Hava Durumu

Bayram arifesinde CHP’yi ve Bozbey’i rahatsız eden kriz

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2014 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2014 07:32
Bursa’da...Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere 
DYP, ANAP ve DSP’li belediyelerin, 1994 yılında AK Parti’nin eline geçmesinin ardından farklı bir uygulamaya geçildi.
Ülkenin;
En büyük milli bayramı Cumhuriyet Bayramı’nın kutlamaları, yerel yönetimlerin de etkisiyle, kent halkını sokak kutlamaları olarak, Nilüfer’e kaydırdı.
Geçmişte;
Atatürk Caddesi ile Altıparmak Caddesi’ni de kapsayan şekilde gerçekleştirilen halk yürüyüşleri, AK Partili belediyelerin bu tür etkinlikler yapmaması nedeniyle artık sadece Nilüfer’de FSM Bulvarı’nda yapılıyor.
***
Bu yönde;
Bu yıl 91.’si kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın programı belli oldu.
Ne var ki;
Kutlama programı bir krizle başladı.
Kriz;
Nilüfer Belediyesi’nin, her yıl Cumhuriyet Yürüyüşü sonrasında düzenlediği FSM’deki konserin yeriyle ilgiliydi.
Boş alanın sahibi Hazine;
Nilüfer Belediyesi’nin bu yeri kiralama talebi karşısında, inisiyatif kullanmadı ve adres olarak Büyükşehir Belediyesi’ni gösterdi, böylece geleneksel Cumhuriyet konserinin yapılmama tehlikesi doğdu.
Ancak;
Sağduyu ağır basıp Büyükşehir Belediyesi’nin bu yeri Nilüfer Belediyesi’ne     tahsis etmesiyle, belki de     büyük bir siyasi ve idari kriz önlendi.
***
Ne var ki;
Bayram öncesi 2. kriz, Valilik’in Bursa kamuoyuna duyurduğu ve kişi ve kurumlara gönderdiği davetiye ile baş gösterdi.
Nitekim;
Bugün Heykel’de Atatürk Anıtı’na çelenk sunmakla başlayacak olan kutlama programının sonunda yer alan “Gençlik Konseri (Sertab Erener) Nilüfer Belediyesi” ibaresi, CHP yönetimini ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i fazlasıyla rahatsız etti.
Keza;
Başkan Bozbey, her yıl büyük bir özenle sadece Nilüfer’de gerçekleştirilen bu organizasyonun sıradan basit bir gençlik konseri gibi gösterilmesine büyük tepki gösterdi.
Tepkisini de;
“Bursa Valiliği’nin Cumhuriyet kutlaması davetiyesine yazılan gençlik konseri ifadesine hayretler içinde kaldık, anlam veremedik.
FSM’de her yıl 7’den 77’ye onbinlerce Bursalı’nın katılımıyla gerçekleştirilen Cumhuriyet Yürüyüşü’nün ardından düzenlenen     konser de, sıradan bir konser değil, etkinliğimiz unsurlarından biridir” diyerek gösterdi.
***
Dünyaya;
İktidar mensupları ile farklı pencerelerden bakan Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey’in bu tepkisi, Vali Münir Karaloğlu’na kadar ulaştı.
Nitekim;
Dün Bursa Valiliği’nin resmi internet adresinden, kamuoyuna ve basına Cumhuriyet Bayramı’nın revize edilmiş hali gönderildi.
Bu kez ifadeden;
“Gençlik konseri” kaldırıldı ve “Nilüfer Belediyesi’nin hazırladığı Cumhuriyet Konseri (Sertab Erener)” ibaresi yer aldı ki, bu yıl yurt genelinde 91.’sini kutlayacağımız en büyük bayram, Cumhuriyet Bayramı öncesinde çıkan iki idari kriz, bayram arifesinde büyütülmeden çözüldü ve kapatıldı.
Tabii;
Yaşanan bu iki krizin özellikle CHP cephesinde “Cumhuriyet değerlerine yönelik bir hamle” olarak algı yarattığını da aktarmış olalım.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.