Hava Durumu

Bu kez temeli sağlam atıp 2014'ün de mimarı olacak

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2012 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2012 08:31
Elbette ki;
Kolay bir iş değil AKP kongresinde oy kullanan 595 delegenin 421'inin oyunu alarak il başkanı seçilmek.
Bu nedenle Sedat Yalçın'ı kutlamak gerekiyor.
Partisinde iki kezdir atanmış il başkanı olarak görev yapan Yalçın, artık seçilmiş bir il başkanı.
Başta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olmak üzere arkasındaki Ankara gücünü iyi değerlendirerek kongre öncesinde -geçmişe göre- daha az hata yapan Yalçın delegelerden de güven oyu almayı başardı.
Böylece Yalçın daha da güçlenmiş oldu parti içinde.
Yalçın, güçlenmesiyle birlikte kendisiyle birlikte görev yapacak yönetim kurulu üyelerini de bu kez daha iyi seçmişe benziyor.
Dün;
Geride kalan kongrenin detaylarını aktarmıştık.
Buna göre isim isim, 27 yöneticinin liste dışı kaldığını, 20 yöneticinin yerlerini koruduğunu ve yönetime de 30 yeni isim girdiğini aktardık.
Kongre öncesi yönetimini önemli oranda yenileyen ve geçmişe oranla hareket kabiliyeti daha yüksek bir yönetim kademesi oluşturduğu gözlenen Yalçın, yine geçmişe oranla ayağını bu kez yere daha sağlam basacağa benziyor.
Hatırlanacaktır;
12 Haziran genel seçimleri öncesinde 30'a yakın isim, Yalçın'ın kendi yaptığı yönetiminden istifa etmiş ve Yalçın da yedek üyelerle süreci götürmeye çalışmıştı.
Bu nedenle ipi bu kez daha sağlam dokuduğu görülen Yalçın, tek tek isim değerlendirmesine bakıldığında dışarıdan da yardım almışa benziyor.
Aldığı yüksek oyla ilçelerin de desteğini alan Yalçın'ı şimdi yepyeni bir süreç bekliyor.
Anayasa Mahkemesi'nin kararına göre olası bir Köşk seçimi yaşanır mı yaşanmaz mı bilinmez ancak programlı süreçte, yaklaşan bir yerel seçim dönemi var ki, Yalçın ve yeni ekibi bu dönemde aday belirlenmesinde bir hayli etkin olacak.
Başka bir anlamda, AKP'nin yeni belediye başkan adayları, belediye ve il genel meclisi üyeleri adaylarını da 30'u yeni olmak üzere bu 50 kişilik kurmay ekibinin başı olarak bir nevi Sedat Yalçın belirleyecek.



Şahin gibi Gedik davası da flu!..

Öldürülüşünün üzerinden tam 1 yıl geçti ANAP eski Milletvekili Mehmet Gedik'in.
Geçen yıl bugün de Mustafakemalpaşa'da sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlanmıştı.
Bunca süreye rağmen Gedik'in neden öldürüldüğüne dair esrar perdesi halen kalkmış değil ki bu da soru işaretlerini artırıyor.
Tıpkı;
Benzer bir silahlı saldırı sonrası yaşamını yitiren Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Şahin davasının netleştirilememiş olması gibi.


Yıldırım'da şablon belirmeye başladı

CHP'de; yaklaşan Yıldırım ilçe kongresinin de şablonu yavaş yavaş şekillenmeye başladı.
Bir yanda Milletvekili Kemal Ekinci, PM Üyesi Hüseyin Sezgin ve il başkan adayı Mustafa Şenyurt'un desteklediği konuşulan ve adaylığını dün açıklayan avukat Güner Aklan. Diğer yanda da, adaylığını bugün Mesken Meydanı'nda açıklayacak olan ve İl Başkanı Gürhan Akdoğan ile Ali Nihat Irkörücü'ye yakınlığıyla bilinen ilçenin eski yöneticisi Nihat Yeşiltaş. Sadece bu tablo bile bu adaylıkların ya da rakipliğin, direkt olarak yaklaşan il kongresine yönelik olduğunu açıkça gösteriyor.


Şevket Orhan'dan kongre açıklaması

Partisi;
AKP'nin 2001 yılındaki hem kurucu il başkanıydı, hem de 2002-2007 arasındaki Bursa milletvekiliydi Şevket Orhan.
Kendi ifadesiyle, tabandan gelen istek ve talep nedeniyle de il başkanlığına aday oldu ancak yaklaşık 600 delegenin sadece 162'sinin oyunu alarak kongreyi kaybeden taraf oldu.
Dün görüştüğümüzde seçimi geride bırakmış bir havadaydı.
"Ben gerekli mesajı verdiğime inanıyorum" diyen ve tabandan aldığı görevi yerine getirdiğini anlatan Orhan'ın, İl Başkanı Sedat Yalçın'ın başarılı olmasını dilemesi de dikkat çekiciydi.



Sadece 2 milletvekili vardı!

Dün sabah Heykel'de Atatürk Anıtı'nda dikkat çeken bir tablo vardı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, başta Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı'nın olduğu protokolün gerçekleştirdiği çelenk sunma töreninde önemli bir eksiklik vardı ki o da Bursa'nın milletvekilleriydi. Bu anlamlı günde AKP, CHP ve MHP'den oluşan 18 milletvekilinden sadece CHP'li Sena Kaleli ile İlhan Demiröz vardı. Bursalı diğer milletvekillerinin ise TBMM'deki özel oturum nedeniyle Ankara'da olduğu belirtiliyor.


Altepe'nin sunumu bugün Merinos'ta

Pazar günü gerçekleştirilen AKP il kongresi ve beraberindeki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa programının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de yükü hafifledi. Altepe, pazar günkü yoğun program nedeniyle bir süredir geciktirdiği 3 yıllık icraatını kamuoyuna anlatacağı sunumu da bu sabah yapacak. Bu sunumunu gazetecilere, Merinos AKKM'de gerçekleştirecek olan Altepe daha önce de aktardığımız gibi Bursa'da bir ilk olacak olan bir farklı anlatıma da imza atmaya hazırlanıyor.


TARİHTE BUGÜN

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanlığı'na aday olarak gösterdi.
(24 Nisan 2007)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.