Hava Durumu

Bir adaylık açıklaması peşi sıra istifaları da getirdi!

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2012 01:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2012 01:54

Çünkü dün bir istifa daha geldi!
Hatırlanacaktır;
Son yerel seçimde (2009) MHP, Yıldırım Belediye Meclisi’ne 11 üye sokmayı başarmıştı.
Ne var ki;
Zaman içinde bu 11 üyeden 4’ü halen dahi nedeni tam olarak bilinmeyen bir şekilde MHP’den istifa etmişler ancak araya giren parti büyükleri sonrasında istifacı 4 kişiden 2’si MHP’ye yeniden üye olmuşlardı.
Ne var ki MHP’nin Yıldırım kanadında sular bir türlü durulmadı.
İlçe kongresi yapıldı, il kongresi yapıldı.
Araya bir de büyük kongre girdi.
Gerilim ise sürekli tırmandı.
Hatta ilginç bir gelişme de yaşandı.
Ve;
Yıldırım Belediye Meclis üyelerinden Erdal Türkoğlu, şimdiden Yıldırım belediye başkan aday adaylığını açıkladı.
Bildiğimiz kadarıyla bu açıklama, ilçe ve il yönetiminde pek iyi karşılanmadı.
Derken ani istifalar geldi geçen hafta.
MHP’den belediye başkan aday adaylığını açıklayan meclis üyesi Erdal Türkoğlu ile diğer meclis üyesi Erhan Erkan ani bir kararla partilerindeni istifa ettiklerini açıkladılar.
MHP’nin;
Yıldırım kanadında yaşanan bu dalgalanmalar karşısında bizler de dün Süleyman Tefekkür başkanlığındaki ilçe yönetiminin sessizliğine dikkat çekmişti ki dün akşam üzeri saatleri bir istifa daha geldi.
Bu kez;
Başkan Süleyman Tefekkür’ün yardımcılarından olan Medya ve Tanıtım Başkanı Emin Seymen, hem ilçe başkanlığından hem de ilçe yönetiminden istifa ettiğini duyurdu.
Partinin deneyimli ve sevilen isimlerinden Seymen, istifasının nedenini şimdilik açıklamadı.
Ama,
Görüşmemizde -bir süre sonra- bunu paylaşacağını söyledi.
Ne var ki bu yönde konuşulanlar da yok değil.
Örneğin;
Türkoğlu’nun belediye başkan aday adaylığı açıklamasının ardından Hasan Toktaş başkanlığındaki il yönetiminin bu konuda Yıldırım yönetimine ve Türkoğlu’na sert bir dille uyarı yaptığı, kurallar dahilinde ve parti bütünlüğü içinde hareket edilmesinin istendiği, bu noktadan sonra da “iplerin koptuğu” ifade ediliyor.
Nitekim, devamının da gelebileceği aktarılan istifalar öncesinde dün Emin Seymen’in sürpriz istifasının altında da bu parti içi çekişmenin yattığı ülkücü camiada fazlasıyla konuşuluyor.

****************************************************

Kongrenin 2. ayağı bugün Bursa’da!

Bu yıl;
Büyük acılar ve sonrasında göçler yaşanan Balkan Savaşları’nın 100. yılı.
Bu yönde;
Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi’nin işbirliğinde hazırlanan “1. Uluslararası Balkanlar ve Göç Kongresi” dün İstanbul’da başladı.
Yerli ve yabancı pek çok panelistin katıldığı kongrenin ikinci ayağına ise bugün Bursa’da Merinos AKKM’de saat 13.30’da devam edilecek. Çok sayıda konuğun katılımıyla yarın sona erecek kongre, içeriği ve özelliği açısından ilk olmasının yanı sıra 100 yıl önce veda edilen topraklara “merhaba” demeyi amaçlıyor.

**********************************************************

Fizibilite için ABD’ye gidiyor

Sadece;
Bursa’da değil, çeşitli illerde de, kendi adını taşıyan markasıyla Bursa kebabını yaygınlaştıran Yavuz İskenderoğlu şimdi yeni bir proje için ABD’nin yolunu tutuyor.
Bir süredir;
Üzerinde çalıştığı bir proje kapsamında fizibilite çalışmaları için New York’a gidecek olan İskenderoğlu, “dünya markası” olacağını iddia ettiği projenin detay çalışmalarını ise Manhattan’da yapacak.

**************************************************************

Serbest kıyafet tartışması bugün

Resmi olarak henüz yürürlüğe girmeyen ancak tartışması yoğun bir şekilde süren okullardaki serbest kıyafet kararını bu akşam, farklı fikirlerde olan konunun uzmanları ile tartışacağız.
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu ve Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Hasan Özaydın’ın konuk edeceğimiz canlı yayın “Politika Kulvarı” saat 20.30’dan itibaren AS TV ekranlarında olacak.

****************************************************************

Yeni dönem kursu yerel seçim için

Geride;
Tam ayrı 10 programı bırakan AK Parti’nin “siyaset akademesi” 11. turuna yarın başlıyor.
Merinos’ta;
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayacak yeni dönemin ilk dersini “siyasal iletişim, seçimler ve Türkiye” konusunda Prof. Dr. İbrahim Uslu verecek.
Bir de; Yarın başlayacak bu 11. dönem “siyaset akademisi”nin bir özelliği de, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle, kursiyerlerinin ağırlıklı olarak yerel seçimlere yönelik bilgilendirilmesi olacak.

******************************************************************

3 haftada 50  bin imza geldi

Açıklama;
Bursa Türk Ocağı Şubesi’nden geldi dün.
Kısa bir süre önce, dernek yönetimi Bursa kamuoyuna yönelik bir çağrıda bulunarak “Anayasa’da Türk ismi ve Türklük kavramının kaldırılmaması için” imza kampanyası düzenleyeceklerini, bu kampanyaya destek verilmesini istemişti. Prof. Dr. Selçuk Kırlı başkanlığındaki dernek yönetimi bu yönde gerekli izinleri almak için başvuru yaptı.
Ancak Bursa’nın çeşitli noktalarında kurulması istenilen imza stantlarından sadece ikisine izin verildi. Buna rağmen kampanya başladı ve 6 ay yerine 1 ay izin verilen sürede, 3 hafta içinde 50 bin Bursalı’nın imzasına ulaşıldı. Üstelik, imza atanlar bir de kendi el yazılarıyla “Anayasa’dan Türk ismi ve Türklük kavramının dışlanmasına karşıyım” cümlesi yazarak.
Bu süredeki bu imza sayısı -bildiğimiz kadarıyla- son za

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.