilden talep vardı bakanlık için.
Bu da çok doğaldı.
Çünkü;
Ezici bir çoğunlukla iktidar olan AK Parti, o seçimde TBMM’nin yüzde 66’sını almış, karşılığında da 363 milletvekili birden çıkarmıştı.
Bursa;
O dönem 12 milletvekili birden çıkarmasına rağmen kabinede temsil edilemedi ama Grup Başkanvekilliği makamlarından biri Bursa’nın oldu.
Milletvekili Faruk Çelik, parti içinde yapılan seçimde en yüksek oyu alarak Grup Başkanvekili oldu ve her seçimde aynı başarıyı sağlayarak bu görevi 5 yıl boyunca sürdürdü.
O dönemde;
Bursa’nın kabinede temsil edilmemesinden ve yatırımlardan az pay alma olasılığı bulunmasından doğan dezavantajı ise Grup Başkanvekili sıfatıyla Faruk Çelik önledi.
İlgili bakanlar ile görüşerek, Bursa’yı önemli ölçüde bütçeden faydalandıran Çelik, bakanı olmayan Bursa’yı bu sayede ön plana çıkardı.

Nitekim;
Sonrasında Faruk Çelik’in, devamında da Bülent Arınç’ın Bursa milletvekili sıfatıyla kabineye girmeleri, Bursa’nın iyice önünü açtı.
Nitekim;
7 Haziran seçimlerinden beri de Mehmet Müezzinoğlu’nun kabinede bulunması, Bursa’nın uzun süreden beri gücünü korumasını sağladı.

Şimdi ise;
Bursa, kabinede ilk kez iki isimle, Mehmet Müezzinoğlu ve Efkan Ala ile temsil ediliyor.
Üstelik;
İçişleri ile Sağlık Bakanlığı gibi çok önemli bakanlıklar.
Keza;
Urfa Milletvekili olan Bursalı siyasetçi Faruk Çelik’in de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olmasının ardından, Bursa’nın gücü ilk kez bu kadar arttı.
Öyle ki;
İstanbul ve Ankara ile birlikte 2’şer bakan çıkaran il olarak, en güçlü 3 ilden biri oldu.
Bursa;
Önceki gün bakanlık devir teslimlerinde adeta Ankara’ya aktı.
Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve milletvekilleri başkanlığındaki ekibin katıldığı törenlerde çok sayıda partili de tebrik için hazır bulundu.
Bursalı partililer;
Şimdi de bakanlara, Bursa’da görkemli bir karşılama yapma hazırlığındalar.
Ne var ki;
Okunan hükümet programının ardından hükümetin güvenoyu alması gerekiyor. Bu nedenle de bakan ve milletvekillerinin Ankara’dan ayrılması şimdilik güç görünüyor.
O yüzden beklenti, yeni haftada.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.