Hava Durumu

Bu pazar bir seçim yapılsa Nilüfer'de sonuç değişir mi?

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2012 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2012 08:39
Her zaman söylüyoruz.
Nilüfer'in Belediye Başkanı Mustafa Bozbey sadece CHP'nin değil, Bursa siyasetinin de fenomen isimlerinden biri. Bu nedenle de Bursa merkezde 3 seçimdir üst üste seçim kazanan tek belediye başkanı konumunda.
AKP'nin, her türlü enstrümanı kullanarak en iyi yüklendiği 2009 yerel seçiminden bile yüzde 20 gibi büyük bir farkla sandıktan çıkan Bozbey dün yeni bir eseri olan Özlüce'deki Nazım Hikmet Kültür Evi'nde gazetecileri ağırlayıp, yerel seçimin 3. yıldönümünde icraatını anlattı.
Detaylara girmeyeceğiz ancak şunu da ifade edelim.
Her yıl bir belde nüfusunun eklendiği Nilüfer, her yönden hala Bursa'nın en iyi ilçesi.
Bu nedenle de, Nilüfer'e yerleşen çoğu kişinin "yaşam görüşü"nün değiştiği düşüncesinde Başkan Bozbey.
Kimsenin dünya görüşüne karışmayan ancak "yaşam görüşünü" değiştiren Bozbey, galiba bu nedenle de sadece CHP değil, MHP, DSP, SP, BBP, DP seçmeninden de oy alabiliyor.
Bozbey'i, bu brifing sonrasında da AS TV'de konuk ettik.
Güzel ve doyurucu açıklamalar yaptı.
Örneğin, 2014'te neler olabileceğine dair tüm soruları içtenlikle yanıtladı ki, görebildiğimiz kadarıyla Bozbey, kendisini artık Nilüferliye emanet etmiş. "Onlar ne isterse o olur" dedi yeniden.
Bir de şu dikkatimizi çekti dün.
Bozbey'in yanında İl Başkanı Gürhan Akdoğan ile İlçe Başkanı Özgür Şahin de vardı.
Ancak milletvekillerinden kimse yoktu.
Davetli mi değildiler, Bursa dışında mıydılar, ya da gelmek mi istemediler bilinmez ama dün açılan Yapı Yaşam Fuarı'nda mesela, Milletvekili Kemal Ekinci objektiflerin önündeydi ama Bozbey'in yanında değildi.
Tabii şunu da ifade etmek gerekiyor.
Nilüfer'de oturmuş, deneyimli bir kadro var.
Diğer belediyelerde olduğu üzere sürekli bir değişim veya rotasyon yaşanmıyor ki bu da meclis üyelerinden, çalışanlarına, kurmay kadrosuna değin sağlam bir birliktelik tablosu çıkarıyor ortaya.
Elbetteki 2014 yerel seçimine dair bugünden bir tahminde bulunmak öngörüsü içine girmek doğru değil ancak şu da bir gerçek ki, 2014'te değil de bu pazar bir yerel seçim yapılsa, Nilüfer'de sandıktan çıkması muhtemel isim yine Bozbey olur.



Ayrılma talebi resmileştirildi

Sonunda iş resmileşti.
Ve Yıldırım'ın bir mahallesi olan Karapınarlılar, uzun süredir Yıldırım Belediyesi'nden yeterli hizmet alamadıkları gerekçesiyle Kestel'e olan bağlanma taleplerini dün Kestel Kaymakamlığı'na ilettiler. Böylece bu ayrılma ve bağlanma talebiyle ilgili süreç başlamış oldu ki, bundan sonrası tamamen bürokrasi.



Bu buluşma kafa karıştırdı

CHP'nin Orhangazi İlçe Başkanı Osman Uçar'ın, önceki akşam Mudanya'da verdiği bir yemek CHP kulislerinde adeta gündem oldu. Bu yemekte, Çakırlı Belediye Başkanı Mehmet Dalyan ile Orhangazi'nin görevden alınan eski başkanı Şaban Yapıcı'nın yanı sıra, Mudanya'nın partiden ihraçlı eski ilçe başkanı Hasan Yıldırım'ın da bulunması tam anlamıyla kafa karıştırırken, kongrelere dönük olduğu belirtilen bu buluşmadaki bu 4'lü kare, çok fazla anlam taşımaya da namzet.


16 M 1512

Dün Ankara Yolu üzeri. 16 M 1512 plakalı ticari minibüsün içi tıklım tıklım yolcu dolu. Sürücüsü, bir ara pet şişeyi ağzına dikti, bir seferde de içti ve sonrasında herkesin şaşkın bakışları altında, camını açıp caddeye fırlattı! O şişenin geldiği diğer aracın zor duruma düşmesi mi, trafik akışının zora sokulması mı, yoksa çevre kirliliğine davetiye çıkarmak mı ne ararsanız vardı bu tabloda.


TARİHTE BUGÜN

MHP Bursa yönetimi, AKP'li Yıldırım Belediyesi hakkında çok sayıda "yolsuzluk dosyası" iddiasıyla kamuoyu önüne çıktı.
(6 Nisan 2011)


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.