Hava Durumu

Bu görüntüler parti kulislerinde adeta günün konusu haline geldi!

Yazının Giriş Tarihi: 11.02.2012 10:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.02.2012 10:37
Fotoğraf;
Geçtiğimiz hafta cumartesi günü Heykel'de açılışı yapılan tarihi Mahkeme Hamamı'ndan.
Recep Altepe'nin;
Başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 600 yıllık hamamı restore ettirdi ve yıllar sonra da tertemiz olarak yeniden hizmete sokuldu.
Tarihi yapının bir bölümü "kadınlar hamamı" olarak kullanılacak, bir bölümü de kültür merkezi olarak değerlendirilecek ki, ortaya gerçekten çok güzel bir iş çıkarıldı.
Kız Lisesi yanında bulunan bu tarihi yapı geçen hafta, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla hizmete açıldı.
Törende;
Çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, partili ve bürokrat da vardı.
Ancak, görüntülere ve bize de ulaşan fotoğraf karelerine dikkatlice bakıldığında bir kişinin öne geçme mücadelesi görünüyor ki bir hayli anlamlı.
Törenin;
Kurdele kesimi bölümünde, onca partili, bürokrat ve belediye başkanı arasından sıyrılıp Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın göz mesafesine kadar yaklaşan bir kişi vardı ki Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü'ydü.
AKP milletvekilleri Mustafa Öztürk ve Bedrettin Yıldırım, AKP İl Başkanı Sedat Yalçın, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve hatta Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı bile geride bırakıp, kurdele kesim töreninde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın çok yakınına kadar gelmek için mücadele veren ve kendisini Arınç'a gösteren Başkan Özcü'nün bu çabası ilginç.
Peki;
Başkan Özcü'nün törendeki bu yer kapma çabası niye?
Parti içinden aktarılanlar ilginç.
Konuşulanlara göre, Özcü'nün Arınç'a bu kadar yaklaşmak istemesinin altında yatan neden, bir süre önce haftalık Şehir gazetesinde Özcü hakkında yayımlanan iddialar.
Yurt içi ve yurt dışı gezilerinden, beraberindeki kişilere ve bunların maliyetine, makam aracı kullanımından, reklam tanıtım işlerine ve temsil ağırlama giderlerine, pazar yeri dağtımından alınan ve çok sorgulanan belediyeye alınan çok sayıda deve kuşu yumurtalarına değin geniş bir yelpazeyi kapsayan bir dizi iddialar üzerine Başbakan Yardımcısı Arınç'ın da devreye girerek bu iddialar hakkında bir inceleme yaptırdığı yer almıştı basında.
Zaten;
AKP kulislerinde fazlasıyla konuşulan da bu.
Gürsulu Başkan Özcü'nün, Mustafa Dündar'ın bile görünemediği Osmangazi'deki bu hamam açılışındaki Arınç'la göz mesafesine gelme mücadelesi, parti kulislerinde "Özcü'nün Arınç'a uzattığı bir zeytin dalı" olarak nitelendiriliyor.

Eteklerdeki taşlar bu şurada dökülecek
Sedat Yalçın başkanlığındaki AKP Bursa İl Başkanlığı 25 Şubat Cumartesi günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde çok önemli bir buluşma gerçekleştirecek.
Bu nedenle de parti içinde gözler "İl Yerel Yönetim Şurası" olarak adlandırılan bu toplantıda.
AKP Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Baloğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıda, Bursa İl Koordinatörü İlyas Şeker, milletvekilleri, tüm belediye başkanları, il ve ilçe yönetim kurulları, il genel ve belediye meclisi üyeleri ile kadın ve gençlik kolları yönetimi de hazır bulunacak.
AKP'deki;
Bu dev buluşmanın iki önemli gündemi var.
Birincisi;
2014'te yapılacak yerel seçimlere yönelik ilk hazırlık çalışmalarını başlatmak.
Diğeri de;
Görevlerinde 3 yılı geride bırakan AKP'li belediye başkanlarının tümünün performanslarının, doğruları ve yanlışlarıyla masaya yatırılıp, partililerce açıkça tartışılacak olması.

Demokrat Şahlanış gururları olmuş
Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Yıldırım, bugün Ankara'da kutlanacak olan kapatılan Adalet Partisi'nin 51. kuruluş yıldönümü törenleri öncesinde dün Bursa hakimiyet'te konuğumuzdu.
DP İl Başkanı olmasının yanı sıra AP'nin de Bursa'daki son İl Gençlik Kolu Başkanı sıfatı olan Yıldırım, arkadaşlarıyla birlikte bugün saat 14.00'te Atatürk Anıtı'na çelenk koyup, AP hakkında bir bildiri okuyacak.
Bu arada;
Geçen ay aldıkları karar üzerine ilk sayısını çıkardıkları "Demokrat Şahlanış" adlı 12 sayfalık aylık gazetenin ikinci sayısını getiren Başkan Yıldırım, bu kez biraz daha fazla gururluydu. İkinci sayılarının hem mizanpajını hem de içeriğini değiştirip çok kaliteli bir gazete haline getiren DP'liler, baskı adedini de 5 bine çıkarıp, partililer ve muhtarlıklar aracılığıyla dağıtımına da başlamışlar.
Doğrusu, sıradan bir parti bülteninden çıkıp, bayağı bayağı bir gazeteye döndürülen "Demokrat Şahlanış"ı beğendik, emeği geçenleri kutluyoruz.

Efsane geri döndü mesajı
Hasan Keleşoğlu;
Bursa'da CHP örgütleri içinde tanınan bir isim. Ne var ki çok uzun süreden beri parti yönetimlerinde görev almıyor, alamıyordu. Dün pek çok kişiye cep telefonundan çektiği mesajlarda "açılan demokrasi kanalıyla efsanenin geri döndüğünü" duyuruyordu ki, Ovaakça'dan ilçe delegesi seçilen Keleşoğlu, bu sevincini böyle paylaştı.

TARİHTE BUGÜN
Türkiye'de 12 şehirde bulunan 78 kumarhane kapatıldı. Kapatma kararı "Turizm Teşvik Yasası'nda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Yasa" uyarınca alındı. (11 Şubat 1998)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.