Hava Durumu

Başkan Dündar kime bu kadar çok kızdı?

Yazının Giriş Tarihi: 29.01.2017 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.01.2017 07:37

Görünen o ki;
CHP'nin Osmangazi ilçe yönetimi ile Osmangazi Belediyesi'nin AK Partili yönetimi arasında ipler iyice geriliyor.
Bursalılar;
Yaşanan hayli ilginç gelişmeyi, 25 Ocak Çarşamba günü bu sütunlardan 'CHP'li başkan, hesaplara ulaşamayınca Osmangazi'nin kapısını kırmak zorunda kaldı' başlığıyla öğrendiler.
CHP'nin;
Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca, kısa adı OKİ olan ve bünyesinde pek çok işletme bulunan belediye şirketinin hesaplarının peşindeydi.
Nitekim;
Kısa bir süre önce de Fomara'da Göktaş İşhanı'nda bulunan bu şirkete girmek istemiş ancak kapıdan zili çalmasına ve tüm seslenmelerine, kendisini de tanıtmasına karşın, kapı açılmayınca "omuz atıp kapıyı kırarak" içeri girmek zorunda kalmıştı.
***
Hatta;
CHP'li Başkan Karaca, şirketin kötü yönetildiği, bu nedenle de zarar ettirildiği gerekçesiyle, AK Partili belediye yönetimi için "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.
Belli ki;
Yaşanan bu durum Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı fazlasıyla kızdırmış.
Görüşmemizde hayli sinirliydi.
Önce;
OKİ'nin, Osmangazi Belediyesi'nin bir şirketi olduğunu ve Osmangazi Belediyesi'nin kurumsal yapısı ve işleyişi içerisinde özel şirketler gibi faaliyetini sürdürdüğünü anlattı.
Sonra da;
Osmangazi Belediyesi'nin kurumsal işleyişinin, aynen bu şirket merkezinde de geçerli olduğunu ve bu kurumsal işleyişi kimseye bozdurmayacağını anlattı.
Açıklamasında;
"CHP İlçe Başkanı'nın böyle bir kuruluşa kapıyı kırarak içeriye girmeye kalkışması ağır suç teşkil etmektedir" diyen Başkan Dündar, Cumhuriyet Savcılığı'na mutlaka suç duyurusunda bulunacaklarını da üzerine basarak söyledi.
***
Bir de;
Osmangazi Belediye Başkanı Dündar'ın iddiasına göre, CHP'li Başkan OKİ'ye giderken yanında noter de götürmüş.
Hatta CHP'li Meclis Başkanvekili de oradaymış.
Bu nedenle;
Başkan Dündar, bu kişilerin de "suç ortağı" olduğunu söyleyerek, CHP'li Başkan'ın yanı sıra bu iki kişiyle ilgili de suç duyurusunda bulunacaklarını anlattı.
Görüşmemizde;
Başkan Dündar, CHP'li Karaca için şu sözleri de söyledi.
"CHP'li Başkan'ın, kendi restoranına bu şekilde bir baskını kabul etmesi mümkün müdür?
Böyle bir baskını, olsa olsa ancak alkol krizine giren bir kişi yapabilir.
Aslında bu kişinin yapması gereken, belediye işlerini takip etmek değil, Meclis Başkanvekili ile birlikte bir araya getiremediği meclis üyelerini toplamak olmalıdır"
Bu sözlerden de anlaşılacağı üzere Osmangazi'de CHP ile AK Parti arasındaki OKİ krizi büyüyecek, hatta mahkemelik olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.