Hava Durumu

Başkan Metin Çelik'in çekildiği söylentileri CHP'yi karıştırdı!

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2012 00:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.06.2012 00:17
Bursa'da;
Bazen söylentilerin ya da dedikoduların hızına gerçekten yetişilemiyor.
Bir de;
Bu mekanizma öyle bir işliyor ki, şaşırmamak güç oluyor.
Dün, Bursa'daki CHP kulislerini bir anda hareketlendiren, hatta gereksiz bir telefon trafiği başlatan hadise de işte bu hızla yayılan bir söylentinin eseri.
Dün;
Partinin özellikle üst yönetimleri arasında, kaynağı belli olmayan bir şekilde, İl Başkanı "Metin Çelik'in çekildiği" haberi pompalandı ya da dolaştırıldı.
Haliyle bu haberi duyanlar da başkalarını arayıp "Duydun mu Başkan Çelik, çekilme kararı almış" deyip, söylentilere takla üzerine takla attırdılar.
Bu noktada;
Bursa'nın -hep söylendiği gibi- aslında ne kadar küçük olduğu da ortaya çıktı.
İlerleyen saatlerde ise, CHP İl Başkanlığı görevine yeni seçilen "Metin Çelik'in çekildiği" söylentisinin aslı astarı anlaşıldı.
Ve;
Söylentide adı geçen Metin Çelik'in, Hollanda'da 12 Eylül 2012 tarihinde yapılacak genel seçimlerde milletvekilliği adaylığından çekilen İşçi Partisi'nin (PvDa) Türk kökenli milletvekili Metin Çelik olduğu anlaşıldı.
Yeni seçimlerde adaylıktan vazgeçen ancak 12 Eylül tarihine kadar milletvekilliği devam edecek olan Metin Çelik'in, o tarihten sonra da aktif siyaseten çekileceği de detay olarak öğrenildi.
CHP İl Başkanı Metin Çelik'in de kulağına giden bu durum, yönetim kademesinde gülümsemeyle karşılansa da, gerek parti, gerekse Bursa içinde büyük bir hızla işleyen bu mekanizmaya onlar da hayret ettiler.


Tabakhaneler için DSP'den veba uyarısı

DSP'nin;
Bursa İl Başkanı Necmettin Şengül'den ilginç bir uyarı geldi dün elektronik posta ile.
Şengül'ün uyarısı, kentsel dönüşüm bölgesi olarak planlanan Tabakhaneler bölgesi ile ilgili.
Bölgedeki deri işleyicilerinin yeni yerlerine taşınmalarının ardından ortaya çıkan tabloya dikkat çeken Şengül'ün dediği şu:
"Dünya'daki veba salgınlarının nedeni, temizliğin yeterli düzeyde yapılmadığı, kokuşmuş çöpler pislik ve beraberinde ortaya çıkan fare, bit ve pirelerdir.
Tarihteki salfınlarda 75 milyondan fazla insan vebadan ölmüştür. Bursa'da da 1429'da başgösteren bu hastalıktan çok sayıda insan yaşamını yitirdiği gibi Emir Muhammet Buhari, Şemsettin Fenari, Emir Süleyman'ın oğlu Orhan Bey ve Hacı İvazpaşa da aynı hastalığın kurbanı olmuşlardır"
DSP'li Şengül'ün önerisi de şu:
"Bu sıcak havalarda tehlike daha büyüyor, yakın zamanda Tabakhaneler'i yakmak zorunda kalabiliriz. bu nedenle bilimsel metodlar kullanılarak bu bölgeye derhal uzman ekipler girmelidir"


HÖH heyeti bugün Bursa'da
Aynı zamanda;
Türkiye-Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olan AKP Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, bugün Bulgaristan'daki Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH) mevkiidaşı Ramadan Atalay ile beraberindeki milletvekillerini ağırlayacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de hazır bulunacağı
Bursa'da gerçekleştirilecek bu buluşma sonrasında konuk heyet, Bal-Göç Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan'ı da ziyaret edecekler.


Kısa bir ara...
Bu yıl;
Yaşanan pek çok gelişmenin haricinde, 3 yılda bir yapılan siyasi partilerin de kongre yılı olduğundan hepimiz biraz daha fazla yorulduk. Dolayısıyla dinlenme, nefes alma ihtiyacımız da fazlasıyla arttı.
Bu nedenle kısa bir araya ihtiyacımız var. Yeniden görüşmek üzere.


Setbaşı köprüsü kafesle çevrilemez

Gerçekten de;
Has Parti'nin İl Başkanı Ali Mollasalih'in dediği gibi son günlerde Setbaşı köprüsü, gazetelerin adeta değişmez gündem maddelerinden biri oldu.
Adeta, kafasına esenin intihar şovu yaptığı köprüde bu tür olaylar meydana geldiğinde halkın da huzuru kaçıyor, ambulansı, polisi derken gereksiz bir zaman ve emek kaybı da yaşanıyor.
Başkan Mollasalih, bu tür şovların yapılamaması ve intihar girişimlerinin önünü geçilebilmesi kadarıyla önlem alınmasını istiyor.
Anladığımız kadarıyla bir tel kafes istiyor ancak, bu da bize göre çözüm değil. Çünkü birkaç kendini bilmezin veya rahatsızlığı olan kişinin şovu için Bursalılar'ın cezalandırılması da doğru değil.


İDO'nun bu kararı anlam ifade etmiyor
Karar;
Ddün açıklandı ve giderek yükselen tepkiler sonrası yapılan gerekli girişimler üzerine İDO bir düzeltme yaptı.
Özellikle esnek fiyat uygulamasındaki yoğun eleştiriler ve fahiş fiyat uygulamaları nedeniyle Bursalılar'ı da "yolunacak kaz" yerine koyan İDO yönetimi, 1 Temmuz itibariyle otomobil ücrelendirmelerinde, özelleştirme öncesi fiyatlara geçildiğini duyurdu.
Ne var ki bu karar çok bir şey ifade etmiyor.
Hatta doğruyu da pek yansıtmıyor.
Çünkü;
Bu karar bir kere, hem 15 Ağustos'a kadar, hem de sadece pazartesi ve perşembe günleri geçerli olacak.
Bir de;
Bursa-Yenikapı arasındaki bilet fiyatlarına 75 lira olan araç fiyatı haricinde bir de 24 liralık sürücü bedeli yine eklenecek ki en ucuz bilet bile en az 100 lira olacak.
Yani fahiş fiyat uygulaması yine sürecek aslında.
Bu da, özelleştirilen ve haklı tepkilerin odağı olan İDO yönetiminin çok da öyle ahım şahım bir adım atmadığını gösteriyor.


TARİHTE BUGÜN

Yurt dışına kaçan sanatçı Cem Karaca, dönemin Başbakanı Turgut Özal'ın desteğiyle yurda döndü. (27 Haziran 1987)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.